Camilla Pihl Holzweiler Costume
© Janne Rugland/Pudder

COSTUME + HOLZWEILER + PLAN = HJERTESAK

Se Costumes nye Equality-hettegenser og -T-skjorte, som er designet i samarbeid med det skandinaviske motehuset Holzweiler til inntekt for Plan!

Da Costume troppet opp på kontoret hos Holzweiler for noen måneder siden, var det ikke vanskelig å få dem med på prosjektet Equality Sweater.

– Å få samarbeide om et prosjekt for Plan sammen med en annen aktør i motebransjen, som Costume er, synes vi er superinteressant, og vi gleder oss til å se hvilke effekter dette gir. Vi kommer også til å fortsette samarbeidet med Plan etter dette, så dette er et langsiktig prosjekt, sier Susanne Holzweiler, en av Holzweilers grunnleggere.

Etter en spennende og kreativ prosess kom designbiten på plass, og sammen ble vi enige om å lage både en hettegenser og en T-skjorte i tre forskjellige farger.

Camilla Pihl Holzweiler Costume
© Janne Rugland/Pudder

Hva er tanken bak designen?

– Vi hadde lyst til å skape et nytt tegn som man kan bruke på bilder, og også mellom mennesker, for å symbolisere equality. Det er dette nye equality-tegnet vi har på genseren og T-skjorten. Fargevalget er inspirert av forskjellige hudtoner – shades of nude, forklarer Susanne Holzweiler.

Trygghet for alle jenter i alle byer

– Det er utrolig bra at aktører som Costume og Holzweiler setter jenters rettigheter på agendaen. Vi vet at vi sammen kan gjøre en forskjell, derfor er vi kjempeglade for at jenters rettigheter blir en hjertesak for stadig flere, sier kommunikasjonssjef for Plan International Norge, Siv Meisingseth.

Hele overskuddet fra samarbeidet vil gå til Plan-prosjektet Safer Cities i New Delhi i India. Vold og overgrep mot jenter er utbredt og fører til at svært mange er utrygge i sin egen by. Prosjektet arbeider sammen med jenter for å skape et trygt og inkluderende miljø, slik at de kan bevege seg fritt. Bedre opplyste gater, opplysningskampanjer og møtesteder for ungdom er blant tiltakene. I tillegg mobiliserer prosjektet ungdom, jenter som gutter, til å selv jobbe for å endre sitt eget lokalmiljø.

– New Delhi er en av byene med mest kriminalitet mot jenter i India. Jenter frykter ofte for egen sikkerhet, noe som begrenser og utelukker mange fra å være en del av sitt eget lokalmiljø. Med Holzweiler og Costume med på laget kan vi øke innsatsen for at enda flere jenter skal være trygge i sin egen by, fortsetter Meisingseth.

  • Vi har lenge hatt lyst til å starte et veldedig prosjekt i India, og dette blir litt vår mulighet til å komme i gang med å gi tilbake til det landet vi har produsert i fra dag én av Holzweilers historie, sier Susanne Holzweiler Røe.
Camilla Pihl Holzweiler Costume
© Janne Rugland/Pudder

– At Costume og Holzweiler nå går sammen om å fronte likeverd og bidra til Plans viktige arbeid, er selvfølgelig noe jeg vil være med på å fronte, sier Influencer Camilla Pihl, som selv er Planfadder for Valentine (7) i Rwanda.

  • Jeg håper så mange som mulig kjøper hettegenseren eller T-skjorten. Ikke bare er de superfine, men at dette prosjektet kan samle inn over 400 000 kroner, er jo helt fantastisk, sier Pihl.

#COSTUMExHOLZWEILERxPLAN

Camilla Pihl Holzweiler Costume
© Janne Rugland/Pudder
holzweiler hettegenser
holzweiler hettegenser

Kjøp en Equality-hettegenser eller -T-skjorte av COSTUME x HOLZWEILER x PLAN, og støtt vår hjertesak. Hettegenseren koster 1 200 kroner og T-skjorten 500 kr. Du kjøper dem på Holzweiler.no. Hele overskuddet går til Plan.

Vi oppfordrer samtidig alle til å legge ut et bilde av seg selv med genseren i sosiale medier, og bruke hashtaggene #equalitysweater og #COSTUMExHOLZWEILERxPLAN samt taggene @plannorge, @costumenorge og @holzweiler.

Se backstage-video fra opptaket med Camilla Pihl: