© Vannløse Blues

Månedens oppskrift: Grønnkålsalat med sort ris og søtpoteter

Skap indre ro med smakfull vegetarmat!

Grønkålsalat med sort ris og søtpoteter

(2-4 pers)

Du trenger:

1 pose grønnkål

1 stor søtpotet

Olivenolje til baking, og for å massere på grønnkålen mykere

1 ts paprikapulver

1 ts epleeddik

1 dl sort ris

3 ss finhakket bladpersille

1 ss chiliflak

Misodressing:

1 ss miso paste

1 ss tahini paste

1 ss tamari – glutenfri soyasaus

1 ts dijonsennep

Saften fra 1 stor lime

1 ts honning eller agavesirup

1 ts ristede sesamfrø

Slik gjør du:

Vask søtpoten godt og skjær den i terninger. Legg terningene på et stekbrett med bakepapir, og vend dem i paprikapulver, olivenolje og salt. Stek det hele i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter til terningene er møre, men faste. Rens grønnkålen for stilker, og skyll den grundig. Kok den sorte risen som anvist på pakken. Rør alle ingrediensen til dressingen sammen, og smak til med søtt, surt og salt.

Legg grønnkålen i en stor skål, og tilsett salt, olivenolje og epleeddik. Massér grønnkålen med blandingen, slik at fibrene brytes ned. Kålen blir mykere og enklere å spise. Legg den i en skål, og dryss over potetterninger, ris, persille og chiliflak. Server med dressingen til.