© Kafeteria August

Restauranter i Oslo

På utkikk etter en god restaurant i Oslo? Vi har samlet de 15 beste spisestedene i hovedstaden.

Restauranter i Oslo - her vil vi spise!

Oslo har de seneste år gjort en oppgradering innenfor matmiljøet, og det dukker stadig opp nye og interessante restauranter vi har lyst til å sjekke ut. Hvis du mangler idéer til hvor du kan spise ditt neste måltid, har vi laget en guide til deg. Nedenfor har vi nemlig samlet de 15 beste restaurantene i Oslo.

På listen vil du finne alt fra nye nordiske perler og hjertevarmende ramen, til kjente og kjære klassikere vi går tilbake til igjen og igjen. Uansett hva du går for garanterer vi en interessant smaksopplevelse i flotte omgivelser.

Velbekomme!

HYDE

I de gamle lokalene til Pjoltergeist like ved det hippe området BLÅ, finner du perlen Hyde. Siden 2019 har Oslo-restauranten servert smakfulle retter og naturvin i uformelle lokaler, og i 2022 vanket det en velfortjent Michelinstjerne på det relativt nye spisestedet.

Restaurant Hyde serverer både nordisk og kontinentale retter, enten som fast meny eller som småretter i baren. Med old-school hip hop i høyttalerene og en avslappende atmosfære, har Hyde klart å bli til en av Oslos mest interessante restauranter - og vi anbefaler på det sterkeste!

Adresse: Rosteds Gate 15b, 0178 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

HRIMNIR RAMEN

Hvis du elsker ramen like mye som oss, har vi funnet det aller beste stedet hovedstaden har å by på. Ikke nok med at Hrimnir Ramen serverer smakseksplosjoner av dimensjoner - alle deres retter er også laget økologisk fra bunnen av.

Her kommer japanske røtter og skandinaviske tilnærminger sammen i en vakker og eksklusiv symfoni, men ikke la deg lure - restauranten oppfordrer selv til å stikke innom for en kjapp bolle med ramen på vei fra hjem fra jobb eller for en uformell kveld sammen med gode venner.

Adresse: Maridalsveien 9A, 0178 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

KATLA

Dra på reise fra Latin-Amerika til Asia, med et pitstop innom Norden. Katla restaurant i Oslo sprenger grenser i den kulinariske hovedstaden, og med en spicy margarita til å komplimentere hovedrettene, kan vi garantere at smaksløkene vil få en omgang.

Katla, som er oppkalt etter en Islandsk vulkan (og som gir fullstendig mening), byr både på bordreservasjoner med 8-retters meny og drop in i matbaren, hvor du kan velge blant deres á la carte-meny. Her kan du glede deg til matlaging på åpen flamme, lavasteiner og høy puls - og selvfølgelig en autentisk og genuin smaksopplevelse!

Adresse: Universitetsgata 12, 0164 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

VINOTEKET

På utkikk etter italiensk restaurant i Oslo? Du vil aldri se pizza på samme måte igjen etter et besøk hos Vinoteket. Her serverer de nemlig pizza på en helt ny måte enn hva vi er vant med - oppskjært i delevennlige størrelser, og med smaker du ikke kunne forestilt deg hører hjemme på en vanlig pizza.

Ikke nok med at du både kan få servert carbonara-pizza eller pizza med entrecôte, kamskjell eller butter chicken, Vinoteket spesialiserer seg på nettopp vin, og er derfor det perfekte stedet å ta med vennegjengen til denne restauranten.

Adresse: Henrik Ibsens gate 60 A Solli, Oslo

Se mer på Instagram eller deres nettsider.

HOT SHOP

Enda et nordisk pust som har tatt Oslo med storm. Til tider er Hot Shop fullbooket opptil et halvt år av gangen, og det er ikke uten grunn. Restauranten serverer nemlig en blanding av både hypermoderne og tidløse retter, og er perfekt dersom du er typen som elsker mat-teknikk i særklasse. Spisestedet har selvfølgelig også i 2022 klart å vinne til seg den anerkjente Michelinstjernen.

Restauranten finner sted i de gamle lokalene til en erotisk butikk med samme navn (ja, du leste riktig), og ligger sentralt i rolige omgivelser mellom Københavngata og Dælenggata.

