Dette betyr fargene du har på deg

Farger kan både påvirke humøret og hvordan andre oppfatter deg. Se den overraskende betydningen av fargen du elsker å kle deg i!

Disse signalene sender du ut når du har på deg farger! © Anna Stokland
1 / 10

De siste sesongene har vært preget av knallfarger både på catwalken og i gatemotebildet, og de mest populære kulørene rødt, gult og rosa har vært å se overalt.

Selv om måten vi oppfatter farger på i høy grad både er kulturelt og subjektivt bestemt, har visse farger også en universell betydning – som kan påvirke både humøret og hvordan andre oppfatter deg.

Se her: Derfor skal du droppe den sorte kåpa i vinter!

Røde antrekk © Anna Stokland
2 / 10

Rødt

Rødt er selvtillitens farge. Rødt er både kraftfullt og intenst, og den krever derfor sin kvinne å bære. Er det viktig for deg å vise at du har en gjennomslagskraft, eller om du ønsker å stilles i et romantisk lys, er rødt et godt valg, da fargen representerer styrke, lidenskap og gjør deg mer attraktiv. Som en ekstra bonus kler fargen alle hudtoner.

Gul genser © Anna Stokland
3 / 10

Gult

Om du våkner opp til en dag som er litt for grå og kjedelig, kan et gult antrekk sprite opp dagen. Gult er gledens farge, og påvirker derfor på humøret.

Les også: Mirakelproduktet som fikser huden din på én uke!

I følge Psych Digest vil sterke farger gjøre at både blodtrykket og pulsen stiger, og gjør deg i et bedre humør enn når du kler deg i mindre kraftfulle nyanser.

Nå er det mørkt ute: Slik unngår du høst- og vinterdepresjonen!

Rosa outfits © Anna Stokland
4 / 10

Rosa

Rosa, og spesielt den såkalte millenium-rosa-fargen, har vært en av sesongens mest populære kulører.

Foruten at den kler de fleste hudtoner, vil den få deg til å virke tilgjengelig, søt og tilstedeværende.

Smaragdgrønn kjole © Anna Stokland
5 / 10

Smaragdgrønn

Den mørke nyansen er perfekt om høsten, og utstråler selvtillit og luksus. De fleste nyanser av grønn skaper en referanse til naturen, men akkurat den smaragdgrønne kuløren representerer rikdom.

Blå antrekk © Anna Stokland
6 / 10

Blå

Blått assosieres med havet og himmelen, og kan derfor virke beroligende. Dessuten bidrar blått til at omgivelsene oppfattes troverdig, noe som gjør den ideell til alt fra jobbintervju til eksamen.

Oransje antrekk © Anna Stokland
7 / 10

Oransje

Oransje er for mange et litt vågalt valg når det kommer til bekledning. Dette skyldes sannsynligvis at vi forbinder fargen med villskap, humor og ambisjoner.

I motsetning til for eksempel blått er fargen stimulerende, og et modig valg. Du vil garantert bli lagt merke til.

Lilla antrekk © Anna Stokland
8 / 10

Lilla

Lilla forbindes ofte med rikdom og visom, noe som er grunnen til at aristokrater og kongelige ofte bar fargen i gamle dager.

Fargen har dominert motebildet i år, og kommer også til å ha en fremtredende rolle neste år. Derfor kan du trygt investere i den vakre nyansen.

Grønne antrekk © Anna Stokland
9 / 10

Grønt

Mens smaragdgrønt vil få andre til å oppfatte deg som velstående, vil en lysere nyanse virke beroligende på omgivelsene. Fargen assosieres med naturen, og vil derfor gjøre menneskene rundt deg mer fredfylte.

Derfor er grønn – og blå – perfekte til hektiske dager hvor du har behov for å finne en balanse.

Den lille sorte kjolen © Anna Stokland
10 / 10

Sort

Sort er en evig klassiker i allverdens klesskap, og det er det flere gode grunner til. Utover at fargen virker slankende, blir sort forbundet med autoritet, makt og styrke, samt at den får deg til å fremstå sofistikert og stikker.

En blanding av mange gode egenskaper, som vi alle kan ha bruk for når kleskrisa rammer før en begivenhet.

...og apropos begivenhet. Er huden din julebordsklar?