© Naturalhealthcompanynz/ @chiaraferragni

TRE KAFFETRENDER DU MÅ SJEKKE UT

Er du også avhengig av kaffe om morgenen? Her er tre kaffetrender for det kommende året.

Det er ingen hemmelighet - nordmenn elsker kaffe. Faktisk så er nordmenn et av folkeslagene som drikker mest kaffe, med gjennomsnitt på tre kopper daglig (Kilde: TV2). I 2017 var den sorte trakterkaffen i vinden. I år kommer de litt mer originale versjonene inn i matbildet, blant annet med gurkemeie. Kaffen har fått navnet Golden Latte.

Leste du? 10 tips for en sunnere morgen

1. GULLKAFFE

Google's Food Trends uttalte seg om den kommende mattrenden i fjor. Gurkemeie er på alles lepper om dagen, og spesielt i kaffesammenheng. Den er navngitt Golden Latte, eller gullkaffe på norsk, takket være den gule og gyldne tonen kaffen får fra gurkemeien. Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien, og stammer mest sannsynlig fra India. I noen sammenhenger sies det at urten kan være bra for både hud, fordøyelse og betennelser.

Hvordan lage gurkemeiekaffe? Bland ferdigtraktet kaffe (gjerne espresso) sammen med kokos- eller mandelmelk, litt smeltet kokosolje og en klype gurkemeie. Smak til med søtningsstoff om ønsket - for eksempel honning. Kaffen kan serveres både varm og kald. Gurkemeie setter seg lett på klær, så vær obs.

Skal du lage latte derimot, er det hakket vanskeligere. Det finnes flust av ferdigblandinger - eller så kan du alltids hent inspirasjon på Youtube!

(Kilde: forskning.no)

2. MATCHAKAFFE

Kanskje ikke nytt for alle - men den grønne kaffen er å se overalt på Instagram. Ikke veldig rart, drikken ser utrolig god ut, noe den også er. Matcha er et grønt pulver som kommer fra teblader fra Japan. Macha inneholder rikelig med antioksidanter, og slår både gojibær og granateple helsemessig.

Det sies at en kopp matcha har ti ganger bedre effekt som matchate. Matchapulveret er bittert, men når det blandes ut med enten melk eller kaffe, blir drikken supergod.

Det finnes en del ulike oppskrifter når det kommer til matchakaffe. Det beste er egentlig å teste ut selv ut i fra hva man liker aller best. Bruk matchapulver, mandelmelk, honning og kaffe. Vil du kutte kaffen, har du en god matchete!

3. KOKOSKAFFE

Hvor digg høres ikke Frozen Coconut Coffee ut? Fenomenet spredte seg på sosale medier etter det kom til New York for et par år siden, da flere av de asiatiske restaurantene og kaffeene åpnet med ulke kokosdrikker på menyen. Kaffen er ekstremt enkel å lage selv, og den er fantastisk smakfull.

På matbloggen HellesKitchen.no finner du en super oppskrift, som går ut på å blande kokosmelk, kaffe, sukker - toppet med peanøtter. Nam!

Hvis du er på Manhattan bør du sjekke ut Hanoi House (som også har avokadokaffe!), Kopi Kopi og Nourish Kitchen + Table. Der får du kokoskaffe og en god dose Instagram-vennlige bilder.

Godt måltid!