Bygg den perfekte sommergarderoben med Day Birger et Mikkelsen

– Du skal føle deg feminin og fri, sofistikert og unektelig sexy!

DAY Birger et Mikkelsen er et København-basert merke som ble grunnlagt i 1997 med ønske om å styrke en kvinnes hverdag med utformede kolleksjoner som føles personlige. Motehuset satser på funksjonalitet, bohemsk tankesett, kuraterte detaljer og sexyness i følelsen.

– Det var antydningen til fortiden som gjorde meg nysgjerrig. Jeg husker at jeg var en ung kvinne som studerte design og kjente stemningen til de sterke danske merkene som endret motebildet på ett tiår. Den gang inspirerte DAY BIRGER ET MIKKELSEN meg og ga meg mot til å følge ambisjonene mine, forteller Christina Exsteen, som er ny kreativ direktør i DAY. Hun har en visjon om å endre hele uttrykket til merket og gjøre det mye mer relevant og moderne.

– Kanskje var det på tide å bringe nytt liv og identitet til dette gamle merket. Å skape noe som tydelig var blitt berørt av menneskehender – kuratert og pleiet i hver eneste detalj. Jeg ønsker å bygge et sterkt team – et kreativt rede for mennesker med riktig tankesett og personlighet. Den nye DAY vil være drevet av en sterk identitet – et manifest som oppsummerer alle handlinger, sier Christina Exsteen.

DAGDRØMMEN

Sommerkolleksjonen byr på et helt nytt design. Hverdagslige elementer som føles uanstrengte og elegante, er kombinert med det moderne og kule. Kolleksjonen representerer DAY-drømmen om hvordan en moderne, selvsikker kvinne foretrekker å kle seg.

– Jeg ble fascinert av ideen om å gjøre kantene grove, de raffinerte detaljene tydelige. Denne samlingen handler om å slå sammen usannsynlige kontraster.

– Jeg ønsket å lage en oppdatert versjon av våre håndlagde bohemtrykk, lyse tweeds og glanset skinn. Resultatet er bemerkelsesverdige design som skiller seg ut og går inn i et nytt nivå av eleganse når de kombineres med luftig silkesateng og strukturert lin. For meg handler DAY DREAM-kolleksjonen om dristige valg og en sterk følelse av personlig stil.

Sommerkolleksjonen er en fortsettelse av den sterke tilnærmingen til moderne plagg med inspirasjon fra tidligere klassikere. Funksjon er aldri kompromittert for estetikken og sluttresultatet, tvert imot er hvert element kombinert med skarpe silhuetter og ettertraktede stoffer. Her skal det finnes noe for enhver prisklasse, og samtidig føles luksuriøst både på ferie, jobb og i sosiale samlinger.

Trenchkåpen er oppdatert med et nytt uttrykk, cargobuksene har fått en ekstra vask eller to, tanktoppene er hakket kulere med nytt print og et par stiletthæler enda mer sofistikert, som alle er nøkkelplagg av kolleksjonen. Kontrasten mellom de håndlagde detaljene og det uformelle snittet er et gjennomgående uttrykk i kolleksjonene.

– DAY DREAM-kolleksjonen omfatter alle aspekter av en kvinnes liv. Klærne skal få deg til å føle deg forberedt for alle anledninger. Hvert plagg skal fungere utover skiftende trender og årstider, og ha en passform som fremhever din personlighet. Du skal føle deg feminin og fri, sofistikert og unektelig sexy, avslutter Christina Exsteen.