Sushi tokyo japan reisetips tempel hello kitty
© Christina Hee Bune

Derfor bør du besøke Tokyo

Vi guider deg gjennom verdens tetteste befolkede by. Alt fra hippe restauranter til fantastisk og varierende shopping; dette er IT-stedene du må få med deg i Japans hovedstad!

Japansk mat
© Christina Hee Bune

Bo på hotell med hundefrisør

The gate hotel er et design hotel som ligger perfekt til i hjertet av det historiske området Asakusa. Det tilbyr en av byens beste utsikter fra takterrassen, og resepsjonen ligger morsomt nok i 13.etasje. Et rom koster fra 2.000 kroner per natt.

2-16-11, Kaminarimon, Taito-ku, Gate-hotel.jp.

The Claska er Tokyos fineste boutiquehotell. Det ligger i designdistriktet med veldig gode transportforbindelser. Etter bare 15 minutter med metroen er du for eksempel i det hippe Shibuya-området. Rommene koster fra rundt 2.200 kroner per natt. og er større enn det som er vanlig på et hotell i Tokyo. Husk å besøke hundefrisørsalongen midt i den trendy lounge-restauranten!

1-3-18. Chuocho, Meguro, Claska.com.

Utlandet til påsken? Drøm deg bort til hvite strender på Rio de Janerio!

Electronc City - Tokyo
© Christina Hee Bune

Her bør du shoppe:

Shoppingsentrene ligger strødd rundt omkring i byen. Et av de beste er Tokyo Plaza, som ligger i det superhippe Harajuku-området. Det har alt, blant annet en liten oase av en terrasse i sjette etasje. Senteret er åpent hver dag fra klokken 11-21.

4-30-3 Jingumae, Shibuya-ku, Omohara, Tokyu-plaza.com.

Er du på utgikk etter vintage-kimonoer, så er kjeden Chicago stedet. Vintagebutikkerne er lokalisert flere steder i byen, og de har byens beste utvalg til de beste prisene. En kimono koster cirka 430 kroner.

Chicago.co.jp.

Noen av Japans beste designere, som Comme des Garçons og Kenzo har de mest fantastiske flaggskipbutikker i området Aoyama. Rekker ikke pengene så langt, er det også her, du finner highstreet-merket Uniqlos flaggskipbutikk.

6-Chome-9-5, Chuo-ku, Ginza, Uniqlo.com.

Det er alltid en fornøyelse å besøke MUJIs butikker. Merket finnes over hele verden, også i Norge, men butikkene i Tokyo er noe helt spesielt, både på grunn av utvalget og innredningen. Flaggskipbutikken i Yurakucho er spesielt verdt å nevne. Ofte er det små designerutstillinger i butikken, og den har en liten kafe med misosaus og sakura kylling.

100-0005 Yurakucho 2-3F, 3-8-2 Marunouchi, Chiyoda-ku, Muji.com.

Kappabashi-dori ligger mellom Ueno og Asakusa, og er et område kjent som Kitchen Town. Her finner du, som navnet indikerer, at til kjøkkenet. Kniver av beste kvalitet, håndlaget keramikk, kjøkkenutstyr og -redskaper, mat, plastmat og mye, mye mer.

Kappabashi.or.jp.

All slags elektronikk fra all verdens merker i all verdens farger og varianter. Det blir ikke villere enn i Tokyo. Området Akihabara er også kjent som Electronic City, og spesielt butikkjeden Yodobashi er helt fenomenal med et utvalg man blir svimmel av. Butikken er på syv etasjer.

Kanda Hanaokacho 1-1, Chiyoda, Yodobashi.com.

Quiz: finn ut hvilken ferie type du er her!

Kawaii Monster - Tokyo Cafe
© Christina Hee Bune

Her bør du spise:

Kul kunst, god utsikt og lekker mat. Det blir ikke bedre enn dette. A to Z Cafe er innrede i samarbeid med kunstneren Ypshitomo Nara og Design Studio Graf. Stedet er gjemt bort i en liten sidegate, så du skal lete godt for å finne det. Kafeen tilbyr mat for en billig penge, og mye av Naras kunst henger på veggene. Om kvelden forvandler kafeen seg til et utested med Dj-er og drinker i den lille baren.

5−8−3, Minamiaoyama, Minato, Atozcafe.exblog.jp.

I sushiens hjemland må du ikke snyte deg selv for den ultimate sushiopplevelsen. Som de fleste gode steder, ligger restauranten Seamoin godt bortgjemt. Hvis dere er en familie, be om familieromet(ellers får dere ikke bord). Hvis du reiser alene eller med en venn eller kjæreste, så be om et bord i baren. Her står mesterkokken og forbereder all maten. Husets sake kan anbefales sammen med Chef1s Choice –en meny som blir satt sammen etter hva slags fisk de har og kokkens humør.

Sakaguchi Bldg. 6F, 5-5-13, Ginza, Seamon.jp.

