woman on computer
© depositphotos.com

Slik blir du klar til et nytt skolesemester

Vi er i gang med å telle ned dagene i desember, og for mange betyr det mer enn at det snart er jul. Flere skal nemlig begynne et nytt semester på skolen, og da er det mye som skal planlegges. Det kan være man skal ha ny garderobe som imponerer på nyåret, eller materiale klare for å få de beste karakterene.

Få tilgang til hjelp og inspirasjon

Studenter og skoleelever i dag er heldige som har tilgang til enormt mye informasjon på nett. Nå finnes det utrolig mange plattformer som tilby informasjonssøking og deling, slik at det blir lettere for søke opp og bli inspirert av relevant og allerede eksisterende materiale

Et eksempel på en slik plattform, er inspio.no. Her kan du få tilgang på over 2.000 analyser, rapporter og notater som er gjennomgått og kvalitetssikret. Les om inspio her og finn ut hvordan du kan dra nytte av tjenestene deres.

Bli den beste utgaven av deg selv

Det er mye som kan hjelpe med motivasjonen når man skal sette i gang med et langt skolesemester. Noen motiveres av mål og hendelser som er satt i tiden fremover, mens andre synes det er litt enklere å komme seg på skolen om man har en flott garderobe å vise frem.

Du kan ta en titt i klesskapet ditt og sjekke hva du ønsker å beholde, og hva du vil kvitte deg med. Prøv å selge klærne du ikke lenger har lyst på, slik at du kan kjøpe deg noen nye antrekk før skolen starter. Husk også en god skolesekk eller veske som har plass til PC, bøker og annet skoleutstyr.

Finn en god studieteknikk

Noe av det aller viktigste å ha i boks når man studerer, er studieteknikken. Denne vil hjelpe deg stort gjennom hele året, og gjør at man klarer å fordele skolearbeidet gjennom et langt semester. Det finnes mange forskjellige studieteknikker, og de varierer etter hvordan du jobber best. Noen er svært strukturerte og liker å sette seg opp mål i kronologisk rekkefølge.

For andre fungerer det bedre å gjøre litt av hvert på samme tid, som til slutt kommer sammen til et fullstendig prosjekt. Det viktigste er at du finner det som passer deg, slik at du kan jobbe på mest optimal måte når skolen begynner igjen på nyåret.

Møt opp med et friskt sinn

Skoleåret kan føles langt ut, og det er nettopp derfor det er så viktig at man tar pauser innimellom, og gjør kropp og sinn klar for nye utfordringer. Du bør bruke ferien du har nå snart til å slappe av, og reflektere over året som har gått. Hva gjorde du bra, og hva kan bli bedre? Hvilke erfaringer tar du med deg videre, og hvilke rutiner vil du endre på? Dette er noe av det du kan spørre deg selv om denne juleferien, slik at du kan vende tilbake til skolebenken på nyåret med ny motivasjon og pågangsmot, for de aller beste resultatene.