© Oslo Runway

Diemme teamer opp med Norges største concept-store

Skomerket Diemme har for lengst fått en plass i skohyllen til Norges befolkning. Nå samarbeider de med Oslo-butikken YME.

Det er ikke unikt, men relativt nytt at norske lokale bransjeaktører starter sine egne merker. De siste årene har flere merkevarer fått medfart, og er i dag en del av den norske motebransjen. Holzweiler Agenturer er vel kanskje det som er best kjent, som i dag lager fulle kleskolleksjoner til både dame og herre. Arnt Jacobsen og butikken Tatler står for eksempel bak merket Arnie Says, og agenturet Kaare Lund har startet merket THE PRODUCT.

Det samme gjelder skomerket Diemme, som eies av agenturbyrået Blender Agency. Denne sesongen samarbeider de med butikkgiganten YME, som holder til i hjertet av Oslo sentrum. Denne sesongen har de sammen lansert tre ulike unisex-par, som passer perfekt for den skandinaviske vinteren - en duckboot, en klassisk sneaker i kjent Diemme-stil og en tursko.

– Diemme lager produkter for solskinnsdager, men ikke minst, for ruskete dager fra september til april, sier Mats Alver, som er Partner i Blender Agency.

Leste du: Mansur Gavriel lager kleskolleksjon

© akam1k3

Diemme har en lang historie innenfor skoproduksjon, og har blant annet laget sko for store motehus som Maison Margiela, Chanel og Bottega Veneta. Nå teamer skomerket opp med YME Universe, som er Norges største concept-butikk. Her til lands er de kanskje best kjent for de maskuline sneakersene sine, laget av eksklusive materialer. Skomerket ble også lagt godt merke til da de viste seg under Oslo Runway sammen med FWSS for et par sesonger siden.

– Ambisjonen til Diemme er å produsere høyeste kvalitet, blandet med eksepsjonell komfort og progressiv design. Diemme produserer innovative og kontemporære styles som komplementerer det norske markedet perfekt, sier innkjøper for YME Universe, Thatiana Campelo.

YME Univers har fått et godt internasjonalt rykte de siste årene, mye på grunn av sitt skoutvalg. I tillegg tilbyr YME et selektivt utvalg av produkter innen mote, kunst, interiør og design.

– For det første er YME en av Nordens fremste butikker, i grenselandet uten grense, hvor streetwear møter fashion. Samtidig er YME en av få butikker i Norge med internasjonal appell, og som gjennom mange spennende produktlanseringer, har tiltrukket seg kunder både lokalt i Oslo, nasjonalt i Norge, og internasjonalt. Sist men ikke minst, har YME en veldig sterk fysisk tilstedeværelse på Karl Johan, med en herlig gjeng ansatte, som brenner for konseptet og livsstilen, sier Mats Alver.

© akam1k3