© Anna Stokland

5 smykketrender i vinter

Nå skal øredobbene skrike 80-tallet, logoene skinne og smykkene se ut som kjetting.

Smykketrendene forandrer seg fra år til år. Som regel har man sine favoritter i smykkeskrinet, men det er gøy å teste ut noen nye trender også, ikke sant? Vi har falt hodestups for Isabel Marants 80-tallsringer, logobruken til Dior og kjettingsmykkene til Miu Miu - for å nevne noen. I år skal det ikke spares på noe, enten om du velger øredobber, ringer eller smykker. Her er våre favorittrender for sesongen.

Loewe SS19

© Anna Stokland

EKSTRAORDINÆR

Som sagt, i år skal det ikke spares på noe. Jo større - jo bedre. Gå for favorittmateriale ditt, som passer med resten av antrekket. Skal du på fest, er dette den perfekte tilstelningen å teste ut trenden på. Ton antrekket ned, for så å sprite opp med et par iøynefallende øredobber. Gå med oppsatt hår for den ultimate looken.

Øredobber med burgunder dusk fra H&M, 149 kroner
Øredobber med skinndetalj fra Loewe, 1980 kroner
Perleøredobb med dusk fra Alva Brosten (selges blant annet på F5), 1490 kroner (for 2 stk)

Balenciaga AW18

© Anna Stokland

KJETTINGDETALJ

Både norske og internasjonale designere har kastet seg på denne trenden. Kjetting er tydeligvis en stor hit i vinter, både når det kommer til øredobber, smykker og ringer. Det norske smykkemerket Hasla har nettopp sluppet sin nye kolleksjon, der man finner materialet i flere av smykkene. Vi får litt old school-vibber, og elsker det!

Øredobber fra Mulberry, ca 3000 kroner
Armbånd fra Hasla, 599 kroner
Smykke fra Zara, 229 kroner

Erdem AW18

Stener

Vil du kle deg mer elegant og feminint, synes vi du bør slå til med et par stenøredobber. Trenden passer ikke for hvem som helst, da man kan få assosiasjoner til kunst og håndtverk-timene når det kommer til enkelte modeller. Investerer man litt i smykkene, kan de se ut som en dyrebar skatt. Let etter originale stener som virkelig setter preg på antrekket.

Øredobber med ulike stener fra Mango, 169 kroner Øredobber med grønn sten fra Mango, 129 kroner Øredobber i gull med hvit sten fra Proenza Schouler, ca 4500 kroner Øredobber med brun sten fra H&M, 99 kroner

Fendi AW18

Logomania

Både Gucci, Fendi, Dior og Balenciaga har i år boostet merkevaren sin betraktelig. Vi får et slags flashback til 90-tallet, hvor synlige logoer preget motebildet. Vi har hatt en liten pause siden den gang, men nå er trenden tilbake for fullt - og da særlig på smykker. Trenden kan være litt mye, men toner du antrekket ned er det fullt mulig å naile den.

Perleøredobber fra Gucci, ca 3500 kroner
Ringer fra Fendi, ca 7000 kroner
Rosa perler fra Balenciaga, ca 3300 kroner

Isabel Marant AW18

© Anna Stokland

80-TALLET

Ja takk til store og synlige ringer. Heldigvis kan denne trenden være minimalistisk selv om øreringene helst skal være store og synlige. Gå for den størrelsen som passer deg (og lommeboken) best. Du kan finne et kupp på H&M, men har du tenkt å bruke mer penger på smykkene anbefaler vi å ta en titt hos Isabel Marant, eller i den nye butikken til Maria Black som åpner om ikke så alt for lenge.

Enkle øreringer med diamanter fra H&M, 49,90 kroner
Rektangler fra Isabel Marant, ca 3000 kroner
Gullringer fra Maria Black, 1499 kroner