© Getty Images

Sellerijuice er den nye sunnhetstrenden

Instagram har talt igjen. Se alle før- og etterbildene som beviser hvorfor du bør starte dagen med et glass grønn juice.

En grønn bølge er skylt inn over internettet, hvor kjente ansikter som Gwyneth Paltrow deler bilder av friskpresset sellerijuice.

Den sunne måten å starte dagen på er også begynt å overta her hjemme. Spørsmålet er bare, hvilken fordeler er det egentlig ved å drikke et stort glass sellerijuice?

Årsaken til sellerijuicens nyvunnede popularitet er teorien om at selleri i presset form kan gi bedre fordøyelse, og virker rensende på opphopede avfallsstoffer og tungmetaller i kroppen. Derfor kan man minske hudproblemer som akne og eksem betydelig. Det er viktig å være klar over at det ikke finnes noen vitenskapelige beviser sellerijuicens egenskaper, men er du nyskjerrig på om det kan gjøre noe for deg kan det være verdt et forsøk.

Trenden kan spores tilbake til Anthony William, som har skrevet flere populære bøker om fordelene med sellerijuice. Under navnet @medicamedium deler han daglig innhold om selleriens sunne fordeler, med sine 1,4 millioner Instagram følgere. Flere av følgerene har i ettertid send før- og etterbilder av huden deres, som er blitt markant penere etter et par uker med den grønne drikken.

Sellerijuice inneholder cluster salts, som ifølge Anthony Williams har en spesiell evne til å hjelpe leveren med å skille ut avfallsstoffer og tungmetaller. Det finnes derimot ingen vitenskapelige bevis for effekten, kun personlige erfaringer i form av før- og etterbilder.

Slik gjør du:

Vil du være med på trenden skal du bruke omtrent halvannen bundt blegselleri for å få de anbefalte fem deciliter ren, friskpresset sellerijuice. Drikk juicen hver morgen på tom mage, og vent et kvarter før du spiser frokost. Dersom du ikke liker smaken av selleri er nok ikke dette noe for deg. Drikken må ikke blandes med andre grønnsaker og frukter, eller tynnes ut med vann eller isbiter.

Hvor lenge skal du drikke juicen?

Flere hevder å se forskjell på huden etter en uke til en måned, men ifølge Anthony William blir mange så glad i juicen at sellerien blir til en fast morgen rutine. Det er derfor deg selv som avgjør om du vil drikke sellerijuice som en kortvarig kur, eller ønsker å drikke den grønne juicen hver morgen.