Dette er sommerens it-tilbehør

Vi utfordret et knippe kule moteprofiler til å style sommerantrekket med et silkeskjerf. Se resultatet og la deg inspirere!

Audrey Hepburn brukte et. Det samme gjorde Grace Kelly, Brigitte Bardot og prinsesse Diana. Er det et tilbehør som gir antrekket det lille ekstra, så er det et silkeskjerf.

Det berømte motehuset Hermès er kanskje mest kjent for sine delikate skjerf med ulike motiver og fantastiske fargekombinasjoner som blir kvalitetstestet opptil to ganger for hånd. Siden de ble lansert i 1937 har motehuset introdusert over 2500 ulike design i opptil åtte forskjellige farger. Designerne har over 75 000 forskjellige farger i arkivet. Flere kunstnere har også fått gjestedesigne mønstre som har prydet silkeskjerfene laget av de mest luksuriøse kvalitetene som silke, kasjmir og ull i Lyon i Frankrike.

Personlige stylingtriks

Costumes moteansvarlig Sonia Uppal utfordret en knippe it-girls til å vise hvordan de styler silkeskjerfet. Til saken fikk enkelte låne et skjerf fra Hermès, mens andre brukte sitt eget.

Vi drømmer om denne servisekolleksjonen!

Moteansvarlig i Costume Sonia Uppal:

– De nydelige fargene og komposisjonene på silkeskjerfene til Hermès vekker liv i alle antrekk. Jeg elsker det helhetlige inntrykket det delikate skjerfet gir, om du så velger å bruke det til et festantrekk eller til et nedtonet kontorantrekk. Uansett passer det til alt og kan brukes på så utrolig mange måter.

– På mitt første forsøk prøvde jeg å style skjerfet som et skaut, som jo er blant en av sesongens kuleste trender, men det kledde jeg ikke. Mitt neste forsøk ble et skjørt. Med alle de vakre fargekombinasjonene passet det utmerket kombinert med en topp og et par stiletthæler. Avslutningsvis kan du også henge en blazer over skuldrene for å få litt mer edge. Jeg er klar for sol og sommer iført dette nydelig antrekket piffet opp med et silkeskjerf, som ikke kun er forbeholdt stranden over en badedrakt. Hvis det er vanskelig å knyte skjerfet helt rundt, er et tips å bruke et kortere skjørt under som er i en av fargene som allerede finnes på silkeskjerfet og feste knuten på siden av hoften, så ser det bare ut som en kul styling.

Moteprofil Anniken Jørgensen:

– Jeg har vært veldig glad i tubetopper denne sommeren, og det meste kan jo faktisk brettes til det. Bruk silkeskjerfet som topp kombinert med jeans eller linbukser om du ønsker en avslappet og elegant stil, og hey man blir brun! Føler også at det passer både til fest, båttur eller bare en tur på butikken!

Moteprofil Annabel Rosendahl:

– Jeg samler på Hermès sine silkeskjerf og elsker å style de på forskjellige måter. Favoritten er å knyte de rundt hodet. Synes det tilfører antrekket en kul twist og er praktisk på dårlige hårdager.

Moteprofil Rikke Krefting:

– Jeg er veldig glad i å style silkeskjerfet mitt fra Hermès på ulike måter. Nå om sommeren liker jeg å bruke det på hodet som et skaut eller som en beach bag. Vesken kan knyttes på så mange måter og den rommer utrolig mye for en dag på stranden eller til en lunsj der jeg ønsker å pynte meg litt ekstra.

Moteprofil Tine Andrea Lauvli:

– Jeg elsker å style skjerfene fra Hermès fordi man kan bruke de på så utallige mange måter! Her er det bare kreativiteten som setter grenser, og et skjerf kan ha så mange ulike bruksmåter! En av mine favoritter er å style et skjerf som et stort belte, når man bruker en enkel og oversized blazer. Dette kan man bruke i de fleste situasjoner og gjør antrekket litt ekstra spennende! En av de største skjerf-trendene har jo vært å bruke det som hodepynt, og jeg elsker den 50-talls looken ved å knyte den rundt hodet. Kommer absolutt til å bruke det framover, kanskje på en deilig sommerkveld på stranden. Jeg liker også å style skjerfene som både skjørt og topp, som er helt supert om man kommer rett fra stranda. En optimal sommer-look for meg!

Vi gjør oppmerksom på at silkeskjerfene ble lånt av Hermès av de som ikke brukte sitt eget.

Sensuelitet i hverdagen

Erkefranske Hermès viste sin sommerkolleksjon på en Tennisklubb i Paris. Med den nye kolleksjonen vil kreativ direktør Nadège Vanhee-Cybulski bringe sensualitet tilbake i hverdagen og oppfordrer oss om å drømme om en lysere fremtid.

– Min inspirasjon til kolleksjonen handlet i stor grad om å fortolke sensualitet. Jeg kikket masse på keramikk, og jeg elsker keramikkens evne til å antyde de kvinnelige kroppskurvene og formene. Jeg hadde lyst til å videreføre den ideen i kolleksjonen, forteller Nadège Vanhee-Cybulski på videosamtale fra Paris.

A-formede skjørt, elegante, matchende sett og romslige kåper peker på et behov om å bevege seg fritt. Samtidig har mange av kjolene utringninger som viser deler av ryggen og bandeau-toppene viser magen. Mange av plaggene er laget i smørmykt skinn og andre materialer som smyger seg inntil kroppen. Disse elementene snakker direkte til et av våre største savn under pandemien - berøring.

– Det var viktig for meg å vekke en følelse av fri pust og av å føle seg i live med denne kolleksjonen. Det avspeiler seg også i fargebruken. Kolleksjonen handler virkelig om å la seg selv drømme og håpe på en mer positiv fremtid, sier hun.

Hun forteller at hennes egen favoritt fra kolleksjonen er et sett som består av en matchende skjorte og bukse i en prangende valmuerød nyanse – som er skapt for alt annet enn å sitte isolert hjemme hos selv selv.

Den nye kolleksjonen er nok den mest minimalistiske Nadège Vanhee- Cybulski har laget siden hun i 2014 begynte hos Hermès. Hun forteller at i arbeidet med å skape kolleksjonen lot hun seg inspirere av 90-tallets rene linjer og knivskarpe skreddersøm, noe som forsterker ideen om en tidløs, men evig aktuell garderobe.