Dette er årets mest populære reisemål

Dette er årets mest populære reisemål

Har du begynt å planlegge ferien i sommer? Se hvilke 10 destinasjoner som er populære i år!

Nordmenn reiser mer enn noen gang, og undersøkelser utført av News Lab viser at nye det søkes etter nye destinasjoner i år, sammenlignet med i fjor, samtidig som at 2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet, spesielt i sommer.

I følge NTB melder FINN reise om rekordsalg av reiser til sommeren, med 10 prosent vekst i bestilte pakkereiser og seks prosent vekst i flybestillinger sammenliget med i fjor.

Reiser til Filippinene og Svalbard er to nye destinasjoner på hot-spot lista for 2018. Her er den komplette sliten over de 10 mest populære destinasjonene i 2018:

Kroatia
© @wonderlust.croatia

10. REISE TIL KROATIA

Kjent for spennende byliv og idylliske partyøyer som Hvar, Split og Brac har Kroatia kommet seg inn på en sikker tiende plass, og foretrekkes fremfor andre charterruter. Norwegian og SAS flyr direkte, med stopp i flere av byene.

vietnam
© @vietnam.destinations

9. REISE TIL VIETNAM

Du har sikkert hørt om Halong Bay - dragesjøen som har blitt Vietnams største turistmagnet med 80 meter høye kalksteinsklipper som rager opp av det smaragdgrønne vannet. Et spektakulært syn, som best nytes ombord på et av buktens turbåter.

Storbyene Nha Trang, Ho Chi Minh, Da Nang og Hanoi byr på et sjarmerende kaos. Her møter du på et virvar av tutende motorsykler, storslåtte boulevarder, fargerike, kronglete gater og små, grønne oaser som danner rammen om en av Asias mest autentiske byer.

Frister Vietnam? Her er stedene du må besøke!

dubai
© @dubai

8. REISE TIL DUBAI

Kunstige øyer, moderne arkitektur, verdens høyeste bygninger, ettermidagste på 7-stjerners hoteller og nydelige strender, for å ikke nevne de luksuriøse motebutikkene. Dubai byr på alle mulige vannaktiviteter, og har man nok penger kan man leie sitt eget helikopter eller luftballong.

Svalbard
© @svalbard_pics

7. REISE TIL SVALBARD

Har du alltid drømt om å oppleve det arktiske øyriket halvveis til Nordpolen? Flere og flere nordmenn legger turen mot nord. Om du legger ut på reise til Svalbard i sommer, må du gå på fottur til Platåfjellet, bli med på en hundesledetur og kajakktur i Billefjorden. Gå ikke glipp av arktisk grilling i selskap av vakker natur.

Filippinene
© @philippines

6. REISE TIL FILIPPINENE

Filippinene er et uoppdagent paradis. Med mer enn 700 idylliske øyer og Manila som hovedstad og Boracay begynner Filippinene å bli et av de mest populære destinasjonene. Store deler av Filippinene er dekket av tropisk regnskog, vulkaner og strender.

Bali
© @balidaily

5. REISE TIL BALI

Splitt opp ferien din så du rekker innom de frodige jungelbyene og de langstrakte surfestrendene på Bali. Vi personlig er glad i tilbakelente Uluwatu for surf og strand, og Seminyak, med luksusvilla, mye bedre mat og (mye verre strender) bassengliv. Har du noen dager til overs anbefaler vi å ta ferjen over til paradisøya Gili Trawangan.

albania
© @secret.albania

4. REISE TIL ALBANIA

Albania har gjennom de siste årene blitt til en ny favoritt-destinasjon for sommerferie, og blir referert som "det nye Kroatia". Albania byr på alt fra vakre strendene til bra byliv og flere selskap flyr hit direkte.

Maldivene
© @maldives

3. REISE TIL MALDIVENE

Med fortryllende natur og nydelige strender har Maldivene kapret en tredje plass på lista over de mest populære destinasjonene for 2018, om du så velger øyriket for bryllupsreise eller venninneferie. Her kan du legge ut for både dykking og snorkling blant 700 ulike fiskearter, og tilbringe en dag eller en hel ferie på egen øy. Ps: husk undervannskamera.

Reise til USA

2. REISE TIL USA

Walt Disney World, Grand Canyon Park, Empire State Building, Santa Monica Beach eller rett og slett en roadtrip. Uansett hva formålet er, så vet du at USA leverer. Her kan du både bli med på spektakulære naturopplevelser om du er glad i natur, men samtidig nye det hektiske bylivet i New York med den ene luksuriøse motebutikken etter den andre.

Skal du til L.A. i sommer? Da må du stikke innom her!

Reise til Thailand
© @thailand

1. REISE TIL THAILAND

Thailand er så mye mer enn bare Phuket. Opplev de hektiske gatemarkedene i Bangkok, sol og bad i Koh Samui og utflukter fra Krabikystens populære reisemål Ao Nang og Klong Muang Beach. Thailand topper førsteplassen.