Fra Stockholm til New York: Verdens beste loppemarkeder
© Treasure Island Flea / Hornstulls Marknad

Her finner du verdens beste loppemarkeder

Romantiske omgivelser, spennende kunst og antikviteter, vintageklær og god stemning. Vi viser deg verdens beste loppemarkeder som er verdt er besøk!

Våren er godt på vei og loppemarkedene åpner for alvor opp i verdens storbyer, og frister med gamle, glemte skatter og vintageklær. Vi guider deg gjennom 8 utenlandske markeder som enhver loppeentusiast burde svinge innom under ferieturen!

Reisetips: Her er de 10 beste vintagebutikkene i verden!

Stockholm

Hornstulls Marknad

Fra den første helgen i april til den siste helgen i oktober kan du besøke Stockholms hyggelige Hornstulls Marknad langs kanalen i Södermalm-kvartalet, hvor klassisk bruktnips, vintageklær, og lokal kunst og design preger utvalget. Markedets matboder sørger for vått og tørt, og trenger du en shoppingpause kan du slå deg ned med en kaffe langs den lille sandstranden. Som på alle loppemarkeder er det essensielt å dukke opp ved åpningstid hvis du vil sikre deg de beste kuppene - noe som burde være helt overkommelig da markedet først åpner kl. 11 om formiddagen. Åpent lørdag og søndag hele sommersesongen.

Hornstullsmarknad.se.

Fra Stockholm til New York: Her skal du gå på loppejakt
© Hornstulls Marknad

New York

Dumbo Flea Det tidligere loppemarkedet Williamsburg Flea har slått røtter ved elvebredden i Dumbokvartalet under Brooklyn Bridges enorme hvelv, hvor metroen skrangler forbi. Da markedet flyttet ble antall boder kuttet ned til rundt 75, men du kan fortsatt gjøre et godt kupp her hver søndag. Markedet er en del av Brooklyn Flea, som også omfatter lørdagsmarkedet i Fort Greene. På Dumbo Flea finner du vintageklær, møbler, smykker og antikviteter i form av blant annet elegant sølvtøy og spenstige kunstverk - og ikke minst en berømt utsikt over til Manhattan, og et godt utvalg av matboder. Sett av god tid: Du kan fint bruke en hel ettermiddag på oppdagelser.

Åpent hver søndag fra kl 10.00 fra den første helgen i april og frem til november.

Brooklynflea.com.

Fra Stockholm til New York: Her skal du gå på loppejakt
© Brooklyn Flea

London

Portobello Road
Vel er markedet på Portobello Road i London-bydelen Notting Hill en gammel kjenning, men om våren er den ikoniske markedsgaten med Englands største konsentrasjon av antikkselgere et must. Til tross for turistmengden, og den økende oppblomstringen av billige stativer med iPhone-covere og falske kasjmirskjerf, er Portobello Road med sine fargerike hus og levende markedsmylder fortsatt like sjarmerende som da Hugh Grant dumpet inn i Julia Roberts i filmen Notting Hill fra 1999. Markedet er oppdelt i tre seksjoner: I den sørligste enden av gaten finner du fint, gammelt engelsk porselen, morsomme skilt og antikke møbler, i midten er det mat- og grøntmarked (kjenn den deilige duften av fersk fisk og blomster), og til sist finner du en blanding av vintageklær og klassiske loppeboder, spesielt under motorveisbroen og på den tverrgående Golborne Road mot nord.

Noen boder og butikker holder åpent hele uken, mens markedsdagene primært er fredag og lørdag fra kl 09.00.

Portobelloroad.co.uk.

Venezia

Mercatino dei Miracoli
Du finner Europas antakelig mest romantiske loppemarked på den lille sjarmerende plassen i Venezia. Markedet med det passende navnet Mercatino dei Miracoli (det lille mirakel-markedet) holdes kun en håndfull ganger i året mellom mars og desember på Campo Santa Maria Nova i Cannaregio-kvartalet, og tross sin beskjedne størrelse byr markedet på en haug av skatter - alt fra eldgamle bøker til dekorative parfymeflasker, vakre venetianske glass, keramikk og smykker. Størstedelen av selgerne er lokale, og selv om Mercatino dei Miracoli lenge har vært en favoritt blant ferierende loppejegere, oser markedet av autensitet og sjarm. Ikke minst fordi det kan være nokså utfordrende for de utenlandske besøkende å finne ut av når det faktisk er åpent.

