Reiseguide restauranter shopping strand Tulum Sanará
© @mumbaistockholm

Reiseguide: Dette er stedene du må besøke i Tulum

Meksikansk mat, lokal shopping og uforglemmelige solnedganger - Cecilia Kores, designeren bak smykkemerket Mumbaistockholm deler sine beste Tulum-tips!

Den svenske smykkedesigneren Cecilia Kores forelsket seg i måten kvinnene i India kledde seg på og brukte smykker for å uttrykke seg, da hun bodde der for fire år siden. Det som startet som en minimalistisk ankellenke i sølv har utviklet seg til et smykkemerke med nydelige ringer, halskjeder og øredobber under navnet Mumbaistockholm,som vi bare drømmer om.

ring edelsten smykker mumbaistockholm
© @mumbaistockholm

Cecilia har brukt Instagram som en personlig kanal for å uttrykke sin kjærlighet for smykker, som hun mener har blitt den viktigste salgskanalen til nettbutikken. Med hovedbase i Stockholm og fem studioer lager hun de nydeligste smykkene på egenhånd, og i samråd med kunder som ønsker å sette sitt personlige uttrykk på for eksempel gifteringer.

– Jeg blir så stolt når noen legger ut et bilde av et smykke jeg har designet og skriver "endelig har jeg blitt en mumbai-girl". Miljøtiltak har alltid vært veldig viktig for meg. Derfor er smykkene laget av 100 prosent resirkulert gull og naturlige edelstener fra India.

Tulum i Mexico har alltid vært et av hennes favorittsteder, og hun refererer byen som sitt "hjemsted" hvor hun føler seg fri og kreativ, og oppholder seg i lenger perioder av året, og kjenner derfor til de beste stedene i Tulum-by.

Hvor er ditt favoritt spisested i Tulum for frokost, lunsj og middag?

– Det finnes så mange bra steder for de som er opptatt av sunn og god mat. Tulum er mitt favoritt-matsted i hele verden. Selv om man ofte glemmer kosthold når man er på ferie, klarer jeg uten hindringer å nyte supergode, men samtidig sunne måltider. Derfor føler jeg meg ofte bedre når jeg kommer hjem til Stockholm, takket være maten.

Tulum frokost lunsj og middag
© @mumbaistockholm

FROKOST - The Real Coconut. Start morgenen med yoga på det magiske Sanaras glassyoga-studioet som ligger rett ved stranden. Deretter fortsetter du på The Real Coconut, og nyter en magisk grønn smoothie (deres alkoholfrie drinkmeny er dobbelt så lang som matmenyen). Her må du smake på den kornfrie avokadosandwichene!

LUNSJ - Nomade. Både deres restauranter - La Populare, som ligger på stranden og Macondo serverer god mat.

ETTERMIDDAGSMAT - Raw Love Tulum. Du har garantert sett deres fantastiske smoothiebowls på Instagram. Et besøk innom her er et must når du er i Tulum. Stedet er bygd opp som en jungelkafé som er helt vegansk med rå og sunne varer. Deres gulrotkake og moccavaniljebolle er magisk. Skyll ned med Golden Milk, som er en varm kokosmelk med pepper og gurkemeie.

MIDDAG - Arca. Hvis du vil ha en meny med fortryllende kjøtt- og grønnsaksbaserte retter, er Arca stedet å dra. De er også kjent for sine gode drinker!

Tulum burrito
© @mumbaistockholm

Hvis man derimot er på utkikk etter tradisjonell meksikansk mat da?

– Den beste burritoen finner du på Burito Amor i sentrum av Tulum. Her kan du kose deg med deilige burritos fra morgen til kveld, med gode juicer og smoothier til i tradisjonsrike omgivelser.

Hvilken drink må prøves når man er i Tulum?

– Alle drikker en drink kalt Mezcal, som ligner Tequilan - som den mest populære spriten her. Hvis du vil drikke en skikkelig god drink, er mitt beste tips å gå til Arcas uterestaurant litt før du skal middag, og be bartenderen om å diske opp en drink for deg. Stedet er kjent lokalt for å ha de beste bartendere i Tulum!

Mumbaistockholm ringer og shopping i Tulum
© @mumbaistockholm

Hvor og hva shopper man i Tulum?

