© AKT AW18

Oslo Runway: 5 kjappe med Ditte Kristensen

Bli kjent med Oslo Runways 'momager'!

Endelig er Oslo Runway i gang - Norges moteuke. Både før, underveis og etter moteuken har Costume snakket med presse, designere, influencere og arrangører om høydepunkter, favoritter og gode minner. Her får du et innblikk i hva som beveger seg på catwalken og hvordan det er å delta på det som setter Norge på motekartet.

I dag har vi snakket med Ditte Kristensen, som var med på å starte Oslo Runway for tre år siden. I dag er hun co-founder, og beskriver seg selv som dansken som er best til å sykle i oppoverbakker med hunden Poppi i kurven.

– Poppi er med på alt, sier Ditte.

I disse dager er Ditte (og Poppi) i full gang med å planlegge neste sesong av Oslo Runway, som går av stabelen neste uke. Den 14.-16. august skal hun samle mote-Norge under en og samme paraply. Hun skal vise det beste norsk design har å by på.

Hva er ditt forhold til Oslo Runway, og hvordan synes du uken har utviklet seg?

Jeg er nok som en 'Momager' når det kommer til Oslo Runway. Jeg har jo fulgt Oslo Runway siden første dag, og pusher konstant på at vi alltid kan bli enda bedre. Jeg er nok også litt hard mot meg selv når det kommer til å bli fornøyd - jeg tenker at vi alltid har mer å gi. Men, jeg får fortsatt tårer i øyne når en vellykket sesong er over. Jeg er veldig stolt over å ha muligheten til å være med på å bygge opp den norske moteuken, og å få jobbe med så mange flinke og kreative designere.

Hva er ditt beste moteukeminne?

Jeg vet ikke om jeg kan nevne ett øyeblikk som har vært best, men jeg kan nevne det første jeg husker. Det var en av de første gangene vi arrangerte Oslo Runway. Da siste visning var over, kom det en utenlandsk journalist til meg og sa: See ya next season! Da ble plutselig alt så ekte og virkelig, «ja, vi er her, og vi skal bli», tenkte jeg da. Det var et øyeblikk jeg kommer til å huske for alltid.

© Ditte Kristensen

Vil du trekke frem noen dyktige nykommere som vi kan glede oss til i år?

– Moire blir spennende. Det er et år siden de viste under BBRA (Bikbok Runway Award), og nå skal de stå på egne ben - og det synes jeg er veldig kult! Utover det er det AKT (se hovedbilde) og Michael Olestad - begge er vinnere av BBRA fra tidligere sesonger.

Samtidig så er det utrolig mye 'off schedule' i år, noe som også er spennende, som Tonje Plur, Karine Næss og Raske Reve, som er tre designere som jeg håper jeg får muligheten til å få med meg videre. Når det er sagt, er jeg veldig sikker på at vi kan glede oss til alle visningene!

Hvem gleder du deg mest til å se i år, og hvorfor?

– For og være helt ærlig så gleder jeg meg til å se hver enkelt av de - de har alle noe meget spesielt ved seg. Det at alle presenterer under samme paraply og legger så mye energi i det, gjør meg utrolig stol. HEIA NORSK MOTE!