dokumentarer på nett
© Netflix

Dokumentarene du må se

Vi er oppslukt - dette er de beste doku-seriene du må få med deg i år!

20. desember 2018 av Alexandra Sætran

Nytt år - nye muligheter foran skjermen! Det å tilbringe en hel dag foran TV'en kan virke ganske så avslappende til tider, og særlig nå når vinteren er her for fullt. Vi har samlet fem kule dokumentarer vi anbefaler deg å se i løpet av det nye året. Ikke er de bare lærerike, et par av de får deg også til å tenke på tiden vi lever i. Snurr film!

© Skjermdump fra Netflix

THE AMERICAN MEME

Hvis du våknet en dag, og alle følgerne dine på Instagram var borte - hvordan ville du følt deg? Bert Marcus har laget en film som virkelig får deg til å tenke deg om når det gjelder sosiale medier. Noen lever av det, mens andre bruker det på grunn av jobb. De fleste har lastet ned appen for moro skyld. Det er jo litt gøy å snoke rundt i andres liv, ikke sant? Stjerner som Paris Hilton, Hailey Baldwin og komikeren Brittany Furland er helt og holdent avhengig av Instagram. Det er deres levebrød, og de er nødt til å prestere foran mobilskjermen hver eneste dag. Bli med bak fasaden, og se hva som virkelig skjer når man blir en Insta-stjerne. 

Merk at aldersgrensen er 16 år.

© Skjermdump fra NRK.no

EN GANG AURORA

Sangtalentet Aurora ble oppdaget i ungdomstiden - en tid hun mistet til fordel for karrieren og en verdensturné der hun ble AURORA med store bokstaver. Hvordan ble hun en stjerne så raskt, hva skal til for å takle musikerlivet og hva skjer egentlig etter døden? I dokumentarserien om Aurora tar hun oss med på turné, og til hennes hjembygd langt, langt unna alt som har med kjedistilværelsen å gjøre. Etter over 170 konserter i 2016 sier det full stopp. Se den gripende dokumentaren på NRK.no.

LADY GAGA: FIVE FOOT TWO

Hvis du elsker Lady Gaga, hvis du egentlig ikke er så fan eller om du bare tror hun er en kjepphøy stjerne: da er dette dokumentaren for deg. Bli med Lady Gaga på jobb, i stressende hverdager, på scenen eller pendlende mellom hennes hjem i New York og Los Angeles. Du får virkelig et innblikk i hvordan det er å leve av musikk i dagens samfunn, og hvor hardt man må jobbe for å bli en av verdens mest kjente artister. Gaga er også feminist, noe hun snakker om i dokumentaren om veien til hennes nye album.

MCQUEEN 

Et personlig innblikk i det utrolige livet, karrieren og kunsten til Alexander McQueen. Gjennom eksklusive intervjuer med hans næreste venner og familie, gjenoppdagede arkivopptak og enestående bilder og musikk er McQueen et autentisk og gripende portrett av en inspirert men plaget visjonær motedesigner. Filmen er en rørende hyllest til et svært komplekst geni som døde altfor tidlig.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)

WHITNEY

Bare 48 år gammel døde Whitney Houston i 2012. Hennes ikoniske status er udiskuterbar, og i denne gripende dokumentaren gir regissør Kevin Macdonald oss et rørende og innsiktsfullt blikk inn i livet til en av verdens beste artister. Filmen gir oss flere opptak som aldri før er sluppet, hjemmeopptak som aldri før er blitt vist, live-opptredener og avslørende intervjuer som gir oss innsikt i Houstons tidvis tunge liv. Dette er like mye en hyllest til hennes talenter som den er en fortelling om de tragiske sidene ved hennes personlige liv.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)

Kanskje du også er interessert i...