Slik legger du brudesminken selv
© @Gettyimages

Slik legger du brudesminken selv

Skal du gifte deg i sommer, kan du spare masse tid og penger på å gjøre sminken din selv. Makeupekspert Sara Rostrup gir sine beste tips!

Bryllupssesongen er i gang, og de aller fleste ønsker en romantisk hårfrisyre og en klassisk sminkelook. 

Det å lene seg tilbake på bryllupsdagen og la andre ta seg av både hår og sminken er utrolig deilig, men for noen så kniper det med budsjettet. Derfor har sminkeekspert Sara Rostrup skrevet en smørdbrødliste med produkter og triks du enkelt kan følge for å få den perfekte brudesminken.

Hvis du føler deg usikker på hvilken look du skal gå for, kan du starte med å kikke på bilder fra kjendisbryllup som for eksempel av Kate Moss gjorde, da hun giftet seg. 

Slik legger du brudesminken selv

HUD

Mange tror at man trenger masse foundation og pudder på huden for at sminken skal holde hele dagen, og for at det skal se bra ut på bilder. Det er IKKE tilfellet. Det kan faktisk ha motsatt effekt.

– Invester heller i en god mattende primer, og bruk den foundationen eller pudderet du ellers bruker til hverdag. På den måte ligner du mest deg selv, og kjenner både konsistensen og holdbarhetet på sminken. Ta med et transparent pudder i veska, som du kan touche opp i løpet av dagen, hvis du føler at huden blir blank eller skinnende.

Saras favoritter: Touche Eclat Blur Perfector fra YSL.  One & Done Hybrid Complexion Perfector SPF 20 fra Urban Decay.  Un Powder fra RMS.


ØYENSMINKE

Duse farger som for eksempel champagne, sart rosa eller lysebrune toner er fint. Denne dagen bør du styre unna sota øyne og mørke farger.

– Gjør det enkelt og bruk én farge som du legger på hele øyelokket med en stor kost, slik som demonstrert i denne videoen.

Saras favoritter: 5-Color Ready To Wear. Savage Escape fra YSL.  Cream Color For Eyes, Platinum fra Tom Ford.

Nå har ASOS lansert en budsjettvennlig brudekolleksjon!

Slik legger du brudesminken selv

VIPPER

For å åpne blikket mest mulig, og få vippene til å se ekstra lange ut er det lurt å bøye dem. 

– Gjør dette i tre streg, så får vippene en fin bue. Start helt inne ved vipperoten, og beveg deg utover. Påfør maskara etterpå, og velg helst en vannfast variant i tilfelle tårene renner. Husk også at det finnes mange gode maskaraer som gir fantastisk volum uten at du trenger å sette på falske vipper.

Saras favoritter: Eyelashcurler fra MAC.  Lash Sensational Mascara Waterproof fra Maybelline.

Brud til sommeren? Drikk deg sunn på juice!

Slik legger du brudesminken selv

GLØD

Alle vil ha en flott glød på bryllupsdagen, og da handler det om å legge sminken på de rette stedene.

– En lett bronzer, og en higlighter er det du trenger. Husk at less is more, og at det handler om å fremheve dine flotteste trekk. Sug kinna inn, og legg litt bronzer under kinnbena, i hårgrensen og under haka. Avslutt med å legge highlighteren øverst på kinnbein og i øyekroken for å gå en fin glød i ansiktet. Bruk en stor kost til bronzeren, så blir utrykket mykt og fint.

Saras favoritter: Highlighter, Radiance fra Kjær Weis.  Powder Blush Duo, I’ll Hold My Breath fra MAC.

Hårinspirasjon? Her er 30 enkle og romantiske brudefrisyrer!

Slik legger du brudesminken selv

LEPPER

Glem alt om lipgloss og sterke leppefarger, med mindre det er en spesiell look du ønsker å fremheve. Det blir mange kyss, og lang middag med mat og drikke, så styr unna alt som er klissete.

– En gammelrosa eller bærrose leppestift er kjempefint, og gir en naturlig look til leppene. Det valgte jeg selv til mitt eget bryllup tilbake i 2012. 

Saras favoritter: Rouge Allure Velvet, La Délicate fra Chanel.  Pop Oil Lip & Cheek Glow, 02 Nectar Glow fra Clinique. Rose Tinted Lip & Cheek Stain fra Benefit Cosmetics


 

Kanskje du også er interessert i...