Kawaii ("søt") som konsept er en hel industri i Tokyo. Det finnes et utall av søte konseptkafeer som Hello Kitty, Mummie, Manga, Miffy og ikke minst Kawaii Monster. Her er alt regnbuefarget - inkludert maten - halvsprøtt og fantasifullt. Dette må oppleves! Husk og booke bord før du drar.

4-31-10 Jingumae 4F, YM Square Bldg, Shibuya, Kawaiimonster.jp.

Asahi Beer Hall er ølmerket Asahi Beers hovedkvarter. Det er en av Tokyos hovedattraksjoner og er designet av den franske designeren Philippe Starck. Folk i Tokyo drikker langt mer øl en noe annet, og Asahis hovedkvarter har både en Superdry Beer Bar og en italiensk restaurant.

1-23-1 Azumabashi, Sumida, Asahibeer.com.

Liker du luksus? Kanskje en ferie til Capri i Italia er noe for deg?

Tempel -Tokyo
© Christina Hee Bune

Dette kan du oppleve:

Senso-ji er Tokyos eldste tempel og er en historisk opplevelse. Tempelet er fortsatt i bruk, det er daglige messer i hovedbygningen. En liten shoppinggate, Nakamise, full av suvenirer og tradisjonell japansk snacks, fører opp til tempelet. Gaten har fungert som shoppinggate i flere århundrer.

2-3-1 Asakusa Taitou-ku, Yokyo, Senso-ji.jp.

Varme kilder, onsen, betyr mye for japanerne. Det finnes mer enn 2 500 varme kilder i landet, og flere av dem ligger i Tokyo. Kildene har visstnok helbredende kvaliteter for både kropp og ansikt. Dessverre finnes det nesten ingen offentlige bad med varme kilder lenger, utenom et i Asakusa, Jakotsuyu Onsen. Det er ekstremt vanskelig å finne, selv om det ligger rett rundt hjørner for stasjonen. Men det er verdt letingen når du først finner det lille smuget det ligger i enden av. Jakotsuyu Onsen har bildeautomater med engelske instruksjoner, og folk med tatoveringer er velkomne - noe de ikke er alle steder. Opplevelsen på Jakotsuyu er veldig autentiske. Er du ute etter et mer klassisk spa besøk La Qua.

Jakotsuyu Onsen, 1-11-11 Asakusa, Taito-ku, La Qua, 1 Chome-1-1 Kasuga, Laqua.jp/spa.

I Japan er negledesign en kunstart som er blitt forfinet gjennom mange år. Du må bestille tid hos en neglesalong, for de beste neglekunstnerne har ventelister. Har du flaks, klarer du å booke til neste dag eller hoppe på en avbestilling. Korat Nail Desig Studio er et av de beste i byen. spør etter Madoka eller Miki for ekstraordinær neglekunst.

6 Chome-9-2 Jingumae, Shibuya,Ameblo.jp/nail-korat.

Sliter du med pakkingen til ferieturen på standen? Her finner du pakkeliste tipsene!

The scramble - Tokyo
© Christina Hee Bune

Det har rykte på seg for å være et av verdens travleste lyskryss, lyskrysset foran Shibuya Station, også kjent som The Scramble. Spesielt er utsikten fra andre etasje hos Starbucks i krysset spektakulær. Hver eneste gang lyset blir grønt, krysser tusenvis av mennesker veien fra alle sider uten å støte borti hverandre. Et facinerende syn man ikke ser andre steder. Spesielt er ettermiddagene i helgene optimale tider å oppleve dette på. Shibuya-området er dessuten et bra shopping område, så etter å ha nytt synet av The Scramble, kan du kaste deg ut i et shoppingeventyr eller to.

Tokyo Tower med sine 333 meter verdens høyeste frittstående ståltårn. Fra tårnets observasjonsdesk 250 meter over bakken er det en fantastisk utsikt over byen. På klare dager sier det at man kan se helt til mount fuji. Det koster rundt 75 kroner å komme opp i tårnet.

4 Chome-2-8 Shibakoen, Minato, Tokyotower.co.jp.

Shinkansen er verdens raskeste tog, og det tar deg till den historiske byen Kyto på kun 2,5 timer. Kyto står i stor kontrast til Tokyo med sine historiske bygninger og færre mennesker. Byen byr på lekre templer, fantastiske hager og geishaer i gatene. De viktigste stedene å besøke er helligfommen Fushimi Inari Srines, det buddhistiske tempelet Kinkaku-Ji, bambus-skogen Arashiyama og Gion-området. Du rekker alt på to intensive dager. Bo på hotellet Ryokan for å få den ultimate Kyoto-oplevelsen.

English.jr-central.co.jp/shinkansen, Oldkyoto.com, Ryokan.or.jp.

Ta bilder på reisen. Les kamera alle it-bloggerne bruker!

Arashiyama - Bambus - Tokyo
© Christina Hee Bune