Drømmereise til Capri
© Akila Berjaoui

Dra på drømmereise til Capri

Italiensk luksus, vakre mennesker og postkortverdige motiver hvor enn du ser. Øya Capri i Italia har truffet oss rett i feriehjertet.

Det er ikke uten grunn at noen av 70-tallets mest ikoniske og glamorøse bilder er fotografert akkurat her. Ferieøya Capri, som ligger tett inntil Italias vestkyst, er nemlig både vakker og luksuriøs. Og noen ganger er det nettopp denne luksusen man ønsker seg. Solbrune kropper ved bassengkanten, ikledd flagrende kaftaner og lyse linskjorter, høy champagneføring og årvåkne kelnere svirrende rundt.

Bratte klipper og smale fjellveier preger øya.

© Privat/PR

Luksus på Capri

Vekk fra turistmassene, på den mer rolige delen av øya, ligger Anacapri og luksushotellet Capri Palace. Her kan du nyte fantastiske retter i deres 2-stjerners Michelin-restaurant, samt beundre en rekke kjente, internasjonale kunstverk. Unn deg en spabehandling eller to, og la deg bli vartet opp under en parasoll ved det vakre, mosaikkbelagte bassenget. Her har du nemlig all grunn til å føle deg ørlite grann kongelig. Deretter kan du avbalansere – ingen Capri-tur er komplett uten et par besøk hos den lokale pizzeriaen. Du er tross alt i Italia, og ikke langt fra pizzaens hjemby, Napoli. Fortsett ferien ved å spise hjemmelaget kokos-gelato på torget, drikke limoncello, slikke sol på en strandbar og besøke øyas blå grotter.

Asurblått hav og solskinn venter deg på Amalfikystens mest luksuriøse ferieøy.

© Privat/PR

Kjølig, minimalistisk og hvitt interiør er gjennomgående på Capri Palaces hotellrom.

© Privat/PR

Italiensk idyll

Fra luksuriøse boutiquehoteller og enorme villaer à la "The Great Gatsby" til idylliske sitrongårder, små familierestauranter og smale gater som snor seg mellom stupbratte klipper. Capri har noe for enhver smak – og enhver lommebok (med kredittkort, i hvert fall). I de intime handlegatene finner du luksusmerker som Miu Miu og Dolce & Gabbana side om side med den gamle damen som selger ferskpresset sitronjuice fra en liten trevogn og skomakeren som har laget skinnsandaler for hånd siden tidenes morgen. Det blir ikke mer italiensk enn dette.

Capri Palace har sin egen strandbar, Il Riccio. Med Michelin-stjerne, selvfølgelig.

© Privat/PR

Våre beste Capri-tips

Shop!

Hermès, Miu Miu, Louis Vuitton og Dolce & Gabbana – et imponerende utvalg etablerte motehus har for lengst åpnet dørene på ferieøya. Vårt tips: Ta med kredittkort. Eller kjøp Capri-collegegenseren til 20 euro som plaster på såret. Like kult, spør du oss.

Spis!

Anacapris smale gågater er stappfulle av små familierestauranter. Prisnivået på øya er skyhøyt, men her finner du verdens beste pizza og pasta til en rimelig penge.

Se!

De romerske keiserne tok sine private bad her. Ta båtturen ut til den blå grotten, som er øyas mest kjente severdighet, og opplev den fra innsiden, gjennom en åpning delvis under havoverflaten. Vakkert!

Hotellet Capri Palace ligger i Anacapri, en roligere og mer tilbaketrukken del av Capri. Havutsikt og enorme trær i horisonten gir deg ro i sjelen. Øya er kjent for sin sitronproduksjon. Limoncello og ferskpresset juice får du på hvert gatehjørne.

© Privat/PR

*Oppholdet under denne turen ble betalt av Capri Palce Hotel and Spa.