© FOTO: Julie Pike// STYLING og MAKEUP: Linda Wickmann/LW.agency

Nytt magasin i salg nå

Vår store Februar-Mars utgave finnes i butikkhyllene nå! Gled deg til mengder av inspirasjon og lesestoff - våren starter her.

Det går mot lysere tider, og om litt begynner fuglene å synge og trærne å blomstre. Det ligger så mye forventning i luften. Endelig blir det vår! Fortausrestaurant, solbriller, trenchcoat og ballerinasko. Motelivet blir med ett så nonchalant og enkelt.

I denne utgaven gir vi deg en sniktitt på de nye trendene fra catwalken, og personlig gleder jeg meg til å kle meg i de barokke silhuettene, regnbuefargene og denim. Vår coverstjerne denne gangen er den norske modellen og eks-mormoneren Sara Vienna (32) fra Kolbotn. Hun fikk en pangstart da selveste Louis Vuitton inviterte henne til å spasere nedover catwalken deres. Sara Vienna jobber også for mangfold i samfunnet, og har kjent på kroppen hva det vil si å ikke passe inn.

«Å vokse opp i mormonerkirken med strenge og isolerte forhold påvirket meg svært mye som ung. Som skeiv med samtidig en del kjønnsdysfori i en streng og religiøs setting hvor hverdagen var preget av en del svart-hvite konsepter opplevde jeg mye depresjon, forvirring, perfeksjonisme, skam og selvnedverdigelse.» Les det store intervjuet og se de kule bildene av denne krigeren av et menneske lenger bak i bladet. Hun inspirerer!

Inspirert ble jeg også etter å ha lest artikkelen I gode og onde dager av journalist Camilla Christensen. Her zoomer hun inn på hvordan krig, klimakrise og inflasjon påvirker motebildet akkurat nå. Visste du for eksempel at om vi skal nå målet om 1,5 graders oppvarming innen 2030 burde ingen av oss kjøpe mer enn fem plagg i året? Som et svar på dette ser vi stadig flere designere med sesongløse kolleksjoner, og et nytt fokus på stilikoner à la Carolyn Bessette Kennedy, som tåler tidens tann. For kanskje er dette den våren da du skal tenke nøye igjennom hva slags garderobe og stil du bygger – og heller investere i noen få kvalitetsplagg du har livet ut? Da kan artikkelen vår om tidløse designikoner være noe for deg.

Ha en god start på våren!

Kine B. Hartz, sjefredaktør

FOTO Julie Pike
STYLING og MAKEUP Linda Wickmann/LW.agency
HÅR Andrés Valle-Kløvstad/Stylemanagement
DIGI-TECH Oktawian Gornik
FOTOASSISTENT Alexandra Gjerlaugsen
STYLING OG MAKEUP ASSISTENT Celine Richard/LW.agency
RETUSJ Yoo Sun

Vil du få Costume sendt rett hjem i postkassen? Klikk magasinet hjem her!