Modellenes hotspots

Er det noen som kan gi oss «hemmelige» anbefalinger til hva som skjuler seg i motens metropoler, er det modellene. New York, London, Paris og Milano, her kommer vi, lastet med insider-tips.

LONDON

Emilie Ellehauge har gått visninger for de største motehusene og skutt kampanjer for blant annet danske Wackerhaus. Når hun ikke er på jobb har hun som oftest sneakers på føttene, og så elsker hun å svette med bikram-yoga ved London Bridge.

Hvor kjøper du ting til hjemmet?

– Jeg drar til The Conran Shop i Chelsea hvis jeg vil shoppe eller få inspirasjon til innredning. De har et kjempeutvalg av moderne elementer, pene klassikere og unik vintage – alt sammen i en spennende og vakker design.

LONDON FASHION WEEK: Se det beste fra moteuken i London!

Hvor finner du det beste skoutvalget?

– Jeg elsker sneakers og vil derfor helst shoppe i Size, som har et kjempeutvalg og mange helt spesielle modeller man knapt kan oppdrive andre steder. Hvis du leter etter en limited edition, et eksklusivt collab eller bare et par unike sneakers, er dette stedet å gå.

Hvis du skal lage mat hjemme, hvor handler du råvarer?

– Helst på Wholefoods, som har et stort utvalg av lekre, økologiske varer og frukt og grønt arrangert i sirlige stabler. Jeg har også vansker med å holde meg unna den store buffeten med hjemmelaget mat de har der.

Se hvordan du kan gjenskape Gucci-stilen på budsjett her!

Hvor trener du?
– Jeg går på bikram-yoga. Det var veldig rart første gang, det å gjøre yoga i et 38 grader varmt rom gjør jo at du svetter ubehagelig mye. Men etterpå føles kroppen virkelig gjennomrenset.

Sminketips: Dette er redaksjonens skjønnhetsfavoritter!

NEW YORK

Josephine Skriver har vært i moteserier i de største internasjonale motemagasinene og vist seg frem på catwalken på de mye omtalte moteshowene til Victoria’s Secret. Til daglig bor Josephine i Soho på Manhattan. Hun elsker at man i New York kan leke «jorden rundt på en dag» og oppleve små biter av hele verden.

Beste burger?
– Den får du på Old Town Bar, som har eksistert i hundre år nærmest uten å endre på noe som helst. Bare det å sitte der gir deg en historisk opplevelse. Og tar du en bit av burgeren forstår du hvorfor stedet fortsatt er en av New Yorks favoritter for veldig mange.

Hvor spiser du når du har dårlig tid?

– Cafeteria er min absolutte favoritt. Det er en fantastisk, summende energi der, og så har de åpent 24/7. Vårrullene med mac&cheese-fyll bør prøves.

VI SPÅR: Blir dette årets IT-veske!

Hvor kjøper du ting til boligen?
– West Elm er en interiørbutikk etter min smak. Her finner jeg ofte møbler og vakre ting som matcher min nordiske og minimalistiske stil.

Hvor kjøper du bøker og magasiner?
– Den lille bokhandelen McNally Jackson er en helt spesiell oase som nærmest har en egen sjel. Her finner du et bredt utvalg av bøker, magasiner, håndlagde postkort og en maskin som kan skrive ut bøker for deg. Dessuten har den en skjønn kafé hvor man kan sitte og lese.

Hvor går du på kino?
– Skal opplevelsen være noe litt utenom det vanlige, er Nitehawk Cinema i Williamsburg stedet. Her blir man servert mat og drikke inspirert av filmen du ser – under visningen. Så da blir det en slags 3D-opplevelse for alle sanser.

Skjønnhetstips: Disse oljene får øyenbryn til å vokse!

PARIS
Julier Bugge har vært med i kampanjer for blant annet Wood Wood og Anne West, og gått visninger for motehus som Hermès, Balenciaga og Saint Laurent. Og det skal mer enn litt regn til for å stoppe Julier når hun vil shoppe i den franske hovedstaden.

Hva gjør du på en fridag hvis det regner?
– Regn hindrer meg ikke fra å gå ut. Så selv om regnet siler ned går jeg gjerne en tur langs Rue Saint Honoré for å shoppe.

Mattips: Dette er vårens deiligste oppskrifter!

Hvor kjøper du boligtilbehør?
– På Colette. De har noen virkelig pussige og morsomme gjenstander, alt fra kopper og fat med fine motiver til stoler og artige tegnefilmfigurer. Det er helt klart en must see-butikk.

Har du fått med deg den nye negletrenden?

Hvor får du en opplevelse utenom det vanlige?
– På nattklubben Silencio. Innredningen er flott, det er alltid proppfullt, og drinkene er supergode.

Hvor har du hatt din mest romantiske opplevelse?
– Det var under en stearinlysmiddag med forloveden min på Café Charlot i Marais-kvarteret. Tartaren deres er fantastisk, og stemningen varm og hyggelig.

Hvor handler du når du selv skal lage mat?
– På Le Bon Marché har de et stort utvalg av lekre råvarer. Stedet er verdt et besøk selv om du ikke skal kjøpe noe.

MILANO
Kirstin Liljegren har blant annet vært kampanjepike for Louis Vuitton og åpnet Moschinos Barbie-inspirerte visning i september til tonene av Aquas «Barbie Girl». I Milano er festene enda villere, ifølge Kirstin, og når du vil ha Milanos beste pasta, vet hun hvor du bør gå.

Hvor danser du på bordet?
– Nattlivet i Milano er helt spesielt, og nattklubben Byblos er vel verdt et besøk, særlig hvis du er på jakt etter litt Ibiza-stemning.

Vårkjoler: Disse 8 ønsker kjolene ønsker vi oss nå!

Hvor får du den beste pastaen?
–Mitt hemmelige sted er Osteria delle Corti. Der lager de ikke bare den beste pastaen, men også helt utrolige salater og kjøttretter. Dessuten er restauranten ekstremt hyggelig innredet, blant annet med mange små peiser.

Hva gjør du hvis du har en times pause?
– Jeg setter meg på restauranten Rinascente ved Piazza del Duomo. For å finne den må du gå gjennom et supermarked og så ta en heis opp til tiende etasje. Her møter du en delikatesseavdeling hvor du helt innerst finner den yndigste takterrasse, med to restauranter som begge har en storslått utsikt til Duomo-katedralen.

Les også: 3 kremer som får deg til å smile

Hvor soler du deg?

– Jeg elsker å dra til Giardino della Guastalla, som er en av de flotteste parkene i Milano. Dessuten er den ikke så stor, så stemningen er alltid intim og hyggelig.

Hva kjøper du med deg hjem?
– Milano har noen av Europas beste outlets, blant annet D-Magazine, som har merker som Gucci, Marni, Dries Van Noten, Chloé og Stella McCartney. Her finner jeg alltid noe.

Hvor går du tur i Milano?

– Like ved Duomo-katedralen liger arkaden Galleria Vittorio Emanuele, som er fylt med eksklusive motebutikker. Arkaden er så vakker at bare innredningen og arkitekturen kan trollbinde meg i timevis.

Har du fått med deg denne? Gigi Hadids arvtager

Vil du se mer? Fler reisetips finner du her!