Aiayu satser på bærerkraftig mote

Aiayu satser i Norge

– Vi tilbyr nydelig design som både føles behagelig å se på, og med kvalitet som varer!

Det danske merket er kjent for sine deilige kvaliteter på sengesett, basisplagg, androgyne skjorter, morgenkåper og klassiske strikkeplagg. I butikken i Grønnegata 1 i Oslo kan du kjenne på de deilige kvalitetene og lære mer om filosofien bak merket.

Med et slagsord som «made with love – meant to be loved» fokuserer Aiayu på bærekraftig mote med en luksuriøse uttrykk og komfortable kvaliteter laget av kvinner i Bolivia, Nepal og India.

Målet for merket er å skape tidløse plagg kvinnen kan ha i klesskapet sitt hele livet - uavhengig av trendene. I tillegg til de gode naturkvalitetene ønsker de å fokusere på å forlenge livsløpet til klær ved hjelp av syerske som reparerer Aiayu-plagg.

Følg IG-LIVE via @aiayunorge kl. 16.30 tirsdag 9.februar for å lære enkle tips og triks til hvordan du reparerer klærne du har hengende i garderoben.

Vi har tatt en prat med Maria Høgh Heilmann, grunnlegger og designeren bak merket.

Hva skiller Aiayu fra andre bærekraftige merker?

– Vi verken sammenligner oss eller konkurrerer med andre merker. For oss er bærekraftighet og lidenskapelig den eneste måten, og ikke en alternativ livsstil. Vi tilbyr nydelig design som både føles behagelig å se på, og med kvalitet som varer – med priser som er på lik linje med luksuriøse merker. Vi har en visjon om å gjøre det enkelt for forbrukerne å handle bærekraftig, slik at det kan bli en del av deres livsstil, sier Maria.

Hvilket plagg selger dere mest av?

– Vårt bestselgende produkt er «HELEN», som har vært med i hver kolleksjon, helt siden vi startet, men det tok nesten seks sesonger før den begynte å selge. Det sier litt om at det kan svare seg å kjempe for det man tror på – selv i en verden som er i stadig forandring. Plagget er dessuten et håndstrikket plagg, som er laget med kjærlighet, sier Maria, og viser vesken HELEN på ny.

På kundelisten til Ayaiu står både skuespiller Emma Watson, Gwyneth Paltrow og modellikonet Christy Turlington - som har brukt plaggene til det danske merket i en rekke sammenhenger. På listen står også Kronprinsessan Mary av Danmark.

Hva skal dere satse på fremover?

– Vi vil bli enda mer innovative innenfor måten vi produserer på – og formidle vårt univers enda sterkere. Vi har nettopp åpnet vår første butikk i år for å komme nærmere kundene våre, og gi dem en unik opplevelse. Alle produktene våre er utrolig tidskrevende og fortjener derfor oppmerksomhet i vakre omgivelser, der vi kan fortelle historien bak produksjonen.

Maria viser oss et håndheklet sengeteppe som det har tatt over 40 dager å hekle. Det er silkemykt, og varmer godt.

– Det er mulig å skape fantastisk design, med utenlandsk ressurs (etnisk produksjon) som både er snill mot menneskene og naturen, legger hun til.