– Jeg kjøper alltid kjoler fra et lokalt merke som heter Caravana. Kjolene kommer i fantastiske materialer og kvaliteter som de holder hemmelig. Disse kjolene selges også i nettbutikken til NET-A-PORTER.

– Om du derimot er på utkikk etter bikinier, keramikk eller interiør, må du innom den søte lille butikken som heter La Tiendrita. Her finner man nydelige skatter for både hjem og garderobe. Begge butikkene ligger langs stranden.

Fortell om en skjult perle i Tulum?

– Holistika, som ligger langt inne i jungelen, litt bort fra stranden, og derfor ikke å lett for en turist å spotte, men det er kanskje meningen. Lei en mop eller ta en taxi til denne lille oasen midt i jungelen. Her holder Tulums beste yogalærere til, og du kan nyte det fantastiske bassenget samtidig som du spiser en sunn og god frokost eller lunsj. De serverer den beste greenbowlen jeg noen gang har smakt. Her kan man også overnatte billig, om man reiser med kjæreste eller venninne.

strand Tulum
© @mumbaistockholm

Hvor er den fineste stranden?

– I Tulum er det en lang, nydelig strand - og hvert hotell og restaurant eier en liten del av stranden, men du kan likevel gå fritt akkurat der du ønsker. Helt på enden av stranden er det så rolig - jeg elsker å sove i de gode solsengene på Be Tulum, som ligger ved den sørlige enden av stranden.

Tre ting man burde gjøre mens man er der?

Lei en sykkel. Du har ikke vært i Tulum før du har syklet gjennom den frodige jungelen, langs stranden og tittet på hotellene, butikkene, gatene og lokalbefolkningen. Nesten alle hoteller har sykler som du kan leie for cirka hundre kroner per dag.

– Praktiser Yoga. Yoga på hotellene langs Tulum Beach er åpen for alle, og du betaler vanligvis ikke mer enn 20 USD for en time. Mine favorittstudioer langs stranden er Yoga Shala, Sanara, Nomade og Yaan Wellness Spa, hvor du trener i ett trehus.

Fest godt. Fra torsdag til lørdag har Tulum en fantastisk, bohemsk festscene. Fredager er min favorittkveld i Tulum - når baren og restauranten Gitano gjør om, og blir til nattklubb under åpen himmel. Her treffer du alt ifra 30 år gamle jenter og gutter fra Mexico City og L.A. som er på ferie i Tulum over en helg, til turister og lokalbefolkning. På torsdager er det Casa Jaguar som gjelder, og på lørdager er det en stor fest på stranden på hotellkomplekset Papaya Playa som man bør få med seg, og én gang i måneden er det fullmåne-fest.

restaurant Tulum
© @mumbaistockholm

Noen andre tips?

– La stiletthælene og hårføneren bli hjemme. Her er det sandaler og saltvannshår som gjelder!

NYTTIGE ADRESSER:

The Real Coconut: Sanara Tulum Hotel, KM 8.2 Carreterra Tulum Boca Paila, Tulum, Quintana Roo

Nomade: KM 10, Carr. Cancún - Tulum, 77880 Tulum, Q.R.

Burito Amor: Av Tulum Pte Mz 3 Lote 5 Local 1, Tulum Centro

Raw Love: Ahau Hotel, Carr. Tulum a Boca Paila Km. 7.5, Zona Costera, 77760 Tulum, Q.R.

Arca: Carretera Tulum-Boca Paila Km. 7.6, 77780 Tulum, Q.R.

Be Tulum: Km.10, Carretera Tulum-Boca Paila, Zona Hotelera, 77780 Tulum, Q.R.

Gitano: Beach Road Km. 7, Boca Paila, QRO

Sanara: KM 8.2 Carreterra Tulum Boca Paila, Tulum, Quintana Roo

Caravana: Avenida Boca Paila KM 7.5, 77766 Tulum, Q.R.

La Tiendita: QROO 15, Quintana Roo

Holistika Tulum: Av. Tulum 83, Centro, 77780 Tulum, Q.R.

Casa Jaguar: Carretera Boca Paila Km 7.5, Tulum, Q.R.

Papaya Playa: Km 4.5 Carretera Tulum Boca Paila, 77780