© Copenhagen Fashion Week / Ganni

De største trendene fra moteuken i København

Moteuken i København er akkurat over - og mange av våre yndlingsdesignere har presentert sine kolleksjoner for den kommende høsten. Her er en rask opsummering av de viktigste tendensene – som du kan bruke allerede nå.

En rekke skandinaviske brands har iuken som har vært vist deres Autumn Winter 2023-kolleksjoner frem ved Copenhagen Fashion Week – som også tiltrekker brands og besøkende fra en rekke andre land. Costumes redaksjon har naturligvis vært tilstede, vi har sett shows og presentasjoner og har vært på events og i showrooms. Basert på alt vi har sett og opplevd under moteuken følger nå en rask introduksjon til noen av høstens viktigste tendenser (som du kan få glede av allerede nå).

Ny minimalisme

Den rene og minimalistiske "Scandi-looken" har gjort comeback i en ny raffinert versjon, hvor fine avdempede detaljer gjør klassiske plagg relevante på en ny måte. Mark Kenly Domino Tan mottok stor internasjonal ros og er en av de sterkeste drivkreftene bak en tilgang til mote som handler mer om kvalitet og holdbarhet enn noe annet. Men både Skall Studio, The Garment, Lovechild 1979 og spesielt det kule ungarske brandet Aeron viser de samme tendensene.

Sterk rød

Selv om høstens fargepalett hovedsaklig er nøytral med brunlige og grålige toner sammen med klassisk sort og hvit, finnes det naturligvis også farger – og denne høsten er det primært nyanser av rød og rosa som bryter med det nøytrale. Det er påfallende hvordan både Ganni, Gestuz samt Baum und Pferdgarten viste komplette looks i en kraftig rødfarge – i likhet med Saks Potts som åpnet sitt show med en rekke looks i sesongens viktigste farge.

Leggvarmere

Sesongens viktigste tilbehør blir uten tvil leggvarmere. Strikkede leggvarmere fungerer overraskende godt til elegante (aften-) kjoler hos Stine Goya, på samme måte som både Saks Potts, (di)vision og ukrainske TG Botanical balanserer bar mage og sandaler med strikkeplagget.

Sett

Som siste punkt er det klart at de velkjente settene er kommet for å bli. I en periode har den klassiske dressen blitt delt i to og jakke og bukse brukt separat, men nå er det fulle settet virkelig tilbake. Stort sett alle showene under moteuken viste mange versjoner av matchende sett. Her har vi samlet de beste i denim, i strikk, i skinn, med mønster (enten printet eller vevet) og som klassisk dress.

Håndplukket til deg