Utvalgte åpningstider om våren, fra kl 08.30: 27. - 28. mars, 8.-9. mai. Tlf. 0039 (0)412 710015.

Fra Stockholm til New York: Her skal du gå på loppejakt
© Portobello Road

Berlin

Nowkölln Flowmarkt
Berlin er kjent for sine mange spennende loppemarkeder, hvor en god del etterhvert har blitt i overkant turistifisert - deriblant de populære markedene Mauerpark og Boxhagener Platz. Et godt forslag til et mindre, mer lokalt og hipster-innbydende loppemarked er Nowkölln Flowmarkt, som holder til langs Landwehr-kanalen i Neukölln-kvartalet. Her finnes økologiske matboder, kunst og design av lokale side om side med mer tradisjonelle loppeboder. Atmosfæren er tilbakelent bohem, perfekt for en avslappet solskinnsdag i en av den tyske hovedstadens mest interessante bydeler.

Åpner søndag 2. april og har deretter åpent annenhver søndag frem til november.

Nowkoelln.de

San Francisco

Treasure Island Flea
Sol, sommervarme og lopper smeltes sammen på Treasure Island Flea i California, hvor du kan dykke ned i et sammensurium av kunst, håndarbeid og design fra lokale kreative - og ikke minst smake på all den lekre maten i en haug av fargerike food trucks. Dette hvis du i det hele tatt klarer å løsrive deg fra den fantastiske utsikten over San Fransiscos-skyline på den andre siden av bukta og Golden Gate Bridge. Markedet oppstod i 2011, og minner om en minifestival enn det vi her hjemme forbinder med et tradisjonelt loppemarked. Av samme grunn går Treasure Island Flea også under kallenavnet Festival of the Bay, og med sine 15 000 besøkende hver helg, og musikkopptredener er det i dag det største av sitt slag i det nordlige California.

Åpent den siste helgen i hver måned, frem til desember.

Treasureislandflea.com

Fra Stockholm til New York: Her skal du gå på loppejakt
© Treasure Island Flea

Lisboa

Feira da Ladra
Et av Europas absolutt beste loppemarkeder, Lisboas Feira da Ladra i Alfama-bydelen, har over 800 års historie bak seg. Alt fra sko, LP´er, bøker, klær og antikke møbler til gamle kameraer selges langs gaten Campo de Santa Clara, hvor det også er en flott utsikt til kirken Santa Engrácia og Tejo-elvens blå vann. Du skal ikke nøle med å forsøke deg med litt pruting på Feira da Ladra - det forventer nemlig selgerne bak bodene, og med en beskjeden kjennskap til portugisiske tall kommer du langt. Navnet Feira da Ladra oversettes ofte til "tyvenes marked", ettersom "ladra" betyr kvinnelig tyv på portugisisk. Ordet stammer opprinnelig fra "ladro", som kanskje mer passende refererer til et skadedyrsinnsekt ofte funnet i antikviteter - såvel som et mer vanlig uttrykk for mannlig tyv. Dette kan du velge å tolke som du vil, men at kontantene flyr avgårde er hvertfall en sikker sak på Feira da Ladra.

Åpent hver tirsdag og lørdag fra soloppgang til solnedgang.

Golisbon.com

Paris

Marché aux Puces de Saint-Ouen

Verdens største antikk- og loppemarked, Marché aux Puces de Saint-Ouen, har mange ansikter og et varierende rykte. Men etter å ha balansert på kanten til totalt turistifisert kommersialisering har pariserne selv de siste årene omfavnet Les Puces ("loppene"), og nye boder og kule spisesteder har poppet opp. Markedet, som ligger nord for Montmartre er enormt og dekker over hele 15 forskjellige markeder, hvor det fra 1700 boder selges alt fra designmøbler til vintageklær. Markedet åpnet i 1885, og er siden blitt frekventert av internasjonale antikksamlere, lokale innbyggere og turister på jakt etter skjulte (og ikke nødvendigvis billige) skatter - såvel som forfalskere og lommetyver. Bodene i ytterkantene byr hovedsakelig på plastikkskrot, så kjøp et kart over området, og finn for eksempel det sjarmerende og eksentriske antikkmarkedet Paul Bert Serpette, kjent fra Woody Allens Midnight in Paris fra 2011.

Åpent lørdag til mandag året rundt. Obs: Mange boder er feriestengt fra 1.-15. august

Marcheauxpuces-saintouen.com