Bā-Gā by Monsun
© @alexandrasae

Oslos mest Instagram-vennlige burger

Månedens snakkis i Costume-redaksjonen: Bā-Gā by Monsun åpnet dørene i desember. Du kommer til å elske burgerne!

Hver måned serverer Costume-redaksjonen en smakebit fra samtaleemnene under lunsjpausen vår. Vi ønsker å dele alt mellom himmel og jord, der du kan få et innblikk i hva vi har prøvd ut den siste måneden, enten om det er en ny restaurant, et nytt klesmerke, en film eller en ny treningshype. Vi ønsker å inspirere og motivere deg, samtidig som vi ønsker at du skal bli bedre kjent med oss i redaksjonen.

Hørt i kantinen: DESEMBER

– Friterte scampi, chips med crispy duck eller bao-burger? Yes, please! Monsun Noodlebar er en etablert restaurant midt på Grunerløkka I Oslo, med fokus på nudelretter som ramen og pho. Nå har de utvidet restauranten, samt åpnet en splitter ny kalt Bā-Gā by Monsun som ligger vegg i vegg.

Den lille sjappen byr på spennende mat med fine priser, og som er svært bildevennlige. Mest kjent er de for sine smakfulle og myke bao-burgere! Heldigvis smaker de like godt som de ser ut!

© Bā-Gā by Monsun

Vi testet dette på menyen:

  • Pimientos de Padron
  • Fries with Crispy Duck (et must)
  • Karaage Bā-Gā - fritert kylling,
  • Bulgogi Bā-Gā - koreansk BBQ

– Alt smakte utrolig godt, takket være det gode bao-brødet (som er sort), den sterke dressingen og de forskjellige urtene. Eneste minuset var at alt ble veldig grisete da det er meningen man skal spise med hendene. Bā-Gā har verken spisepinner eller bestikk, men de serviceinnstilte kokkene gir deg et par plastikkhansker om du ønsker det. Favoritten var Bulgogi, som er en av spesialitetene. Koreansk BBQ er et must om du er innom!

Adressen er: Helgesens gate 14B, 0553 Oslo

Hva er bao-brød?

  • Brødets opprinnelige navn er Gua-bao, et brød som kommer fra Thaiwan. Det er et dampkokt rundt brød som er blitt veldig trendy i Skandinavia de siste sesongene, og blir også kalt 'Skandinavias nye brød'. De er spesielt godt brukt som en slags wrap med ulike fyll. Kilde: The Guardian