Slik kjøper du en klokke typen din blir glad for

Det er ikke bare bare å kjøpe en herreklokke typen faktisk liker. Vi guider deg i klokkejungelen.

For mange menn er klokka det eneste "smykket" de noensinne vil bruke. Noen har riktignok en giftering, andre fjonger seg opp med mansjettknapper eller en slipsnål ved spesielle anledninger, men generelt sett bruker mannfolk fint lite tid på denne typen pyntegjenstander.

Men så var det klokka da. Armbåndsuret har vært et mote- og identitetssymbol siden den ble funnet opp, men i vår smartphone-tid handler nå klokkenes rolle mindre om funksjonalitet og mer om personlighet. Og det gjør dem vanskelige å kjøpe, særlig hvis de er til din bedre halvdel.

Når du kjøper klokker til menn, er det som om du kommenterer hva slags person mottakeren er. Så lær deg å forstå klokkenes språk, så du ikke kjøper noe som fornærmer han eller sårer følelsene hans.

Og siden mange menn ikke er så flinke til å snakke om sine motepreferanser, har vi laget en liten guide gjennom klokkejungelen. Slik at du kan kjøpe en klokke mannen din blir virkelig glad for.

Rolex Explorer II (Rolex.com)

Hva sier den:

En Rolex er ikke billig. Explorer II ligger på rundt 42.000 kr, altså et stykke over vekslepengene du har i veska. Denne klokka sier at du har ankommet (festen), men at du ikke er desperat etter at alle skal legge merke til deg.

Hvem passer den?

En Rolex er en solid herreklokke, og er verken show off, eksentrisk eller kåt på oppmerksomhet. Noen menn har flere klokker som de bruker til forskjellige anledninger eller antrekk, men det er ikke typisk for Rolex-mannen. Her snakker vi om en type som har én klokke, og én barberhøvel. Og klokka hans ser super ut uansett hva han gjør eller har på seg, den kommer til å gå hele tiden og vare for alltid - akkurat som han!

Han liker den hvis han liker...

Enkle, elegante, maskuline klær. En Rolex for klokker det en mørk dress er for klær.

Patek Phillipe Nautilus (Patek.com)

Hva sier den:

En Patek Philllipe er en moderne vri på gammeldags eleganse. Det beste fra to verdener, som en ung mann med kultivert og moden stil. En mann med en Patek på armen har antakeligvis en mening om det meste på vinkartet - og han har antakeligvis rett.

Hvem passer den?

En Patek Philippe er klokka for den uavhengige, kulturelt oppdaterte unge mannen. Hvis typen din er en fyr som i fullt alvor omtaler seg selv som en gentleman, kan mer enn en slipsknute og regelmessig går i frakk, da er dette klokka for han.

Han liker den hvis han liker...

Dress med foldete bukser, gammeldagse barberhøvler, veteranbiler og brune skinnsko.

Breitling Superocean Héritage Chronographe 46 (Breitling.com)

Hva sier den:

En Breitling er en høylytt annonsering skrevet i caps lock. Og han kommer aldri til å få jakka over en så stor klokke, så denne kommer til å være konstant på utstilling. Dette er et statement på selvtilitt og store ambisjoner.

Hvem passer den?

Den fremgangsrike businessmannen, den administrerende direktøren, kirurgen som aldri i vært i tvil om at han liker å jobbe under press. En Breitling er en klokke for menn som kjører fort og ikke ikke unnskylder seg for det.

Han liker den hvis han liker...

Action-filmer, sport, grillmat, whisky og lesning av Dagens Næringsliv med beina på bordet.

IWC Schaffhausen Portugieser Perpetual “75 Anniversary” (IWC.com)

Hva sier den:

Folk kan se en IWC-klokke og ikke legge merke til den, og det er på en måte litt av poenget. En IWC-klokke handler om å uttrykke robust og enkelt eleganse.

Hvem passer den?

IWC er klokka for mannen som er for bevisst for en Rolex, og for subti. for en Patek Phillipe. Dette er klokkenes Don Draper, et maskineri for menn som vet hva de vil.

Han liker den hvis han liker...

Å drikke single malt-whisky på balkongen, helst i sin gamle Sulka-skjorte, og stå opp tidlig dagen etter for å klippe gresset.

TAG Heuer Aquaracer (TagHeuer.com)

Hva sier den:

Klokkene fra TAG Heuer har mer historie enn mange andre. Der andre klokkemerker på sine nettsteder markedsfører seg med produksjonskvalitet og varighet, viser TAG Heuer bilder av surfere og andre eventyrer. En Tag Heuer rundt håndleddet vitner om at mannen din er like opptatt av det indre som av de ytre detaljer.

Hvem passer den?

Mannen som vil kombinere luksus med historie. Det finnes også et livlig marked for kjøp og salg av gamle TAG Heuer-klokker. Klokkemerket ble startet på 1860-tallet, og har noen av klokkebransjens mest spennende luksusklokker i sin store katalog.

Han liker den hvis han liker...

Kjente merkevarer med en sterk historie, sterk innovasjon eller begge deler. Altså alt fra Rick Owens til Tom Ford!

Nic & Mel Sort Gary Herreklokke (Trendhim.no)

Hva sier den:

De grønnlige fargedetaljene hinter til 20-tallets art nouveau-stil, og gjør sammen med den myke remmen og den robuste krona denne klokka leken og sofistikert. Her har vi en som ikke er redd for å vise frem preferansene sine.

Hvem passer den?

Mannen som henter referanser fra både det dekadente og det avmålte, som liker klassiske detaljer, og foretrekker originalen fremfor imitasjonen.

Han liker den hvis han liker...

Å blande klassisk og kontemporær stil for å lage sin egen, nye stil. Hvis han går i Converse All-Stars og Yves Saint-Laurent, samtidig, kan dette være klokka for han.

Panerai Luminor Marina 1950 (Panerai.com)

Hva sier den:

Panerai er et egenrådig, arty merke med fokus på design, og det samme kan sies om Panerai-eierne. Det er vel ikke helt herre-ekvivalenten til et maxiskjørt, men det er heller ikke så langt unna. Dette er en typisk klokke for "fremgangsrik og kreativ".

Hvem passer den?

Det er ikke sikkert at mannen din jobber i et reklamebyrå med pingpong-bord og air hockey-bord. Men med en klokke som dette, vil folk tro at han gjør det, eller at han driver et galleri. Men uansett hva han egentlig jobber med, så vil han med denne ha en klokke med flotte detaljer, referanser til 50-tallets styling og godt håndtverk.

Han liker den hvis han liker...

Øl fra mikrobryggerier, Bondens marked og ferier der han (og du) får sand i skoene.