
Fargerik sommersalat med friske bær, knasende nøtter og feta
Kom i sommer-stemning med denne oppskriften på en flott sommersalat, som får fart på alle smaksløkene.
AvDenne lekre og fargerike sommersalaten med bringebær-vinaigrette er helt perfekt som tilbehør eller som en lett forrett til sommerens mange middager og grillkvelder.
Salaten er rik på antioxidanter, protein og sunt fett. Den er også proppfull med smak. De søte bærene skaper en perfekt balanse sammen med den syrlige vinaigretten og den salte feta osten.
Ingredienser
SALAT
50 g (en halv pakke) ruccola
50 g (en liten pakke) spinat
12 g / 1 pakke bringebær
60 g / 1/2 pakke blåbær
1,5 dl quinoa
75 g feta, smuldret/finthakket
1 stor håndfull mandler, grovhakket
2 ss solsikkefrø
1 ss chiafrø
BRINGEBÆR-VINAIGRETTE
2 dl bringebær (friske eller fra frysedisken)
2 ss olivenolje
2 ss hvit balsamico
1 ss akasiehonning
En klype havsalt

Fremgangsmåte
Start med å koke quinoaen etter instruksene på pakken. Stil den deretter til side for å kjøle den ned.
Lag deretter bringebær-vinaigretten ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og sett den til side mens du tilbreder salaten.
Vask bærene, spinaten og ruccolaen grundig. Samle alt sammen i en stor skål, men vent med å blande quinoaen i til den er avkjølt.
Bland alt forsiktig sammen, vær forsiktig sånn at bærene ikke blir most.
Avslutt med å dander litt av bringebær-vinaigretten over salaten - og voilà den er klar for servering!
