Motehoteller

En stilfull garderobe krever et stilfullt hotell. Her er verdens ti beste motehoteller.

Reis fasjonabelt © costume.dk
1 / 12

Reis fasjonabelt

Vi kan alle drømme om å ha en garderobe fylt av Chanel, Missoni og Armani, men på et motehotell kan vi faktisk oppleve å bo omgitt av designet deres.

Unn deg en natt eller to på et av hotellene neste ferietur, eller drøm deg bort i de ti beste motehotellene her.

Halekulani Hawai © Halekulani
2 / 12

Halekulani Hawai

Har du planer om en romantisk ferie i nærmeste fremtid, bør du velge dette hotellet. Rommene er nemlig designet av favoritten når det kommer til brudekjoler, Vera Wang som selv ble fridd til på Hawai. Her er med andre ord alt lagt til rette for en virkelig romantisk ferie, hvor til og med dvd-utvalget er tilpasset en romantisk ferie, med Wangs favoritter som My Big Fat Greek Wedding og Love Actually.

Dobbeltrom koster fra 2.500 kroner.

Les mer om hotellet her.

The Bulgari Resort © The Bulgari Resort
3 / 12

The Bulgari Resort

Det italienske merket Bulgari er kjent for sine ekstravagante smykker, men kan nå også skryte på seg tre flotte hoteller. Ett av dem ligger på Bali og er et zen-kloster med 59 luksusvillaer med en spektakulær havutsikt.

Et dobbeltrom koster fra 7.250 kr.

Les mer om hotellet her.

Carducci 76 © Hotel Carducci 76
4 / 12

Carducci 76

For en virkelig helhetsopplevelse av merket Alberta Ferretti, er Carducci 76 det rette valget. Designeren vokste nemlig opp i den lille landsbyen Cattolica, hvor hotellet ligger, og har selv vært med på å designe hvert av de 38 gjesterommene og suitene. Interiøret er en miks av ulike stilarter. Her har du alt fra indonesisk og afrikansk kunst til indianermønstrede stoffer, men selvfølgelig satt sammen på en stilsikker og eksklusiv måte.

Dobbeltrom koster fra 1.300 kr.

Les mer om hotellet her.

Hotel Métropole Monte-Carlo © Hotel Métropole Monte-Carlo
5 / 12

Hotel Métropole Monte-Carlo

Dette hotellet ble kåret til Best Hotel of the World av The Leading Hotels of the World i 2010 og det er ikke så rart når det er selveste Karl Lagerfeld som har stått for interiøret. Det gamle hotellet er i klassisk Belle Epoque-stil noe som fremmer Lagerfelds moderne design. Plassert midt mellom kasinoene i Monte-Carlo er dette det ideelle utgangspunkt for en virkelig luksuriøs ferie.

Dobbeltrom fra 5.190 kroner.

Les mer om hotellet her.

3 Rooms 5 Rue de Moussy © 5 Rue de Moussy
6 / 12

3 Rooms 5 Rue de Moussy

Bo i atmosfæren til 80-tallets designerikon Azzedine Alaia som nå har åpnet et boutique hotel i Paris. Med tre spesialdesignede leiligheter med egne innganger, tilbyr 3 Rooms 5 Rue de Moussy et privat og unikt opphold midt i Marais. Her kan du slappe av i møbler designet av Marc Newson, Jean Nouvel, og Arne Jacobsen mens du har utsikt over Alaias private atelier.

Dobbeltrom fra 3.500 kr.

Les mer om hotellet her.

The G © The G Hotel
7 / 12

The G

Dette surrealistiske hotellet ligger i den irske byen Galway og er designet av Philip Treacy som er en av verdens mest anerkjente hattemakere. Den knallrosa baren er forsidebildet til boken Fashion Hotels av Guy Ditrich, som jo sier sitt om at hotellet utfyller kravene til denne kategorien.

Velg mellom 101 rom dekket av Warhol-tapet og bad laget av fossilt jurasten(!). Et annerledes og spennende hotell med andre ord.

Et dobbeltrom koster fra 1.750 kroner inkludert frokost.

Les mer om hotellet her.

Lacroix © Hôtel du Petit Moulin
8 / 12

Lacroix

Lev livet som luksusbohem i Paris på Hôtel du Petit Moulin. Designet av selve Christian Lacroix er du her omgitt av lekne motesketsjer i et hav av farger midt i det kule strøket Marais. Bygården huset tidligere et bakeri og den franske stemningen er absolutt ivaretatt, med en liten bar ved inngangen og 17 spesialdesignede rom.

Vil du virkelig ha et spesielt opphold, bør du bestille rom 301 som er Lacroix sitt favorittrom hvor du sovner under en unik nattehimmel.

Dobbeltrom fra 1.450 kroner.

Les mer om hotellet her.

Missoni © Missoni Hotel
9 / 12

Missoni

Motehuset Missoni er kjent for sine vakre mønstre og luksuriøse stoffer, så hva kan vel være bedre enn en natt i Missoni-sengetøy?

Missoni har tatt dette ønsket alvorlig og har åpnet et hotell både i Kuwait og Edinburgh. Med utgangspunktet i å videreformidle den italienske livsstilen i ren Missoni-stil, er hotellene svært gjennomførte med egen kaffebar, lounge, restaurant, badebasseng og egen spa-avdeling.

Bildene over er fra deres Edingburgh-hotell, og gir deg, om du ikke allerede hadde det, gode grunner til å besøke byen.

Dobbeltrom koster fra 1.170 kroner.

Les mer om hotellet her.

Palazzo Versace © Palazzo Versace
10 / 12

Palazzo Versace

Både navnet og hotellets interiør gjør det synlig hvem som er designeren bak dette hotellet. Her er til og med beliggenheten luksuriøs, The Gold Coast er som Australias svar på Miami Beach. Fargepaletten går i varme beigetoner, gult og brent oransje og designet er, som det meste av Donatella Versaces kreasjoner, en god balansegang mellom det moderne og det klassiske.

I tillegg til å ha et fantastisk spa, har hotellet også selvfølgelig en egen Versace-butikk.

Dobbeltrom fra 1.900 kr.

Les mer her.

Armani Hotel Dubai © Armani Hotel Dubai
11 / 12

Armani Hotel Dubai

Skal vi tro Giorgio Armani er dette hotellet "A world of sophisticated beauty", og etter å ha kikket på bilder av rommene, restauranten og spaet, er det ikke vanskelig å si han i mot.

Beliggende i Dubais mest ikoniske skyskraper, Burj Khalifa, er Armani Hotel Dubai et klart valg hvis du er på utkikk etter luksus, eleganse og minimalisme, likt hans kreasjoner.

Dobbeltrom koster fra 4.000 kr.

Les mer om hotellet her.

Hotellguider © www.amazon.co.uk
12 / 12

Hotellguider

Ble du mer inspirert og ønsker å se på flere motehoteller, eller kanskje heller ser på det som interiørinspirasjon, så er bøkene Fashion Hotels av Guy Dittrich og The Design Hotels Book Edt. 2012 verdt en titt.

Fashion Hotels av Guy Dittrich hos www.amazon.co.uk, ca. 80 kr.

The Design Hotels Book hos www.amazon.co.uk, 285 kr.

Mer om Reise? Motta Costumes nyhetsbrev