© Anna Stokland og produsentene

10 sorte basisplagg du behøver

Med disse ti plaggene er du alltid sikret et stilfullt antrekk!

Sort er i vinden som aldri før. Ikke nok med at fargen er tidløs, den fungerer i alle settinger i tillegg.

Sort er som alle vet enkelt å style, og med disse ti basisplaggene slipper man unna kleskrisen, dag etter dag. Invester i gode kvaliteter og tidløse snitt.

Kåpen
© Anna Stokland

Med en sort kåpe har du alltid et ytterplagg å slenge over skuldrene, uansett hvordan fargekombinasjon du har på resten av antrekket ditt. Se om du finner en kåpe som er både minimalistisk og tidløs, slik at du alltid kan finne den frem, uansett årstid- og tall.

Budsjett til venstre: Kåpe fra Vero Moda, 999,95 kroner
Luksus til høyre: Kåpe fra Gestuz, ca 2.300 kroner

Dressjakken
© Anna Stokland

Blazeren er uten tvil det plagget som var å se mest på både gateplan og på catwalken sist sesong. Ytterjakken går likevel aldri av moten, og den er superlett å style. Uansett hva du går med, gir jakken det lille ekstra du trenger slik at antrekket piffes opp. Statement-plagg nummer en!

Budsjett til venstre: Blazer fra Cubus, 399 kroner
Luksus til høyre: Blazer fra By Malene Birger 3.299 kroner

Pumpsene
© Anna Stokland

Går du for jeans eller dressbukse - kjole eller skjørt? Dropp vanskelige skovalg, og invester i et par pumps som går til alt. Sørg for at hælen ikke er alt for høy - da sparer du deg selv for pustepauser og gnagsår.

Luksus øverst: Pumps fra Jimmy Choo, ca 6.500 kroner
Budsjett nederst: Pumps fra Din Sko, 399 kroner

T-skjorten
© Anna Stokland

Dette plagget trenger ikke kosta skjorta, men kommer alltid til å redde deg. Du kan både style den opp og ned, avhengig av tilbehør og underdel.

Luksus øverst: T-skjorte fra Acne Studios, ca 2.000 kroner
Budsjett nederst: T-skjorte fra Weekday, 120 kroner

Jeansen
© Anna Stokland

Vi får aldri nok av sorte jeans, noe som funker både til fest og til hverdag. Gå for en bukse med litt sleng og som er høy i livet eller velg den klassiske skinny som aldri er feil. Den perfekte jeansen kan være vanskelig å finne, men du kommer til å være sjeleglad når du finner den som sitter som den skal. Den er verdt jakten!

Budsjett til venstre: Skinny jeans fra Monki, 300 kroner
Luksus til høyre: Jeans fra FRAME, 2.700 kroner

Dressbuksen
© Anna Stokland

Passe formelt, og passe tilbakelent. Den løse dressbuksen er alltid en slager og funker både til en enkel t-skjorte eller en feminin topp. Bruk de til pumps eller hvite sneakers for kontrastens skyld.

Budsjett øverst: Dressbukse fra H&M, 499 kroner
Luksus nederst: Dressbukse fra Marni hos Matchesfashion.com, 3.000 kroner

Blusen
© Anna Stokland

Er du alltid usikker på hva du skal gå med når du blir invitert i middag, eller skal ta et glass vin etter jobb med kollegaene? Med en pyntelig sort bluse er du alltid klar. Plagget går til både jeans, skjørt og dressbukser. Dander delikate gullsmykker rundt halsen og gå for røde lepper, og du er klar for hva som helst.

Budsjett øverst: Bluse fra Mango, 349 kroner
Luksus nederst: Bluse fra Isabel Marant hos Matchesfashion.com, 4.500 kroner

Den lille sorte
© Anna Stokland

Vi vet alle at den lille sorte alltid er der for oss om vi er i en kleskrise. Det gjelder likevel å finne en kjole som ikke er alt for jålete, og heller ikke en som er alt for hverdagslig. Tenk passform og materiale nå du går til innkjøp av denne basefavoritten.

Budsjett øverst: Kjole fra Zara, 549 kroner
Luksus nederst: Kjole fra ROTATE BIRGER CHRISTENSEN, ca 2.000 kroner

Skjørtet
© Anna Stokland

Let etter et skjørt som sitter godt i livet. Stramme skjørt er noe av det verste som finnes, og kan ødelegge hele holdningen din. Gå til innkjøp av et klassisk snitt, gjerne et blyantskjørt - noe som også er sesongens it-skjørt.

Budsjett øverst: skjørt fra Zara 199 kroner
Luksus nederst: skjørt fra Preen Line, ca 2.000 kroner

Hverdagsvesken
© Anna Stokland

Om du ikke eier en sort hverdagsveske, vet du hva du har å gjøre. En klassisk veske går til absolutt alle antrekk, og passer både gymmen og en til weekend-tur.

Luksus til venstra: Tote fra Balenciaga, 8.300 kroner
Budsjett til høyre: Tote fra DAY et, 399 kroner