Disse spanske byene bør du besøke i sommer

Shopping, strender, kultur og spa. Kan man be om noe mer i sommer? Spania har noe for enhver smak og lommebok!

I disse spanske byene får du alt fra spennende kulturopplevelser og ekslusiv shopping, til deilige innlandstrender og avslappende kurbad. Uansett hva du måtte ønske deg i sommer, så finner du det i Spania. Det er bare å begynne med planleggingen, for sommeren er rett rundt hjørnet.

Morsomme kulturopplevelser

Er du ute etter litt kulturelt påfyll i sommer, finnes det mange spennende steder å besøke i Spania.

Cáceres for eksempel, i regionen Extremadura, har en unik arkitektur som følge av de mange kulturene som holdt til her i løpet av historien.

I den glitrende byen Merida finnes det masse historie, marmorstatuer og gamle skulpturer for den eventyrlystne. Denne nydelige byen er virkelig verdt å sjekke ut.

Den spennende byen Salamanca er et levende, "utendørs museum" med utallige vakre bygg og monumenter. Byen er også kjent for sitt universitet, som mange utenlandske studenter oppsøker for den rene katalanske dialekten.

Regionen Asturias er et paradis for osteelskere! Bli med på gastroruten «Fra sjø til fjell via fem oster» for en fantastisk matopplevelse. Her finner du alt fra tradisjonsrike oster til mer sjeldne typer, om du er litt mer "avansert".

Og om du er en osteelsker, er du kanskje også glad i vin? Da er vintoget i Galicia perfekt for deg. Toget ta deg fra vingård til vingård, og vinsmaking er selvfølgelig inkludert.

Strender i innlandet

Selv om Spania er kjent for sine spektakulære strender ved kysten, finner du flotte og mindre overfylte strender i innlandet hvor du kan nyte solen eller dykke i krystallklart vann. Fotte steder som Costa Dulce i Extremadura, Lagunas de Ruidera i Castilla-La Mancha og Las Moreras-stranden i Valladolid, er verdt å besøke for den ultimate badeopplevelsen.

Slapp av med spa

Søker du litt ekstra kos og avslapning i sommer? Da er kanskje en tur på spa akkurat det du trenger.

Takket være det store utvalget og den høye kvaliteten på mineralkildene, er solfylte Spania det optimale kurbadlandet i Europa. I dag blir den terapeutiske bruken av de mer enn 200 varme- og mineralkildene satt pris på av alle som vil unne seg litt ekstra.

Å besøke et kurbad er et den aller beste terapien mot hverdagens mas og jag, så hva med en tur innom Spanias eldste kurbad, Balneario de Mondariz i Galicia?

Shopping

Når du er i Spania er det virkelig et must å besøke noen av landets beste representanter innenfor spansk mote. God kvalitet og konkurransedyktig priser er noe som karakteriserer det spanske markedet, og valget er uendelig! I Spania trenger du ikke være redd for å ikke rekke alt, for butikkene er nemlig åpne til langt på kveld - hurra!

I Madrid anbefales du for eksempel å ta turen innom den berømte "Golden Mile", som ligger i det sofistikerte området Salamanca. Her finner du blant annet Chanel, Gucci og Armani, for å nevne noen. I tillegg til flotte luksusbutikker og kjente merkevarer, byr Madrid på trendy vintagebutikker og selvfølgelig de spanske kjedebutikkene Zara og Mango.

I bohemske og elegante Barcelona finner du et av Europas største utendørs shoppingsentrum rundt Paseo de Gracia og el Barrio Gótico. Hvis du er i skikkelig shoppehumør finner du også en stor shopping-outlet ca. 40 minutter byen. På "La Roca Village" selges det luksusvarer med opptil 60% rabatt.

I Sevilla kommer du garantert i godt humør av å spasere rundt i gamlebyens koselige gågater med dine nærmeste venninner. Enten du er fan av de kjente luksusmerkene eller om du foretrekker unike og originale kreasjoner, finnes det noe for enhver smak og lommebok.

OBS: Hvis du handler for over 90€ så får du refundert momsen på 21%.

Finn ut mer om Spanias shopping - og spaopplevelser på Spain.info.