Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

img_1249-1kf5hk6lul7s7blp3mdd3g © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Fargerik sommersalat med friske bær, knasende nøtter og feta

Kom i sommer-stemning med denne oppskriften på en flott sommersalat, som får fart på alle smaksløkene.

Denne lekre og fargerike sommersalaten med bringebær-vinaigrette er helt perfekt som tilbehør eller som en lett forrett til sommerens mange middager og grillkvelder.

Salaten er rik på antioxidanter, protein og sunt fett. Den er også proppfull med smak. De søte bærene skaper en perfekt balanse sammen med den syrlige vinaigretten og den salte feta osten.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 2

Ingredienser

SALAT

50 g (en halv pakke) ruccola

50 g (en liten pakke) spinat

12 g / 1 pakke bringebær

60 g / 1/2 pakke blåbær

1,5 dl quinoa

75 g feta, smuldret/finthakket

1 stor håndfull mandler, grovhakket

2 ss solsikkefrø

1 ss chiafrø

BRINGEBÆR-VINAIGRETTE

2 dl bringebær (friske eller fra frysedisken)

2 ss olivenolje

2 ss hvit balsamico

1 ss akasiehonning

En klype havsalt

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 2

Fremgangsmåte

Start med å koke quinoaen etter instruksene på pakken. Stil den deretter til side for å kjøle den ned.

Lag deretter bringebær-vinaigretten ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og sett den til side mens du tilbreder salaten.

Vask bærene, spinaten og ruccolaen grundig. Samle alt sammen i en stor skål, men vent med å blande quinoaen i til den er avkjølt.

Bland alt forsiktig sammen, vær forsiktig sånn at bærene ikke blir most.

Avslutt med å dander litt av bringebær-vinaigretten over salaten - og voilà den er klar for servering!

Mer om Mat? Motta Costumes nyhetsbrev