© Anna Stokland

5 ting å investere i under salget

Endelig er det snart salg. Vi ønsker likevel at du tenker deg om en ekstra gang før du drar kortet. Her er plaggene du bør se etter!

Det er lett å gå amok under nyttårssalget, men ofte ender vi opp med klær som vi ikke rekker å bruke før vi på ny legger ut på en shoppingrunde. Det er tre ting du bør ha i bakhodet før du går bananas på salg: tidløse snitt, gode materialer og baseplagg. Finner du disse tre ordene i klærne og tilbehøret du investerer i er det stor sjanse for at det blir godt brukt.

Her er fem ting du kan se etter under salget:

1. Dressjakken

Den er tidløs og klassisk, samtidig som den passer til alle antrekk. Den kan brukes over kjoler, skjørt og en slitt denimbukse. Et pluss er at jakken er en av neste års største trender. Her kan du virkelig gjøre et kupp. Sjekk likevel hva den er laget av før du drar kortet. Se innom butikker som Maje, Sandro eller Samsøe & Samsøe.

2. Den hvite skjorten

Den er elsket, uavhengig sesong, vær eller stil. Den hvite skjorten passer faktisk til alt og alle, og kommer på catwalken hver eneste sesong. Gå til innkjøp av en skjorte som er litt stor i størrelsen, slik at det ikke blir for formelt. Sjekk ut GANT eller Julie Josephine.

3. Vide dressbukser

Et par vide dressbukser kan fungere like godt som den lille sorte. De er geniale å ha i skapet om kleskrisen skulle møte deg. De funker til strikkegensere, små topper og hettegenseren - og skaper det lille ekstra, selv på en grå dag. Vi liker buksene fra Filippa K, Acne Studios og H&M Studio.

4. Denim

Har du lenge siklet på den perfekte dongeribuksen er dette muligheten din. Se etter den perfekte passformen til din figur, og våg å gå for den litt dyrere modellen - slik at den varer i noen sesonger. Se etter merker som FRAME, Tom Wood eller Toteme.

5. Hverdagsvesken

En hverdagsveske i skinn er aldri feil, og er absolutt noe man får bruk for i hverdagen. Invester i et design som er tidløst, og en merkevare som du liker godt. Gå for noe enkelt, slik at vesken passer garderoben din. Huskeregel: Det er et pluss om du får plass til PC, gymklær og lommeboken. Se etter merker som Mulberry, By Malene Birger, skinn fra Zara og Holzweiler.