Nytt magasin: Les et utsnitt av Costumes intervju med supermodellen Pooja Mor, og se video fra foto-shooten.

Pooja Mor (28) er en av verdens største supermodeller og vår coverstjerne denne måneden. Vi rakk akkurat å fotografere henne i noen av sommerens fineste looks før grensene ble stengt. Vi tok en prat med henne om modell-livet, hjertesaken hennes og hvordan hun takler koronakrisen.

Du har garantert sett henne før – enten på catwalken for Givenchy, Louis Vuitton eller Stella McCartney, på coveret av italienske Vogue, eller som kampanjemodell for store kjeder som Zara og H&M.

Pooja Mor (28) har i løpet av kort tid ikke bare blitt en av verdens mest etterspurte modeller, men hun har også klart å sette fokus på skjebnen til Falun Gong-medlemmer i Kina. Dette engasjementet gjorde at hun vant prisen Young Achiever of the Year under Vogues store kvinnekåring i fjor; Vogue Women of the Year 2019. Modellen med det vakre, intense blikket og den engasjerte stemmen velger jobber helt på øverste hylle, og Costume var så heldige å få henne med til Deia på Mallorca for å skyte coveret til denne månedens utgave. De vakre bildene ble foreviget før koronakrisen stengte landegrenser og satte de fleste av oss i karantene – og intervjuet måtte vi gjøre digitalt over Atlanteren siden Pooja bor i New York.

Hvor er du nå, og hvordan får du dagene til å gå?

– Jeg kom tilbake fra Europa til New York like før de amerikanske grensene ble stengt, så jeg hadde flaks der. Nå bor jeg nord i delstaten New York. Jeg dro hit rett etter at byen ble satt i en delvis «lockdown». Jeg skulle egentlig hit for å ha litt fri etter de hektiske moteukene. Jeg hadde planlagt å meditere, lage mat og bare være i naturen og puste inn frisk luft. Men så ble det innført karantene og sosial distansering i New York, “shelter-in-place” kaller de det her, og da bestemte jeg meg for å bare fortsette å bli her, en og en halvtimes kjøring utenfor byen.

Hvordan synes du det går?

– Jeg har det fint. Alt som skjer i verden nå er så sykt, men jeg prøver å benytte tiden til å meditere og ta vare på meg selv. Jeg tilbringer mer tid med venner og familie. Jeg tenker positivt, og jeg synes det er viktig å støtte hverandre i denne perioden, og dele en følelse av håp med andre.

Er dagene dine veldig annerledes nå enn til vanlig?

– Nå er jeg ute av byen, og har den luksusen det er å være omgitt av natur. Jeg går mye på tur og spiller badminton med vennene mine. Jeg begynner alltid hver dag med å meditere, det hjelper meg med å lande og være bevisst mine egne tanker, sånn at jeg har styrke til å takle det som skjer i verden. Noen kvelder ser jeg på Disney-filmer for å koble av, og andre kvelder danser jeg til Bollywood-filmer. Dagene mine er mer avslappet nå og følger mer naturens gang. Jeg våkner ved soloppgang og legger meg når sola går ned. Jeg synes hver dag er en gave gitt til meg av universet, og jeg setter livet høyere enn alt annet. Denne situasjonen har fått meg til å innse hvor mange ting jeg har tatt for gitt, som skjønnheten i skyer som beveger seg over himmelen, stjerner på kveldshimmelen eller bare det å kunne få maten levert på døren. På vanlige travle dager glemmer vi ikke bare å hilse på alle vi går forbi på gaten, vi glemmer også å koble oss på vår egen sjel, tanke og kropp. Så jeg har blitt mye mer takknemlig for hver eneste lille ting i livet.

Les hele intervjuet og se den fantastiske moteserien i juniutgaven av Costume som er ute nå.