Se de eksklusive bildene fra Chanels Métiers d'Art show i Dakar

Vi fikk være med backstage da Chanel avholdt sitt årlige Métiers d'Art show i Dakar denne uken - og dermed skrev historie.

Chanels 2022/2023 Métiers d’Art kolleksjon ble avduket i går, med tittelen 'CHANEL – DAKAR'. Showet var en del av et tredagers program motehuset holdt i Dakar, Senegals hovedstad, som er Chanels første show på afrikansk jord. Byen er ikke et tilfeldig valg, da Dakar er et etablert motemekka som holder sin egen, suksessfulle moteuke. Allikevel er Chanel det første europeiske luksusmerket som holder moteshow i Subsaharisk Afrika.

Métiers d’Art kolleksjonen ble først introdusert av Karl Lagerfeld i 2002, og er en hyllest til det fantastiske håndverket utført av alle håndarbeiderne Chanel samarbeider med. Og det er et formål, som i følge Chanel, resonnerer perfekt med den kunstneriske og kulturelle energien som Dakar innehar.

Det manglet ikke på imponerende håndarbeid og flotte detaljer i de 62 antrekkene som ble vist. Mange av plaggene bar preg av lokale håndarbeidstradisjoner som fargerike perlebrodering, og det var flere tydelige 70-tallsreferanser som slengbukser, store kraver og plattform sko. Nydelige tweedjakker og kåper, skjørt i ulike lengder og jeans med både patchwork og print var også en del av den imponerende kolleksjonen.

Du kan utforske hele kolleksjonen her.