dokumentarer på nett. 7 days out. Netflix. Paris hilton. serie. serie tips.
© Netflix

Dokumentarene du må se

Vi er oppslukt - dette er de beste dokumentarene du må få med deg!

Snart høst - hvor man bruker mer tid under et pledd og koser seg foran skjermen! Det å tilbringe en hel dag foran TV'en kan virke ganske så avslappende til tider, og særlig når høsten snart er rundt hjørnet. Vi har samlet de beste dokumentarer vi anbefaler deg å se. Ikke er de bare lærerike, et par av de får deg også til å tenke på tiden vi lever i. Snurr film!

7 days out (2018) - Netflix dokumentar

7 days out er en dokumentar-serie på Netflix med totalt 6 episoder. Dokumentaren gir oss en mulighet til å følge med bak kulissene når noen av verdens mest ikoniske arrangementer i verden planlegges og gjennomføres.

Dokumentaren inneholder blandt annet forberedelsene til Chanels haute couture SS18-visning. Hvor man får følge Karl Lagerfeld og resten av teamet bak Chanel i motehusets studio og atelier i en hel uke.

Dokumentaren inneholder også spenning og drama i kulissene innen sport, romfart, matlagning, gaming og mer.

Franca: Chaos And Creation (2016) - Netflix dokumentar

Franca Sozzani var en motelegende som provoserte industrien da hun var sjefredaktør for italienske Vouge. Dokumentaren er laget av Francas egen sønn, som forteller morens historie med et helt spesielt innblikk.

Franca Sozzani var kjent som moteverdenens rebel. Hun var ikke redd for å inkludere kontroversielle emner inn i den glamourøse moteverdenen. Under Sozzanis ledelse ble emner som kvinnemishandling, stoffmisbruk, miljø og krig brukt i moteseriene. Hun var også den første Vouge-redaktøren som laget et magasin med utelukkende sorte modeller.

Se også: De beste seriene

Kropp er topp (2018) - Dokumentar på NRK

I dagens samfunn blir vi bombardert med utallige inntrykk hver eneste dag. Vi ser andre mennesker og kropper både i reklamer, på tv og film, og på de sosiale medier. Det er en verden fullt av filter og retusjering. 90 % av kvinner og unge jenter sier de ikke føler seg representert i hverken modeindustrien eller media. I denne dokumentarfilmen vil industrilederene utfordre det usunne og urealistiske skjønnhetsidealet.

Orginal tittel: Straight Curve.

Serien kan ses på NRK Tv.

Amanda Knox (2016) - Netflix dokumentar

Alle som elsker true-crime historier skal se dokumentaren om Amanda Knox på Netflix.

Dokumentaren forteller historien om amerikanske Amanda Knox som reiste til Italia med venninnen sin Meredith da de var 20 år. En skjebnesvanger dag blir Meredith funnet misbrukt og drept i jentenes leilighet. Dette er starten på et mareritt for Knox, som blir anklaget for drapet.

Retssaken følges tett av både italienske og amerikanske medier, som allerede har dømt Knox skyldig.

Mer true crime? Her er de beste true crime-seriene på Netflix

Chef’s Table (2017) - Netflix dokumentar

Dokumentarserien på Netflix følger noen av verdens beste kokker, den store passion og det harde arbeidet som skal til for å drive restauranter i verdenklasse.

I hvert avsnitt følger vi en ny kokk, som gir et innblikk i deres særegne stil og historie. Fra delikat fransk cousine til rustikk matlagning over bål i de svenske skogene.

Iris (2014)

Dokumentaren handler om en unik kvinne: Iris Apfel på 93 år. Hun har hatt en stor innflytelse på mote- og designbransjen gjennom hele sin karriere.

Hennes stil og tilgang til mote og innredning har blandt annet ført henne til det Hvite Hus, som hun har innredet for hele ni presidenter.

Dokumentarfilmen gir et intimt innblikk i modeikonets liv, som konstant forbløffer med sin overdådige og ekstravagante stil og enorme samling av klær og tilbehør.

The American meme - Netflix dokumentar

Hvis du våknet en dag, og alle følgerne dine på Instagram var borte - hvordan ville du følt deg? Bert Marcus har laget en film som virkelig får deg til å tenke deg om når det gjelder sosiale medier. Noen lever av det, mens andre bruker det på grunn av jobb. De fleste har lastet ned appen for moro skyld. Det er jo litt gøy å snoke rundt i andres liv, ikke sant?

Stjerner som Paris Hilton, Hailey Baldwin og komikeren Brittany Furland er helt og holdent avhengig av Instagram. Det er deres levebrød, og de er nødt til å prestere foran mobilskjermen hver eneste dag. Bli med bak fasaden, og se hva som virkelig skjer når man blir en Insta-stjerne.

Merk at aldersgrensen er 16 år.

En gang Aurora - Dokumentar på NRK

Sangtalentet Aurora ble oppdaget i ungdomstiden - en tid hun mistet til fordel for karrieren og en verdensturné der hun ble AURORA med store bokstaver. Hvordan ble hun en stjerne så raskt, hva skal til for å takle musikerlivet og hva skjer egentlig etter døden? I dokumentarserien om Aurora tar hun oss med på turné, og til hennes hjembygd langt, langt unna alt som har med kjedistilværelsen å gjøre. Etter over 170 konserter i 2016 sier det full stopp. Se den gripende dokumentaren på NRK.no.

Lady Gaga: Five Foot Two - Netflix dokumentar

Hvis du elsker Lady Gaga, hvis du egentlig ikke er så fan eller om du bare tror hun er en kjepphøy stjerne: da er dette dokumentaren for deg. Bli med Lady Gaga på jobb, i stressende hverdager, på scenen eller pendlende mellom hennes hjem i New York og Los Angeles. Du får virkelig et innblikk i hvordan det er å leve av musikk i dagens samfunn, og hvor hardt man må jobbe for å bli en av verdens mest kjente artister. Gaga er også feminist, noe hun snakker om i dokumentaren om veien til hennes nye album.

Psst.. 25 fantastiske filmer du må se

McQueen

Et personlig innblikk i det utrolige livet, karrieren og kunsten til Alexander McQueen. Gjennom eksklusive intervjuer med hans næreste venner og familie, gjenoppdagede arkivopptak og enestående bilder og musikk er McQueen et autentisk og gripende portrett av en inspirert men plaget visjonær motedesigner. Filmen er en rørende hyllest til et svært komplekst geni som døde altfor tidlig.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)

Whitney

Bare 48 år gammel døde Whitney Houston i 2012. Hennes ikoniske status er udiskuterbar, og i denne gripende dokumentaren gir regissør Kevin Macdonald oss et rørende og innsiktsfullt blikk inn i livet til en av verdens beste artister. Filmen gir oss flere opptak som aldri før er sluppet, hjemmeopptak som aldri før er blitt vist, live-opptredener og avslørende intervjuer som gir oss innsikt i Houstons tidvis tunge liv. Dette er like mye en hyllest til hennes talenter som den er en fortelling om de tragiske sidene ved hennes personlige liv.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)