Det er bare å booke det bordet.

Adresse: Københavngata 18, 0566 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

KAFETERIA AUGUST

I sann storbystil har Maaemo-sjefen, Esben Holmboe Bang, åpnet en hyggelig og uformell mat- og vinbar, hvor du får servert deilige små deleretter. Her kan du flotte deg i alt fra østers og surdeigsbrød, til vakre kreasjoner og ferske råvarer.

Med en gigantisk uteplass og kule lokaler tilbyr Kafeteria Agust drop-in hele året - noe som betyr at det bare er å ta bena fatt og løpe til denne restauranten i Oslo sentrum.

Adresse: Universitetsgata 9, 0164 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

EINER

Økologisk? Bærekraftig? Vegetar? Vegansk? Bare nevn det, og Einer har det. Einer restaurant i Oslo kan servere hele menyen etter dine ønsker og behov, og det i atmosfæriske og avslappende omgivelser. Restauranten sørger for at alle deres råvarer er produsert med omtanke for både dyrevelferd og planeten - noe vi er spesielt glad for.

Hos Einer kan de by på tradisjonelle, norske spesialiteter som lompe og flatbrød, men også nyskapende og interessante smaker som løvetanns-is og terte med Nýr - som er en helt spesiell og syrlig ferskost, lokalprodusert på Østlandet. Kort oppsummert en smaksopplevelse litt utenom det vanlige!

Adresse: Prinsens gate 18, 0152 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

THE LITTLE PICKLE

Engelsk mat er kanskje ikke det første du tenker på når vi sier kulinarisk opplevelse? Det har The Little Pickle snudd fullstendig opp-ned på. For god mat behøver ikke alltid være så pretensiøst - i bunn og grunn handler det om smaksopplevelsen.

The Little Pickle serverer det de selv omtaler som hearty food, bestående av blant annet økologisk svinekjøtt med sennep og remulade, britisk-produserte oster og Red Currant Trifle; altså pudding med rød saus. Vi gleder oss til å ta neste søndagsmiddag her.

Adresse: Jens Bjelkes gate 9A, 0562 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

SALOME

Du har garantert spist italiensk mat mange ganger, men har du prøvd venetiansk mat? Salome restaurant i Oslo er nemlig eksperter på spesialiteter fra den romantiske, flytende byen Venezia. Her vil du kunne oppleve tradisjonelle småretter, pasta med sjømat i verdensklasse og klassiske italienske drinker.

Spisestedet er en kombinasjon av en bacaro og trattoria, altså en vinbar og en restaurant, og er innredet i en rustikk sjarme med vakre malerier hengende omkring. Drøm deg bort til lange sommerkvelder langs kanalene og besøk Norges egne lille Venezia.

Adresse: Henny Mürers gang 1, 0150 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

THEATERCAFÉEN

I over 100 år (!) har den ikoniske Theatercaféen servert Oslos befolkning god mat, norsk historie, klassisk arkitektur og en behagelig atmosfære. Til tross for at Theatercaféen står på et solid grunnlag av historiske tradisjoner, klarer restauranten midt i Oslo sentrum allikevel å holde seg moderne og aktuelle på det mest elegante vis. Her kan du få servert gamle klassikere som kalv, svinefilet og asparges med hollandaise, men også mer fremmede retter som Argentinsk villrekesalat, hummus og hamachi.

Restauranten holder dessuten stadig deres famøse Beats & Brunch på søndager. Her vil du kunne nyte av Theatercaféens rike historie og deilige brunsjretter, mens byens beste DJ´s dunker atmosfæriske rytmer ut fra høyttalerne. Pass på å booke bord litt frem i tid - dette konseptet er populært.

Adresse: Stortingsgata 24 - 26, 0117 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

BRASSERIE RIVOLI

En ekte fransk restaurant i Oslo! I byens flotte bydel Bjørvika finner du det som blir omtalt som Oslos "nye" lunsjklassiker. Brasserie Rivoli byr på autentiske og klassiske franske retter basert på sesongens råvarer. På deres rikelig meny kan du finne både friske lunsjretter som blåskjell og tartar, og på kveldsmenyen finner du varmende retter som høyrygg av okse, svineschnitzel og røkt laks.

