Bruk helst økologiske råvarer, da de ikke skrelles, og sitronskallene kokes med.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Ingredienser
200
g
ingefær
50
g
gurkemeie, malt
1
l
vann
2
sitron, økologiske
3
ss
honning
1
klype
pepperkorn
Slik gjør du
Vask ingefær og gurkemeie, og fjern urenheter. Røttene skjæres i tynne biter, og legges i en gryte.
Sitronene vaskes, saften presses ut og settes tildekket i kjøleskapet, skallene legges i gryten, eventuelt med noen sorte pepperkorn.
Tilsett 1 liter vann, og la det småputre i 50 min.
Avkjøl til det er håndvarmt, og sil.
Rør inn honningen, og tilsett sitronsaften.
Bland med ytterligere 1 liter vann, og så er det drikkeklart.
Ingefærshot kan både oppbevares som sterk ekstrakt eller ferdig blandet. Begge varianter er best i kjøleskapet.
Kan man drikke ingefærshot hver eneste dag?
Ja, det kan du! Ingefærshot er både sunt og godt. Ekspertene råder imidlertid til å holde seg til ca. 5 gram om dagen for å unngå irriterende bivirkninger.
Ingefær er en god kilde til en rekke vitaminer, og kan hjelpe til å booste immunforsvaret og holde småplager vekk. La imidlertid vær med å overdrive bruken, da det kan ha motsatt effekt å føre til blant annet ubehagelig oppblåsthet og halsbrann.
Hva er ingefærshot godt for?
Det menes at det å ta en ingefærshot kan virke både betennelsesdempende og oppfriskende. Ingefær er spesielt kjent for å holde kvalmen vekk i tillegg til å være godt for immunforsvaret. Mange mener også at det kan være godt for å motvirke ømme muskler og dessuten lindre smerter.
Det er fordi ingefæren inneholder antiinflammatoriske stoffer, noe som kan ha en hemmende og forebyggende effekt på betennelsestilstander i kroppen.
Lager du deg ingefærshot med gurkemeie vil du dessuten få helsefordelene av gurkemeien i tillegg - som er særlig rik på antioksidanter!