© Warner Bros

Barbie: Se de 10 mest spektakulære antrekkene fra presseturneen

Med et imponerende høyt markedsbudsjett og utallige motesamarbeid har Margot Robbie gjort våre Barbie-drømmer til virkelighet. Vi har funnet de 10 flotteste antrekkene fra den ekstravagante Barbie-turnéen.

Den splitter nye og kinoaktuelle 'Barbie' var filmen vi ikke visste at vi trengte. Med et stjernespekket cast, en sjokkrosa verden, satirisk samfunnskritikk og rørende dialoger, har filmen allerede rukket å bli en av høstens aller største begivenheter.

'Barbie' er Greta Gerwigs fjerde film i rekken, og slo nylig rekord for høyest inntjente film regissert av en kvinne - med svimlende 1 milliard dollar i globalt billettsalg. Det er ikke annet enn stort - og dessuten et viktig bidrag på veien til mer anerkjennelse av filmer laget og produsert av kvinner.

Imidlertid er det ikke bare filmens humoristiske vri på feminisme som har vekket oppsikt blant publikum. Filmens presseturné var nemlig også noe helt utenom det vanlige. For til tross for at det ikke er unormalt at skuespillere promoterer filmer de medvirker i, har Margot Robbie i forbindelse med filmens premiere reist verden rundt iført ekstravagante og spektakulære rosa antrekk. Markedsbudsjettet for filmen rundet hele 150 millioner dollar - faktisk 5 millioner dollar mer enn det kostet å produsere selve filmen.

Med hjelp fra stylist og moteguru Andrew Mukamal, designet han og Margot Robbie antrekk med inspirasjon hentet direkte fra Barbies egne kolleksjoner gjennom tiden; her kunne vi se alt fra 60-tallets 'Solo in the spotlight' Barbie, til 90-tallets 'Totally hair Barbie'. Der antrekkene ikke ble tatt fra Barbies egen garderobe, hentet duoen hjelp fra noen av verdens største motehus som blant annet Versace, Prada og Moschino.

Vi i Costume har selvfølgelig forelsket oss i filmen, men ikke minst også i Margot Robbies fargesprakende og lekende turnéantrekk. Vi har derfor samlet våre 10 absolutte favoritter, som lar oss drømme oss bort til en rosa garderobe bestående av fjær, lekne mønstre, glitter og glamour, eller med andre ord; vaskeekte 'Barbiecore'.

1. Klassisk glamour

Med hjelp fra ingen ringere enn Vivienne Westwood hentet Margot Robbie inspirasjon til denne fantastiske kjolen fra 'Enchanted Evening Barbie' fra 1990.

2. Hollywood glam

På premieren av Barbie i Los Angeles ankom Margot Robbie den røde løperen iført en skreddersydd Schiaparelli Haute Couture kjole, hentet fra 1960 'Solo in the Spotlight' Barbie.

3. Barbiecore a la Versace

Til tross for at dette antrekket ikke direkte var inspirert av Barbies egen kolleksjon, er det allikevel ikke mangel på "Barbiecore". Enda bedre blir det når man får vite at antrekket kommer fra Versaces AW-kolleksjon fra 1994.

4. Skinnende steiner

Daværende kreative direktør Jeremy Scott designet dette antrekket tilbake i 2015 for Moschino - inspirert direkte fra 'Sparkling Pink' Barbie fra 1964.

5. Søtt som sukker

Den supersøte kjolen med prikker var inspirert av 'Pink Fabulous Barbie' fra 1993 - designet av selveste Valentino.

6. Versace archive

Margot Robbie iført Versaces arkiv-kolleksjon fra 1994. Vi drømmer om å en dag selv kunne eie en så ikonisk kjole.

7. En dypere tone

Den fløyelsmyke, dyprøde korsettkjolen er designet av Dilara Findikoglu, og er hentet fra "Brunette Bubble Cut" Barbies røde badedrakt fra 1962.

8. Fra strand til rød løper

Med assosiasjoner til strand og sommer var dette settet fra Prada et av de første som ble vist under filmturneen.

9. Lekent mønster

Denne kjolen er designet av Emilio Pucci fra 'Totally Hair' Barbie fra 1992, som fikk navnet sitt for nettopp dukkens lange og kreppede hår.

10. En sann klassiker

Det kan nesten regnes som en selvfølge at Chanel ville bidra til et av Margot Robbies antrekk på turnéen. Her ser vi henne iført et ikonisk Chanel-design fra 1996.