Sommerens deiligste salatoppskrifter
Moteblogger A Portable Package deler oppskriften på sine deilige sommersalater, som både er sunne og enkle å lage!
Av1. Vitaminsalat
Ingredienser: 1 Eple (kuttet i terninger)
2 Gulrøtter (strimlet)
1 Appelsin (skrellet og kuttet i terninger)
2 Selleristenger (strimlet)
1/4 Rød kål (strimlet)
En håndfull mandler
En håndfull fersk timian
2 dl. Bygg-gryn (om glutenallergi- bruk bokhvete)
1 dl. Villris
Dressing
Juice fra en halv sitron
Like mye kaldpresset oliven olje (3-4 spiseskjeier)
1 full teskje honnning Slik gjør du:
Kok villrisen og bygggrynen som anvist på pakken, fint å være obs på at begge trenger tid til å koke, dermed kan det være en fordel å bløtlegge alt kvelden før. La det avkjøles.Kutt frukt, grønnsaker og nøtter i rekkefølgen over og bland alt med avkjølt villris og byggryn.
Bland sammen ingredienser til dressingen og hel over salaten. Bland godt sammen. Tips: La dressingen trekke inn 10-15 min. Pynt med fersk timian.

2. Bønnesalat
Ingredienser:300 gr. Sorte bønner eller Kidneybønner (kokt)
300 gr. Hvitebønner
300 gr. Edamamebønner også kalt soyabønner
1 pakke cherrytomater
2 tomater (middels størrelse)1/4 Rødløk kuttet i tynne strimler
1 Sjalottløk kuttet i tynne sirkler
1 Klype brunt sukker (for å nøtralisere syre, kan sløyfes)
1/2 chilli
2-3 ss kaldpresset olivenolje
1 (Vegansk) Chorizopølse per person Slik gjør du:
Her gjelder det enten å koke bønner på forhånd slik som anvist på pakken eller kjøpe ferdigkokte.
Cherrytomater og vanlige tomater kuttes etter ønske og plasseres i en serveringsbollen. Løk kuttes og plasseres i den samme bollen. Tilsett olivenolje, nykvernet pepper, chilli og en klype brunt sukker. La det trekke i 10-20 minutter. I mens kan du steke chorizopølsene. Tips: Gå for veganske chorizopølser - de er mildere i smaken.
Tilsett bønner i serveringsbollen, ha gjerne litt fersk organo og rosmarin i salaten, og bland godt sammen. Kutt opp chorizopølsene og og bland sammen med resten av salaten. Tilsett salt og pepper etter behov.

3. Sommersalat
– Jeg må ærlig innrømme at jeg personlig liker å fyre opp grillen, men i denne oppskriften kan man anvende grillpannen hvis grilling blir for mye arbeid. I denne oppskriften beregner jeg ca 8-10 scampi per person, som bør tines og marineres over natten. Ingredienser:150 gr. grønn salat (personlig foretrekker jeg babyleaf på grunn av den gode blandingen og smaken)
600 gr. linser
1 fennikel kuttet i 8 biter1-2 ss kaldpresset oliven olje
1/2 chilli
1 fedd hvitløkEn neve fersk persille og mynte Slik gjør du:
Begyn med å grille/steke fennikelbitene frem til de får en fin farge. Sett deretter til avkjøling.
Bland sammen salaten, linser, mynte, persille, olje og hvitløk. Tilsett fennikel. Scampi tas ut av kjøleskapet og grilles 2-3 minutter på høy varme, disse kan selvsagt også stekes i stekepanne på høy varme.
Bland scampien sammen med salaten. Strø den kuttede chillien på toppen og klem et par dråper sitronsaft over.
Severer gjerne med surdeigsbrød og olivenpaté. Marinaden:
1-2 dl. olje - alt ettersom hvor mye scampi man har
1-2 fedd hvitløk1 neve fersk basilikum og oregano kuttet (tørket kan også benyttes)
En klype salt og pepper
Bland marinaden godt sammen. Plasser scampien i en plastboks med lokk på og hel marinaden over. Tilsett nok olje slik at scampien blir dekket. La det stå i kjøleskapet i minst 4 timer - helst over natten.
