© Hanne Erøy / MIO MEDIA

COSTUME AWARDS 2020

Endelig er det duket for årets store motefest!

Costume Awards måtte utsettes i mai på grunn av pandemien, men nå er det nå klart for årets viktigste feiring av mote- og skjønnhetsbransjen. For å overholde alle smittevernets regler vil Costume Awards deles opp over to kvelder med 200 gjester hver på Det Gamle Biblioteket, den 14. og 15. oktober.

– Vi er så glade for å endelig kunne gå ut med nyheten om at Costume Awards 2020 går som planlagt i denne vakre, historiske bygningen. Etter mye kartlegging og dialog med helsemyndighetene har vi i samsvar med eventselskapet Nova Vista, funnet en løsning som oppfyller alle krav. Vi gleder oss til å feire vinnerne på en trygg og verdig måte. Med tanke på hvor hard medfart bransjen har fått som følge av situasjonen føles det ekstra stas å kunne løfte frem flinke aktører nå, sier sjefredaktøren i Costume, Kine B. Hartz.

Sjefredaktør Kine B. Hartz med influenserne Celine Aagaard, Janka Polliani, Darja Barannik, Tine Andrea Storløs og Annabel Rosendahl som under forrige Costume Awards vant Årets initiativ for å sette norsk gatemote på kartet.

Hartz forteller at Costume Awards deles opp i to likeverdige kvelder - med fokus på mote den ene kvelden, og skjønnhet den andre. Prisutdelingene, som normalt går for lukkede dører, vil også streames for første gang.

– Vi ser at avstemmingen på nett skaper et fantastisk engasjement, så med live stream gir vi alle muligheten til å følge med når vinnerne mottar pris på scenen. Det synes jeg er stas, sier Hartz som ikke kan røpe for mange detaljer om selve showet på nåværende tidspunkt.

– Men personlig gleder jeg meg bare veldig til å se hva alle har på seg! Det har vært litt mye joggebukse det siste halvåret, sier Hartz og ler.

Ønsker du at dine favoritter skal gå av med seieren? Da er det bare å gjøre seg klar. I morgen slippes navnene på topp ti i hver kategori. Disse listene ligger ut i to uker på Costume.no slik at du kan være med og stemme frem vinnerne.

– I tillegg vil det deles ut to jurypriser i kategoriene Årets initiativ og Årets norske designer, sier Hartz og forteller at navnene på de nominerte her vil offentliggjøres senere denne uken.

Følg med på oppdateringer om Costume Awards 2020 på Costume.no og vår Instagram @costumenorge.