De nye stilikonene

Vær på fornavn med motebransjens nye yndlinger: Solange, Elizabeth, Emma, Joséphine, Jen og Tali. Hvem er de, hva gjør de, og ikke minst - hvordan kan du få stilen deres? Vi gir deg oversikten.

Emma Roberts © Bulls, Getty, produsentene
1 / 7

Emma Roberts

Hvem er hun?

21 år gamle Emma Roberts har ikke fått sitt store smil og etternavn fra hvem som helst. Hun er nemlig niesen til Julia Roberts, og var som barn med tanten på opptak. Som 9-åring spilte hun i sin første film sammen med Johnny Depp, og store deler av tenårene var hun med i tv-serien Unfabulous på barnekanalen Nickelodeon. I dag har Emma skiftet ut barne-tv med roller i Hollywood-filmer som Scream 4 og The Art of Getting By.

Sorte klær, iøynefallende smykker og røde lepper. Slik skaper Emma Roberts en dramatisk stil.

Clutch fra Yves Saint Laurent hos www.mytheresa.com, 3.030 kr.

Halskjede fra By Malene Birger, 720 kr.

Kjole fra Reiss, 1.860 kr.

Elizabeth Olsen © Getty Images, Scanpix
2 / 7

Elizabeth Olsen

Hvem er hun?
Som lillesøster til verdens mest fasjonable tvillinger, Mary-Kate og Ashley, var det kun et tidsspørsmål før 22 år gamle Elizabeth også kom i søkelyset. I fjor spilte hun hovedrollen i filmen Martha Marcy May Marlene, og dermed så vi henne på den røde løperen i designerkjoler fra Chanel, Valentino, Preen - og selvfølgelig fra merkene The Row og Elizabeth and James (oppkalt etter Elizabeth selv), som hennes berømte søstre står bak.

Bruk en lys topp under gjennomsiktige blonder à la Elizabeth Olsen.

Skjørt fra Cos, 670 kr.

Bluse fra Zara, 475 kr.

Jen Brill © Getty Images, Scanpix
3 / 7

Jen Brill

Hvem er hun?
Håndplukket av Karl Lagerfeld som én av fem Les Fidèles de Chanel, Chanels ambassadører, er Jen blitt et velkjent ansikt på første rad under motevisningene. Ikke bare hos Chanel, men også hos bestevennene Proenza Schouler og Christopher Kane. 32 år gamle Jen er vokst opp i New York, og drømte om å bli kunstner helt til hun innså at hun var flinkere til å bedømme kunst enn til å skape den. Halvt kinesiske og halvt australske Jen, som tidligere har vært sammen med den kontroversielle fotografen Terry Richardson, jobber som agent for unge fotografer og stylister i New York. Hun er også en del av RxArt, en organisasjon som dekorerer sykehus med eksklusiv kunst.

Kopier Jen Brills luksuriøse og elegante stil ved å mikse en mønstrete bluse med et trangt og gjerne matchende skjørt.

Clutch fra Givenchy hos www.luisaviaroma.com, 6.290 kr.

Bluse fra Topshop, 260 kr.

Skjørt fra Alexander McQueen hos www.net-a-porter.com, 3.940 kr.

Joséphine de la Baume
4 / 7

Joséphine de la Baume

Hvem er hun?
27 år gamle Joséphine er fransk, og fordeler tiden sin mellom Paris og New York, der hun arbeider som modell, artist og skuespiller. I fjor var hun aktuell i filmen One Day. Den franske femme fatalen er kjent for sine veldreide kurver, noe som har gitt henne modelljobb for undertøysmerket Agent Provocateur. Hun er dessuten gift med den ytterst stilsikre dj-en og produsenten Mark Ronson.

Få Joséphines feminine stil ved å velge en yndig kjole med et belte i livet.

Kjole fra Marc Jacobs hos www.net-a-porter.com, 11.200 kr.

Sko fra Aldo, 775 kr.

Tali Lennox
5 / 7

Tali Lennox

Hvem er hun?
Man skulle kanskje tro at modellen Tali Lennox har kommet lett til det, siden hun er datter av artisten Annie Lennox, men den 18 år gamle skjønnheten har skapt sin egen karriere. I begynnelsen av modellkarrieren unngikk hun å bruke etternavnet sitt, for å stå på lik linje som alle andre i kampen om jobbene. Hun har frontet en Burberry-kampanje og gått visning for Marc Jacobs, Prada, Miu Miu og Chanel.

Avslappet og chic. Tali Lennox skaper stilen ved å mikse budsjettkjøp med vintage-funn.

Vest fra Topshop, 350 kr.

Hatt fra www.asos.com, 260 kr.

Kjole fra Opening Ceremony hos www.brownsfashion.com, 3.850 kr.

Solange Knowles
6 / 7

Solange Knowles

Hvem er hun?
Som artist, modell, skuespiller, danser og dj har 25 år gamle Solange Knowles mange talenter. Hun er dessuten Beyoncés fire år yngre søster. Solanges evne til å leke med mønstre og farger har gitt henne tilnavnet The Queen of Print. Hun finner inspirasjon i bilder av Diana Ross fra 60-, 70- og 80-tallet, og mener at sko er det viktigste ved et antrekk. Det vet storesøsteren Beyoncé, som sendte henne 25 designersko på 25-årsdagen hennes. Yndlingsfargene er gul og rosa.

Kle deg i knallfarger og mønstre, slik som Solange Knowles. Avslutt alltid med stiletthæler.

Bukse fra H&M, 360 kr.

Topp fra Baum und Pferdgarten, 1.445 kr.

Sko fra Brian Atwood hos www.mytheresa.com, 4.100 kr.

Flere nye stilyndlinger © Getty Images
7 / 7

Flere nye stilyndlinger

Det er vanskelig å komme utenom artisten Lana Del Rey (til venstre). Det amerikanske popikonet er både vakker og stilsikker. Det samme er britiske Jade Williams (til høyre), alias Sunday Girl. Hun bedårer med sin gutteaktige stil og myke stemme. Overklassejente og bestevenninne med Olivia Palermo - italienske Bianca Brandolini d'Adda (i midten) har en svært stor og svært dyr garderobe, og sitter solid plassert på fremste rad under moteukene i Paris og Milano.

Mer om Mote? Motta Costumes nyhetsbrev