Chanel åpner butikk i Norge

Endelig kan vi dele nyheten!

I Oslo ligger luksusbutikkene som perler på en snor, og nå kan vi glede med at nok et motehus kommer til Norge for første gang. Selveste Chanel åpner dørene til sin første butikk, og blir en del av Promenaden Fashion District.

Butikken åpner i den populære handlegaten, Nedre Slottsgate 10 og er den tredje butikken Chanel åpner i Skandinavia. Foreløpig vet vi lite om interiøret, men skal vi dømme ut ifra de andre butikkene Chanel har rundt om i verden, blir det garantert en meget eksklusiv shoppingopplevelse som venter oss.

Oslo-butikken blir nr. 213 i rekken av butikker Chanel har rundt om i verden, og kommer til å tilby kleskolleksjoner fra Ready to Wear-, Cruise- og Metiers d’Arts-linjen, og i tillegg et utvalg av klokker og fine jewelry. Det franske motehuset har vært verdens ledende i luksussegmentet og klart å holde seg relevant siden Coco Chanel grunnla det i 1910.

Coco Chanel gjorde seg bemerket og ble et symbol for den moderne, selvstendige kvinnen - kanskje mest kjent for «den lille sorte», lange perlekjeder og duften Chanel No. 5.

2021/22 Métiers d’art

Kvinnelig sjefdesigner

Karl Lagerfeld pustet nytt liv inn i merket da han tok over som kreativ direktør i 1983 og børstet av støvet på Coco Chanels klassikere. Han tilførte motehuset det lille ekstra med tekstiler, silhuetter, utsmykninger som ble en viktig del av kvinners garderobe på den tiden.

Etter Karl Lagerfelds bortgang tok Virginie Viard over roret og gjorde debut som sjefdesigner i 2019. Hun har klart å tilføre en ny, moderne vibe med kolleksjoner som er i tråd med motehusets DNA, hvor tweedjakker, drakter, iøynefallende smykker med perler og gullenker, klassiske vesker og ballerina sko står i sentrum.

Tidligere har Viard fungert som ansvarlig for Ready to Wear-kolleksjonene, koordinator for motehusets haute couture-kolleksjoner og vært bindeleddet mellom Karl Lagerfeld og hundrevis av de ansatte som er involvert i produksjonen av Chanel-husets åtte årlige kolleksjoner.

Viard har fra første øyeblikk klart å vinne våre motehjerter med sine imponerende visninger med alt fra fargesterke tweeddrakter til flagrende kjoler med intrikate detaljer, abstrakte mønstre, glitrende smykker og tilbehør - og mest av alt iveretar hun det utsøkte håndverket motehuset Chanel er så kjent for.

Vi er fans og klarer nesten ikke å vente til butikken åpner dørene i Nedre Slottsgate 10, våren 2023.

2022 Høst/vinter