© Desiree Mattsson

Stort Collector's Item i salg nå

Påskens må-ha! COSTUME Collector's Item byr på 172 sider om Chanel-åpningen i Oslo, alt om vårmoten og mye godt lesestoff som passer perfekt i solveggen. Ute nå!

Det bruser i blodet. Solstrålene kaster ned noen fregner, og jeg tripper av gårde i ballerinasko. Nå er det vår! Et av de første stedene jeg skal innom i Oslo er den nye butikken til Chanel. At dette erkefranske motehuset slår opp dørene midt i vår lille hovedstad er en intet mindre enn en historisk begivenhet. Som Norges største motemagasin feirer vi det med en vakker moteserie og tre covere dedikert til favoritter fra den nye kolleksjonen av stjernefotografen Desiree Mattsson. Drøm deg bort, og la deg inspirere.

Det er få som har hatt større innflytelse på hvordan vi kvinner kler oss enn Gabrielle Bonheur Chanel, senere kjent som Coco. Allerede tidlig på 1900-tallet forkastet hun korsettet og skapte elegant mote for den moderne, aktive kvinnen. Hun var selvstendig, egenrådig og kompromissløs. Jeg lar meg fortsatt inspirere av henne. Det gjør også de tre norske stilstjernene Hanneli Mustaparta, Darja Barannik og Marianne Theodorsen, les mer om det og få deres stiltips lenger bak i bladet. For selv om du, som jeg, kanskje må spare for å kunne handle på Chanel, kan du lett stjele stilen. Tenk perler, ballerinasko, den lille sorte kjolen, tweed og en livsbejaende holdning til selve livet. Coco Chanel var tross alt kvinnen som sa ting som«Så lenge du vet at menn er som barn, vet du alt» og «Kler du deg shabby husker de kjolen, kler du deg bra husker de kvinnen». Og sist men ikke minst: «Du lever bare en gang, du kan like gjerne være sjarmerende.»

Det er en glede å invitere deg inn i vår ekstra store Collector’s Item, hvor den nye sesongen blomstrer. Her er alt du trenger å vite om de nye trendene, en oversikt over alt som rører seg innen beauty, et intervju med yndlingen bak det hotte smykkemerket Pearl Octopuss.y og ikke minst våre reisetips fra Oslo, Tokyo og Miami. Og hver gang du kjenner på et mismot, tenk på Coco Chanel, rett deg opp i ryggen og smil. Det er alltid en god start.

Ha en god motevår!

Kine B. Hartz, sjefredaktør