© gant

Disse klokkene står øverst på ønskelisten vår nå

Klassiske former med et sofistikert uttrykk. Vi har forelsket oss i to klokkedesign fra GANT som alle burde eie.

I de fleste tilfeller er GANT mest sannsynlig ikke det første merket som dukker opp når samtalen dreier seg om klokker – og det kan vi forstå.

GANT er nok mest kjent for sin kvalitetsfokuserte estetikk, som kommer tydelig til uttrykk i deres klassiske stil, men det er ikke bare stripete oxfordskjorter og myke crewnecks som designerne bak GANT har talentet til å produsere – de har også skapt de to klokke designene som vi i redaksjonen har forelsket oss i.

Men nøyaktig når endte klokker opp med å bli en del av GANTs sortiment? Her er kortversjonen av historien bak GANT.

© gant

Fra skjorteprodusent til internasjonalt motehus

GANT ble grunnlagt på den amerikanske østkysten tilbake i 1949, og har i syv tiår vært med på å forme stilen du kanskje kjenner igjen fra Gossip Girl og Blair Waldorf med strukturerte blazere, twillskjørt og knehøye strømper. Stilen heter preppy og GANT er i dag blant verdens ledende merkevarer når det kommer til preppy design.

I de første årene lå GANTs primære ekspertise i å lage skjorter, men utvalget deres har utvidet seg betydelig over tid og inkluderer i dag alle slags kategorier du kan tenke deg når det kommer til klær og tilbehør – inkludert klokker.

Og nå til svaret på spørsmålet: GANT lanserte sitt første klokkedesign i år 2000 og det ble starten på en vellykket reise som har resultert i at GANT har sluttet seg til den internasjonale gruppen av ledende merkevarer når det kommer til salg av klokker. GANT har i dag et bredt utvalg av klokker, som alle er laget av luksusmaterialer i form av rustfritt stål og mineralglass. Materialvalget gir klokkene et tidløst kvalitetsutseende som gjør klokkene enkle å style.

Sussex og Rhode Island er navnene på de to klokkedesignene som står øverst på ønskelisten vår akkurat nå, og selv om de er laget av samme type materialer, har de fortsatt to helt forskjellige uttrykk.

© gant

Sussex by GANT

Hvis du er typen som foretrekker sneakers fremfor høye hæler, og generelt liker en stilig hverdagslook med et snev av sport, så er nok Sussex noe for deg. Klokken er utstyrt med tre visere og datofunksjon og har generelt et klassisk utseende – og likevel ikke helt.

Det som får Sussex til å skille seg ut fra andre klassiske klokkedesigner er den riflede kanten, som vakkert og elegant rammer inn urskiven. Denne lille detaljen gir det perfekte elegante preget, som gjør at klokken kan brukes til hverdags og til hyggelig bruk – og det er nettopp derfor vi falt pladask for denne klokken.

© gant

Rhode Island by GANT

Selv om de fleste nok vil forbinde et klassisk klokkedesign med en rund urskive, ble verdens første klokke faktisk designet med en rektangulær urskive – og det samme er Rhode Island.

Rhode Island er en elegant klokke som oser av nostalgi – og det er grunnen til at vi elsker denne klokken. Det er aldri en dårlig idé å investere i produkter som har referanser til nostalgiske trender. En ting er sikkert, trender fra fortiden finner alltid veien tilbake til motebildet.

Både Sussex og Rhode Island er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger, og det er noe for enhver smak.