Drømmereiser - hit vil vi nå

Hvem har ikke lyst til å komme seg litt bort fra det kalde nord? Det har hvertfall vi. Her er fire eksotiske destinationer vi drømmer om.

© Getty Images
1 / 5

Drømmereiser

Det er fortsatt en stund til sommervarmen ankommer Norge, og vi kjenner lengselen mot eksotiske himmelstrøk. Vi guider deg gjennom fire ulike destinasjoner som alle har det til felles at de vil gjøre Norges uendelige vinter mye mer overkommelig.

© Getty Images
2 / 5

Istanbul, Tyrkiet

Vesten møter bokstaveligt talt Østen i Istanbul, Tyrkias hovedstad. Med sin plassering på hver side av Bosporusstredets grønne vann, danner byen også bro mellom Europa og Asia, mellom kristendom og islam. Den tyrkiske metropolen er en smeltedigel av kultur og mennesker. Her mikses majestetiske moskeer med kule nattklubber, ferskbrygget kaffe med tyrkisk eple-te og cocktailer på en takterassebar med nypresset appelsinjuice fra det lokale markedet.

Nyt det yrende livet og de mange fargene i Grand Bazar, de sene middagene over kullgrillen, den søte duften fra de mange vannpipene, en tur i tyrkisk hammam og en båttur under byens stjernehimmel.

Husk å ha tid nok i kalenderen, for Istanbul har sitt eget tempo og oppleves best hvis du lar deg rive med av plutselige eventyr – som når en av de mange fiskerne på Galatabroen får inn bud og de minuttet etter har solgt fangsten videre til en av de små vognene der fisken grilles til smakfulle fiskesandwicher som selges for kun 15 kroner. _

© Getty Images
3 / 5

Joshua Tree National Park, USA

Midt i det tørre ørkenlandskapet reiser majestetiske klippeformasjoner og sandklipper seg. Digre kaktuser svaier i den stillestående vinden som bærer lyder fra prærieulvene med seg.

I det sydlige California finner du ørkenlandskapet Joshua Tree National Park, som har navn etter det lille palmetreet. Joshua-treet er et symbol på hvordan planter og dyr klarer å tilpasse seg levekårene i ørkenklimaet som ligger på grensen mellom Colorado-ørkenen og den høyere beliggende og mye kjøligere Mojave-ørkenen.

En kjøretur på cirka tre timer fra flyplassen i Los Angeles, og du befinner deg midt i en månelandskapslignende natur. Dra på tur i Hidden Valley med dens dramatiske, gylne steinblokker, og bestig det høyeste punktet i parken ved Keys View, hvor du på en klar dag kan skimte Mexico i det fjerne.

Ved solnedgang skifter kveldshimmelen mellom rosa og oransje, og når natten faller på, kommer Melkeveigalaksen til syne. Nyt den spektakulære utsikten fra en av ørkenens mange bohemaktige rancher, beduin-telt eller kule dome-hus.

© Getty Images
4 / 5

Nusa Lembongan, Indonesien

Folketomme bounty-strender. Yogaundervisning i en bambushytte ved morgengry. Horder av fargerike fisker i azurblått vann. Tangplantasjer som dukker frem i tidevannet. Kalde øl på klippebarer med utsikt til eventyrlystne surfere. Veganske kafeer med fargerike, Instagram-vennlige smoothiebowls. Dykketurer sammen med enorme djevelskater. Massasje ved villaens basseng. Og magiske solnedganger med utsikt til Balis største vulkan, Mount Agung, som troner majestetisk i horisonten.

Den lille indonesiske øya Nusa Lembongan er en perfekt getaway fra den populære ferieøya Bali. Og selv om stadig flere turister er i ferd med å få øynene opp for denne lille perlen – bare en knapp halvtime unna Balis kyst – er det fortsatt en deilig, avslappet atmosfære her. På Nusa Lembongan er det nesten ingen biler som spolerer den vakre naturen.

Til gjengjeld krever det at du tør å hoppe på en scooter – ellers kan det meste av øya beskues langs små stier som går forbi hemmelighetsfulle bukter, mangroveskog, eksklusive hoteller, kalksteinsklipper og sjarmerende små landsbyer med hindutempler.

© Getty Images
5 / 5

Cape Town, Sydafrika

SStrålende sol, surfing og vidunderlig vinsmaking. Den sørafrikanske hovedstaden Cape Town er synonym med kulinariske opplevelser, og med sin storslåtte natur tar den pusten fra de fleste av oss.

De ikoniske søsterfjellene Table Mountain og Lion’s Head byr på en fantastisk panoramautsikt over byen og havet, når du først har kommet deg opp de snirklete veiene langs fjellsidene. Hvis fjellstøvlene ikke er med i kofferten, kan du også dra til Table Mountain med kabelbane. Den tar deg høyt opp over den vakre byen og bukten Table Bay med den verdenskjente øya Robben Island. Det var her Nelson Mandela satt fengslet i 27 år før han i 1990 ble løslatt, og tre år senere valgt til president under Sør-Afrikas første frie valg.

I dag er Cape Town en hovedstad som byr på yrende liv, storbyhorisont og eksklusive motebutikker. Byen har samtidig sitt helt eget uttrykk, for side om side med de speilblanke fasadene ligger gamle pastellfargede kolonibygninger som minner om landets brutale historie. Cape Town har også sitt eget lokale vinland, Constantia, som ligger rundt 20 minutters kjøretur fra sentrum og byr på noen av landets beste viner.