Tise, Shpock og Letgo: her er forskjellen på de ulike loppisappene
© ´tise, Shpock og letgo_Instagram

Dette er de mest populære loppis-appene

Ja, vi elsker gjenbruk! Her er de norske appene du må laste ned for å sikre de fineste vintageskattene!

12. mai 2017 av Silje Kilmork Vemøy

I lang tid har det vært Finn.no som har regjert på markedet for kjøp og salg av brukte ting, og er fortsatt søkemotoren som blir brukt mest, men likevel er det kommet et par nye gjenbruks-apper som kun er utviklet for mobiltelefon - vi snakker om de mest populære loppis-appene; Letgo, Shpock og norskproduserte Tise. 

Gjenbruk blir mer og mer trendy, og det er vi glade for, men hva er egentlig forskjellen på appene, og hvordan bruker du dem?

Her finner du verdens beste loppemarkeder! 

Shpock

Sphock omtaler seg selv som loppis-appen, og står for SHop in your POCKet. Her oppretter man enkelt en bruker, og gjennom en feed skaffer seg en oversikt over hva som selges i nærmiljøet. Her er det snakk om alt mellom himmel og jord - det er bare å søke seg frem til det man leter etter. Med Shpock kan du enkelt både selge, kjøpe og bytte ting med andre - og bidra til at vi kaster mindre stæsj. Det liker vi! 


Tise

Tise er en norskprodusert variant, utviklet i samarbeid med gjenbruksdronningen Jenny Skavlan. Appen ser identisk ut som oppsettet på Instagram, der man oppretter en bruker, følger hverandre og liker bilder. Det er også utrolig enkelt å ta kontakt dersom man lurer på noe om et produkt. 

Ikke minst er det mulig å skaffe seg en godbit av kjendisenes garderobe - der mange ivrig legger ut sin gamle skatter. 

De norske loppisappene Tise, Letgo og Shpock
© tiseit_Instagram

Letgo

Også dette er en "brukt-butikk" i appform der man kan kjøpe og selge det aller meste. Likhetene med konkurrentene er mange, bortsett fra av at Letgo er utstyrt med en bildegjenkjenningsfunksjon som analyserer hva du har tatt bilde av og automatisk foreslår en tittel. En artig tilleggstjeneste for gadgetnerden. 

Både Shpock, Tise og Letgo er gratis, og lastes ned fra Appstore. 

For å oppsummere kan vi vel si at det er små forskjeller mellom de ulike appene, og det enkleste er å laste dem ned for å finne ut av hva man foretrekker. Er du vant til å bruke sosiale medier, burde du være i gang på et blunk - og før du vet ordet av det er du på vei ut døren for å hente din neste vintageskatt. Lykke til! 

Kanskje du også er interessert i...