
Cafe Con Hielo (Spania)
Her er sommerens beste oppskrifter på iskaffe, som du enkelt kan lage hjemme!
AvEndelig er sommeren her, og for mange frister det å bytte ut den vanlige morgenkaffen med noe mer avkjølende. Iskaffe og solfylte dager passer som hånd i hanske, og butikkene bugner av mange ulike varianter. Men den beste iskaffen lager du faktisk selv!
Både når det gjelder vanlig kaffe og iskaffe, er det kun fantasien som setter grenser. Liker du den best sort eller med melk? Ingredienser og fremgangsmåte velger du helt selv!
Prøv deg gjerne frem med soya, havre, kokos eller kumelk, avhengig av dine preferanser. Om du har lyst til å kose deg med noe ekstra godt etter middag, kan du lage en dessertvariant med vaniljeis, sjokolade og krem. Eventuelt kan du lage sunnere smoothies med en shot av kaffe for litt ekstra energi, som både kan nytes hjemme eller tas med på farten.
Nespresso har denne sommeren lansert to ulike typer limited edition-iskaffe, kalt On Ice.
Nespresso On Ice består av to ulike kaffevarianter, spesielt utviklet for å tilberedes kalde over isbiter (anbefales ikke å drikke varme)! De er enkle å bruke for å lage perfekt iskaffe, uten at det kreves mye utstyr eller oppvask.
- Leggero On Ice: Mildere og fruktigere, med kaffebønner fra Kenya og Colombia.
- Intenso On Ice: Kraftigere, fyldigere og mer intens, med kaffebønner fra Brasil og Costa Rica.
Begge kan tilberedes enten med kaldt vann for en sort iskaffe, eller med melk. Nespresso har også utviklet et eget isbitbrett med store isbiter, som er perfekte for å tilberede iskaffe!
3 steg til perfekt iskaffe
Denne enkle oppskriften viser perfekte mål for at iskaffen skal bli perfekt tilpasset, med balansert smaksprofil og perfekt temperatur:
90 gram isbiter (3 Nespresso Ice Cubes eller ca 7 vanlige isbiter)
40ml kaffe (trykk på espressoknappen)
90ml kaldt vann ELLER kaldt melkeskum (2 Nespresso espresso-kopper fylt til toppen)
Iced Cuban Coffee (Cuba)
Ingredienser:
1 Nespresso Grand Cru: Kazaar
1 Nespresso isbiter (30g) eller ca 3 vanlige isbiter
50ml fløte (gjerne kaffefløte med ca 10% fett)
1 kanelstang
1 teskje brunt sukker eller etter smak
Dette gjør du:
Ha kanelstangen i glasst
Tilsett sukker
Brygg kaffe over kanel og sukker
Rør det sammen i ca 1 minutt, til sukkeret har smeltet
Tilsett isbiter
Hell fløten forsiktig over kaffen
Ingredienser:
1 Nespresso Intenso on Ice eller Nespresso Grand Cru (Indriya from India)
1 Nespresso isbiter (1x30g) eller 3 vanlige isbiter
0.8 g matcha grønn te-pulver
10 ml sukkerlake
50 ml melk
Dette gjør du:
Brygg kaffe (25 ml)
Rør inn 0.8 g matcha grønn te-pulver
Tilsett 10 ml sukkerlake
Tilsett isbiter
Fyll koppen med kaldt melkeskum
Ingredienser:
2 Nespresso Intenso on Ice eller Nespresso Grand Cru: Arpeggio
3 Nespresso isbiter (3x30 g) eller ca 7 vanlige isbiter
1-2 teskjeer sukker
Dette gjør du:
Brygg espresso (2x40ml)
Tilsett sukker og rist i en shaker, eller rør godt sammen
Tilsett isbiter
(Tips: Grunnen til at isbiter tilsettes til slutt er for at sukkeret skal løses helt opp. Om du velger å ikke bruke sukker anbefales det å brygge espressoen direkte over isbitene).
Ingredienser:
1 Nespresso on Ice eller Nespresso Grand Cru. Ristretto Deccafeinato
2 Nespresso isbiter eller 5 vanlige isbiter
Ca 1 teskje sukker
Dette gjør du:
Ha sukker i koppen
Brygg espresso i koppen
Hell kaffen over isbiter
Ingredienser:
1 Nespresso Leggero on Ice eller Nespresso Grand Cru: Dulsao do Brasil
2 Nespresso isbiter (2x30g) eller ca 5 vanlige isbiter
10g søt kondensert melk
Dette gjør du:
Hell melken i glasset
Brygg kaffen over melken
Tilsett isbiter
Rør godt!