Få jeansene dine til å sitte perfekt med disse triksene
© Anna Stokland

3 triks som får jeansen til å sitte perfekt

Har favorittjeansen blitt for stor i midjen, eller mistet sin stramme passform? Få dem til å sitte perfekt igjen med et par enkle triks!

Et par gode jeans er en uunnværlig del av garderoben, og er du heldig og finner et par som sitter perfekt skal du holde fast i dem - uansett om denim-moten forandrer seg.

Dessverre hender det litt for ofte at de perfekte jeansene mister den gode passformen. Derfor kommer et knippe små justeringer nedenfor, slik at du kan sørge for at buksene holder passformen som da du først prøvde dem.

Kjøpskupp: 10 sommerskjørt til budsjettpris

1. De har blitt for vide

Hvis jeansen din har videt seg ut etter lang tids bruks, kan du få tilbake den stramme passformen ved å vaske dem på den varmeste innstilling på vaskemaskinen. Deretter kan du la dem kjøre en tur i tørketrommelen, noe som vil få fibrene i denim-materialet til å trekke seg sammen. Denne metoden gir best resultat dersom jeansen din er laget av 100 prosent bomull.

Sjekk ut denne vårtrenden: Skjortekjoler i friske farger

2. De er for store i midjen

Når jeans sitter perfekt rundt bena, men er for løse i midjen, blir resultatet et gapende hull rett over rumpa. Dette kan løses ved å finne fram nål og tråd, og sy fast et elastikk bånd på ca 15 cm. på innsiden av linningen.

Har du ikke har erfaring med å sy, kan det være en idé å google seg frem til hvordan du gjør det - da elastikken burde strekkes mens du syr den fast.

3. De har blitt for stramme

Er jeansen blitt for stram etter vask, kan du spraye dem med lunkent vann og deretter legge den flatt på gulvet. Deretter skal du stille deg med én fot på hvert buksebein, ta tak i toppen av jeansen og strekke i det våte stoffet. På denne måten vides de ut, og du kan gjenta prosessen til de er tilbake til sin optimale størrelse.