Dette er sommerens heiteste reisemål

Dette er sommerens heiteste reisemål

Gi New York og Marbella en pause, og legg ut på nye eventyr. Dra på safari eller nyt livet på en hemmelig korsikansk badestrand - uansett budsjett!

MED KJÆRESTEN

Den Dominikanske Republikk

Kan du tenke deg noe mer romantisk enn å spise middag under palmene med tærne begravet i sanden, mens lyden av bølgeskvulp skaper kveldens bakgrunnsmusikk?

Den Dominikanske Republikk

Drikk cocktail laget med lokal rom, nyt strandlivet eller utforsk naturreservater med brusende fossefall og underjordiske grotter i Den Dominikanske Republikk. Utvalgte av restauranter og barer i turistbyen Cabarete er stort. Og hvis du er en habil surfer er dette definitivt stedet for deg. Strendene er perfekte og bølgene ved revet utenfor den lille fiskerlandsbyen er høye.

Det er flere reaturanter i Den Dominikanske Republikk enn noe annet sted i Karibien. Reserver bord på den sofistikerte restauranten Lucie på Hotel Casa Colonial, der en av landets beste kjøkkensjefer setter sammen kveldens meny.

Den Dominikanske Republikk

Du må besøk naturmonumentet Damajagua som er 40 minutters kjøretur fra Cabarete, og dra på guidet tur ved områdets 27 fosser. Vær forberedt på å hoppe ut fra toppen av en av dem - men slapp av, du får utlevert sikkerhetsutstyr. Det koster ikke mer enn 100 kroner for en guidet tur.

Lyst på ny bikini? Dette badetøymerket må du kjenne!

Den Dominikanske Republikk

Hvis du ønsker å bo luksuriøst, kan du sjekke inn på Casa de Campo hvor Beyoncé, Brad Pitt og Clinton-familien har alle bodd. Det hører en liten golfvogn til hvert rom, og du kan dra ned til stranden eller til hotellets shoppinggate, hvor du kan forsyne deg med noen av landets viktigste produkter - sigarer, rom og kaffe. Et rom koster fra 1400 kroner.

Er du glad i ekte eventyr, bør du ta en dagstur til Fun Fun-grotten. Første del er på hest, deretter går du gjennom skogen, og til slutt blir du heist ned i hulen, der du går til fots gjennom tunneler og korridorer i en underjordiske elv. En guiden tur som koster ca 830 kr.

MED VENNINNEGJENGEN

Korsika

Nyt lange dager på stranden, shop franske skjønnhetsprodukter på det lokale markedet og drikk et glass vin i solnedgangen. Korsika byr på kilometerlange hvite strender og asurblått vann.

Reisetips: Denne hippiedestinasjonen bør du besøke!

Korsika

Våkn opp med utsikt over havet på Hotel Perla Rossa. Hotellet er minimalistisk innredt og holder hus i en gammel italiensk villa fra det 18. århudret. Prisene varierer fra 1700 kroner per natt. Det er mulig å finne rimeligere hotell. La Caravelle ligger ved Bonifacio på Korsikas sydspiss, og prisene starter på rundt 650 kroner per natt.

Kissing Pigs er et must i Bonifacio. De har de beste ostene og et stort utvalg av lokale viner. Gå heller ikke glipp av lasagnen hos Catina Doria, der de lokale vanker. Stemningen er avslappet og sydfransk, og hovedrettene koster rundt hundrelappen. Prøv korikanske retter på resturanten U Museu, som ligger i Corte. Villsvinragouten i rødvinssays og kastanjekater er spesialiteter.

Korsika

Du må ta turen til halvøya Palombaggia søk på Koriska for å oppleve de flotteste strendene. Folacca, Acciaro og Palombaggia. Nyt utsikten til øyas røde klipper og det krystallklare vannet. Trenger du å komme deg langt vekk fra folk, dra på utflukt til Plage de Saleccia. Det krever en innsats, for stranden ligger avsides og er kun tilgjengelig med jeep, til fots eller med båt. Til gjengjeld har du det asurblå vannet nesten helt for deg selv.

Besøk også et av øyas mange markeder med lokale produkter som friske blomster, honning, vin og ost. Havnebyen Ajaccio har et av de beste utvalgene. Her finner du også lokale skjønnhetsmerket Fleurs de Maquis, som lager velduftende såper og oljer.

Korsika

Plei deg selv på et av øyas spa. Det franske merket Nuxe har et eget spa på femstjernershotellet Hotel Don Cesar. Tilbring en hel dag her for ca 1400 kroner.

MED FAMILIEN

Botswana

Safari er den mest spennende og vakre naturopplevelsen du noensinne vil oppleve. Botswana har både savanner, ørken og flodområder hvor du kan se alt fra elefanter, flodhester, løver og sebraer.

Høysesongen er i landets vinter, som varer fra mai til september, men Botswana kan besøkes året rundt. Velg mellom å bo i nærheten av Campe ved Victoria Falls, inne i parken ved Okvango-deltaet eller rett utenfor parken ved Chobe National Park. Her finnes verdens største samling av elefanter. Hvis du ønsker å bo litt luksuriøst kan du velge mellom vakre steder å overnatte. Du kan gå for hytter nede ved sjøen eller små camper eller luksustelt med terraser der du kan se elefantene. De fleste områdene har også basseng.

Det lokale kjøkkenet bærer preg av sør-afrikanske tendenser. Botswanas unike retter er blant annet seswaa, saltet kjøtt, og spesialitetene er elvefisk og gode biffer. De fleste safaristedene serverer likevel mer vestlig-orientert mat og øl.

Drømmer du om å dra til storby? Her er 10 reisetips til Hong Kong!

Botswana

For under 6000 kroner kan du få en safaripakke til både Botswanas nasjonalparker og Victoria Falls-vannfallet i nabolandet Zambia. Få en annerledes safariopplevelse, og bruk tre dager på en husbåtsafari oppover Chobe-elven. Nipp til en drink og nyt solen på dekk, mens du skuer ut over den utrolige naturen med alle de ville dyrene.

Botswana

Bruk en dag ved enorme Victoria Falls på grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Se fossene fra helikopter fra 1000 kroner, eller dra på solnegangscruise for 400 kroner.