Restauranten ligger i flotte omgivelser ved selveste Operaen, og er innredet i minimalistisk stil, men med en avslappende og lun atmosfære. Ønsker du å feire en bursdag, invitere kollegaer til en hyggelig kveld eller bare litt privatliv, kan du dessuten leie deres avsidesliggende rom.

Adresse: Operagata 3, 0194 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

OSLO STREET FOOD

Oslo Street Food er ingen fancy restaurant, og kan heller kanskje ikke defineres som en restaurant i det hele tatt. Likevel er gamle Torggata bad allikevel verdt å nevne. Ikke bare har du mulighet for å ta med deg hele familien eller vennegjengen din, hvor alle kan velge og vrake i et hav av internasjonale retter med autentiske smaker - Oslo Street Food er dessuten et superhyggelig sted med god stemning! Spesielt om sommeren hvor du kan sitte ute og nyte både solen og bylivet.

Over årene har stedet bydd på både kjente og kjære boder som ikke lar seg rikke - prøv eksempelvis en indisk klassiker hos miniatyrutgaven av Der Peppern Gror, eller de fantastiske vegetar-dumplingsene til Silk Road. Men heldigvis (for oss), dukker det til tider også opp noen nye boder fra ulike verdenshjørner. På den måten kan vi garantere at du kan gå til Oslo Street Food gang på gang, og ha muligheten til å smake på noe nytt hver gang du setter føttene dine der.

Psst.. Etter mørkets frembrudd ryddes bordene fra det gamle bassenget vekk og forvandles til et dansegulv du kan kose deg på ut i de sene nattestimene!

Adresse: Torggata 16, 0181 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

BON LIO

La oss være helt ærlige - hvor ofte spiser vi egentlig spanske delikatesser? Oslo er en by som tilbyr et godt utvalg av kulinariske opplevelser fra hele verden, og Bon Lio er den spanske restauranten i Oslo som er verdt et besøk. Restauranten avslører ikke menyen til deres nye gjester umiddelbart. Snarere ønsker Bon Lio å tilby en daglig, overraskende smaksopplevelse; med referanser til moderne spansk cuisine.

På deres Instagram kan du imidlertid få en liten sniktitt på hva du kan forvente - og vi lover at du ikke kommer til å bli skuffet. Restauranten holder åpent onsdag til lørdag, så vær obs på dette hvis du tenker å ta en spontan tur over. Det er bare å glede seg til en unik og smakfull kveld i rustikke omgivelser på Sofienberg i Oslo.

Adresse: Sofienberggata 15, 0558 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

AVALON

En smak av middelhavet. Avalon er som en varm bris i den til tider kjølige hovedstaden vår. Restauranten i Oslo byr på sosiale småretter, mat fra grillen og smakfulle sauser - alt du trenger for et måltid verdig, og som bringer assosiasjoner til sene sommerkvelder i Spania, Hellas, Marokko og Tyrkia. Vi anbefaler dessuten å prøve deres smakfulle grillede paprika servert i olje!

Restauranten byr imidlertid ikke utelukkende på varmende og deilige smaker fra de sørligere strøk. Avalon holder titt hyggelig kvelder med DJ´s og ulike temaer, hvor du får muligheten til å bryne smaksløkene på spesialiserte retter - så ta med deg godt humør og gled deg til en pulserende kveld med vennene. Det er likevel ingen spiseplikt, så hvis du kun ønsker noen friske drinker i baren, er du selvfølgelig også hjertelig velkommen.

Adresse: Munkedamsveien 31, 0250 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.

EKEBERGRESTAURANTEN

Ekebergrestauranten er en sann klassiker. Med Oslos kanskje beste utsikt, kan du med god samvittighet lene deg tilbake og nyte nærmest definisjonen av fine dining.

Ekebergrestauranten serverer solide og tradisjonelle retter som ferske blåskjell, reinsdyr og andebryst, men vi anbefaler også å kaste et ekstra blikk rundt deg. Restauranten i seg selv er faktisk et flott arkitektonisk byggverk, og med åpningsscenen i den Oscar-nominerte filmen Verdens verste menneske på CV-en, kan Ekebergrestauranten ikke kalles annet enn et vaskeekte Oslo-ikon.

Adresse: Kongsveien 15, 0193 Oslo

Se mer på deres Instagram eller nettside.