© Ivo Pervan//Aleksandar Gospić//Boris Kačan

Reiseguide: Stedene du må besøke i Kroatia

Kroatia er den perfekte sommerdestinasjonen enten du ønsker innholdsrikt og sjarmerende byliv, eller krystallklart vann på rivieraen.

Kroatia har mye å tilby både i de mest populære sommermånedene, men også resten av året. Fra de større og innholdsrike byene til noen av Europas vakreste øyer – perfekt enten du skal på en romantisk reise, familieferie, eller på jentetur. Kroatia er i tillegg rimeligere enn de fleste andre landene i Europa, så her får du mye for feriebudsjettet. Og fra Oslo tar det kun tre til fire timer å fly direkte til Zagreb, Dubrovnik eller Split.

Dubrovnik – Historisk og sjarmerende

Byen er den mest berømte og mest besøkte i Kroatia og er på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturminner. I Dubrovnik får du noe av det beste Europa har å tilby av byliv, sol, strand, mat og kultur. Omringet av det turkise, glitrende Adriaterhavet og fantastisk natur, er Dubrovnik den ultimate feriebyen. Små og intime strender gir deg ro og energi, mens den flotte, historiske arkitekturen i byen innbyr til gåturer og timer på uteserveringer med fantastisk mat og drikke.

De flotte palassene Sponza og Rector`s Palace ligger i den historiske og bilfrie Gamlebyen og er vel verdt å besøke. En spasertur langs kysten eller på Dubrovniks middelalderske murer, som ble brukt i mange scener i ”Game of Thrones”, er å anbefale. En kort båttur fra havnen i Dubrovnik, tar deg til øyen Lokrum – med sine vakre bukter og frodige natur.

© Boris Kačan

Rovinj – Det mest romantiske stedet i Middelhavet

Rovinj er et pulserende middelhavsparadis med unik arkitektur, brosteinsbelagte gater og masse kultur og historie. Hvis du ønsker en sporty ferie kan du utforske de flotte buktene på Golden Cape, Zlatni rat på sykkel. Er du glad i sjømat er denne kystbyen på halvøya Pula perfekt. Prøv de mange lokale fiskerettene og et besøk på den anerkjente Michelin-restauranten Monte er et must.

© Ivo Biočina
© Igor Zirojevic

Motovun – Kystperlen på Istria

Den lille, sjarmerende byen ligger på en høyde med fantastisk utsikt over Nord-Adriaterhavet og de mange vingårdene på øya. Byen er en magnet for ”foodies” verden over på grunn av områdets rike trøffelskog. De vakre middelhavsveiene og det pittoreske landskapet med uberørt skog gjør byen til et mekka for ekskursjoner.

© Sasa Halambek

Plitvice Lakes National Park – Kroatias største nasjonalpark

Plitvice er den største, eldste og mest kjente av Kroatias 19 nasjonal- og naturparker. Den står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine spektakulære fossefall. Parken har unik flora og fauna med frodig skog og krystallklart vann. Perfekt for utflukter.

© Ivo Biocina
© Ivo Biocina

Zagreb – The city of million hearts

Den kroatiske hovedstaden byr på alt det beste innen mat, sightseeing og kultur og kalles ”The city of million hearts” av lokalbefolkningen. Åpne torg fulle av spisesteder, frodige parker som Maksimir Park og Zrinjevac Park, det kroatiske nasjonalteatret og alle museene gir deg mange muligheter for flotte opplevelser. Kirken St. Marks er et populært og gjenkjennelig landemerke og verdt et besøk. Byen er kjent for sine utallige kafeer og hyggelige atmosfære.

© Zvonimir Tanock

Kroatiske øyer – strender og turkist hav

Kroatia har totalt 1255 øyer. Intime strender, en rik kultur, vakker natur og kulinariske herligheter venter på de vakre øyene. Den hjerteformede øya, Galesnjak er perfekt for bryllupsreiser eller andre romantiske turer og er lett tilgjengelig med båt. Den ubebodde øya er bokstavelig talt ”øya av kjærlighet” og tilbyr uberørt natur og turkist vann. En mer romantisk setting for en piknik finnes ikke. Du kan også få det enda mer intimt og privat med en bortgjemt bryllupsreise på små øyer med autentiske fyr.

Se nettsidene til Croatia Tourist Board**for mer informasjon om alle de herlige destinasjonene du kan reise til i Kroatia.**

© Aleksandar Gospić
© Ivo Pervan

Vinn en romantisk drømmereise til Kroatia

Konkurranse: “Celebrating love – your perfect honeymoon getaway”.

Send inn et essay (kort tekst) på 300 ord på engelsk til info@htz.hrom hvorfor man bør velge Kroatia til bryllupsreisen.