Anni Lu: Smykkemerket du bør kjenne
© _anni_lu_

Anni Lu: Smykkemerket du bør kjenne

De skandinaviske it-jentene digger disse smykkene. Vi har snakket med den danske designeren om vinterens hotteste smykketrender!

Den danske smykkedesigneren, Helle Vestergaard Poulsen står bak merket Anni Lu, som ikke bare har bemerket seg i skandinavia, men også internasjonalt. Med sine lekre signatursmykker er Anni Lu blitt et merke motejentene elsker. Inspirasjonen til designet har hun hentet fra egne reiser, vintagebutikker og antikke smykker, enten det er fasongen på smykkene, eller sammensetningen av materialer og struktur.

Lyst på fler følgere? Dette er de mest brukte mote-hashtaggene på Instagram!

Vi spurte Helle om det å være smykkedesigner, og hennes syn på trender.

Hvordan ble merket Anni Lu skapt?

– Mens jeg jobbet som Art Director for ulike motemagasiner, ønsket jeg å bruke fritiden min på å gjøre noe kreativt, og da jeg var på en ferie i Paris noen år tilbake, ble jeg superinspirert og kjøpte inn forskjellige materialer med meg hjem og satte i gang. Det utartet seg til mitt første smykkedesign, et perlearmbånd, som fortsatt finnes i kolleksjonen. Navnet «Annu Li» kommer fra «Anni», som er min mor, og «Lu» som er en forkortelse av navnet til datteren min, Luella.

Hvilket smykke har solgt mest?

Blant smykkene er det serien som heter «ASYM» som selger mest. Og grunnen er nok de asymmetriske sammensetningene av gull- og fargede perler. Deretter kommer «PM Mix»-serien, som også er meget populær. Det er mitt multifargede armbånd som består av edelstener og krystaller.

Vintagekupp: Her kan du kjøpe din nye Chanel-veske!

Hvor mye inspirerer trender fra catwalken deg i ditt arbeidet?

– Jeg er ikke direkte inspirert av trender på catwalken, og det passer ikke til mitt konsept. For jeg vil at smykkene mine fra 2014 skal være like kule nå som de var den gang. Jeg er dog meget inspirert av fargesammensetninger generelt, og stor fan av klesdesigneren Isabel Marant. Hvis det er fine fargesammensetninger på catwalken, prøver jeg meg alltid å lage en egen variant med perler. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke.

Hva er sesongens mest trendy smykke?

– Jeg prøver å unngå å jobbe etter trender og sesonger, fordi jeg ønsker å skape noe tidløst og langtidsvarende, men det nyeste fra min kolleksjon er bokstavkolleksjonen «In Character», som er nokså trendy, nå som alle vil gå med bokstavsmykker.

Og det er ingen tvil om at de skandinaviske it-jentene elsker smykkene:

Anni Lu-smykkene selges blant annet hos Svean, Kemt, Høyer Eger og Fine Ting.