Sana fra Skam på cover av Costume
© Renate Torseth

COSTUMES COVER GÅR VERDEN RUNDT

Fantastiske Iman Meskini fra SKAM er på coveret vårt, som nå er å se i alle verdenshjørner!

– Vi har Iman Meskini på forsiden fordi hun er en av verdens største TV-stjerner og et spennende navn i norsk offentlighet, sier sjefredaktør Kine B. Hartz.

Tidligere denne måneden landet september-utgaven vår med fantastiske Iman Meskini fra SKAM i butikk. Coveret ble i tillegg publisert på vår Instagram-konto, og etter noen få minutter gikk bildet av flotte Iman viralt. Vi er utrolig stolte og ydmyke over hvor godt coveret vårt er blitt tatt i mot av både presse, konkurrenter, privatpersoner og bloggere.

Presse fra både Sverige, Danmark, Japan, Australia, Brasil og Ungarn har både skrevet og republisert både cover og sitater fra Iman, og vår sjefredaktør.

  • Vi etterstreber hele tiden å speile samfunnet vi lever i. Og nettopp det var så fantastisk med karakteren Sana i «Skam». Endelig fikk vi et innblikk i hvordan det er å være ung norsk muslimsk jente i 2017, sier Kine til NRK.

Den svenske nyhetssiden Nyheter23skriver at "Sana lager et historisk cover for Norges største motemagasin", mens Rodeo.net skriver at "Iman Meskini aka Sana i SKAM er ikke bare en av Norges mest omtalte kjendiser om dagen. I dag viste hun seg som covergirl på landets største motemagasin COSTUME. I magasinets septembernummer byr de på et eksklusivt intervju og bilder der Iman poserer i sin hijab. Hun er den første kvinnen som poserer med hijab på omslaget av det populære magasinet", skriver journalist Agnes Sundblad Elverfors.

Leste du? Iman Meskini: - Jeg føler meg som meg selv med hijab på

På Instagram er til og med Iman skissert på en rekke ulike kontoer, og flere bilder er blitt lagt ut med hashtaggen #Imanmeskini, #alterLOVE og #Skam.

Iman Meskini (20), kjent som Sana i "Skam", har blitt rost for å fronte en karakter som speiler mangfoldet i det norske samfunnet, og for å være et symbol for dem som føler seg litt mellom to kulturer. Å bli kalt forbilde og barrierebryter er noe Iman er skikkelig stolt av.

– Det føles veldig stort. Det er en ære. Jeg føler også et ansvar når folk begynner å se på meg som forbilde. Jeg har ikke lyst til å ødelegge det, så jeg blir kanskje litt mer bevisst på hva jeg gjør. Samtidig har jeg alltid vært bevisst på det, fordi jeg har brukt hijab, sier hun.

(...)

Les hele intervjuet og se de eksklusive bildene av Iman Meskini i septemberutgaven av Costume som er i salg fra 21. august.