
Ingefærshot med gurkemeie
Kjempebra for immunforsvaret!
AvIngefærshot ingredienser
Bruk helst økologiske råvarer, da de ikke skrelles, og sitronskallene kokes med.
200 g ingefær
50 g gurkemeie, malt
1 l vann
2 stk. sitron, økologisk
3 ss. honning
1 knivs. pepperkorn
Slik gjør du
Vask ingefær og gurkemeie, og fjern urenheter. Røttene skjæres i tynne biter, og legges i en gryte.
Sitronene vaskes, saften presses ut og settes tildekket i kjøleskapet, skallene legges i gryten, eventuelt med noen sorte pepperkorn.
Tilsett 1 liter vann, og la det småputre i 50 min.
Avkjøl til det er håndvarmt, og sil.
Rør inn honningen, og tilsett sitronsaften.
Bland med ytterligere 1 liter vann, og så er det drikkeklart.
Ingefærshot kan både oppbevares som sterk ekstrakt eller ferdig blandet. Begge varianter er best i kjøleskapet.