Moteblogger Irina Lakicevic
© Irina Lakicevic

Slik får du plass til alt i feriekofferten

Moteblogger Irina Lakicevic har sort belte i smart pakking. Her er hennes beste tips til hvordan du får ekstra plass og hvilke plagg man bør prioritere i feriekofferten!

Hvordan vil du anbefale at man går frem når man skal pakke?

– Hehe, min samboer kaller mine pakkeseanser for «tetrising». For noen som er så latterlig opptatt av rette linjer er de jo klart stas å kunne pakke på en slik måte da.
Først er det viktig å ha klart for seg hva man reiser til og hvilke anledninger reisen kommer til å by på. Reiser du med kjæresten er det kjekt med fine, romantiske kjoler, er det hyttetur med venninner så er det gjerne jeans, komfortable gensere og gummistøvler man går i. Jeg liker å legge frem det jag har tenkt å pakke for så vurdere og revurdere alle plaggene jeg plasserer i kofferten.

– Det jeg først finner frem er en god basisgarderobe som tar seg av den praktiske delen av reisen: jeans og topper. Deretter satser jeg på å legge frem sko som jeg har lyst å ta med meg - igjen det er viktig å tenke over hvilke anledningene man skal bruke disse. På slutten tar jeg fem de plaggene som jeg tror kommer til å være kjekke å ha med, plaggene med wow-effekt som skiller seg ut. Når man har lagt det frem så får man en fin oversikt over hele garderoben. Plutselig vraker man noe og man tilføyer noe. Dette virker kanskje litt tungvint, men det lønner seg til slutt. Jeg hører ofte fra folk under moteuker at de ikke kan forstå at jeg ofte kommer vandrende med 1 kolli for ti dagers reise og likevel klarer å dra frem noe nytt hver dag. Så planlegging lønner seg uten tvil!

Moteblogger Irina Lakicevic

Du er jo mye ute og reiser, hva er de beste triksene du har lært deg?

– Det at jeg har startet å rulle klærne fremfor å bare brette dem sammen har virkelig gjort susen for min del. Til og med de vanskeligste topper i de mest delikate materialer trenger man da bare å henge opp istedenfor å måtte stryke. Et annet lurt tips er å legge for eksempel gensere og jeans i midten av slike plagg før man ruller dem slik at det blir minst mulig press på stoffet. Mindre ting som må strykes i etterkant betyr mer tid til å gjøre alle de kjekke tingene man har kommet for. Er man en mer vimsete person (som min bedre halvdel) så er et godt tips å starte med det tyngste nederst og det letteste øverst. Så bruker man mindre plagg som t-skjorter, sokker og undertøy til å legge inn i mellomrommene og dermed minske bevegeligheten av innholdet i kofferten. Da slipper man å åpne opp en koffert med knuste parfymeflasker, produkter som har lekket ut og at kofferten generelt ser ut som om en tornado har kjørt over den.

Hva er den største pakke-tabben du selv har gjort?

– Det er fort gjort å overpakke. Man tenker at det er bedre med litt for mye enn litt for lite og overbeviser seg selv om at man skal bruke mange flere plagg enn det man faktisk ender opp med. Før du vet ordet av det så forsøker du desperat å pakke om på flyplassen på grunn av kraftig overvekt.

Moteblogger Irina Lakicevic

Hvis du bare kunne velge fem plagg å pakke med deg i kofferten for en weekendtur – hva ville du valgt?

– OK, dette er jeg god på, minimalt med klær og mange kombinasjoner:
1 god blazer - gjerne sort eller grå
1 hvit t-skjorte gjerne med dyp V-hals for å balansere blazeren eller eventuelt en høyhalset genser - hva enn værgudene tillater.
1 par jeans med høyt liv - blå eller sort.
1 par superkule pumps eller flate sko med spiss tupp - alt etter hvor jeg skal.
1 fin kjole som kan fungere både med blazeren og for seg selv, man vet aldri når man har bruk for noe mer feminint.