© Desiree Mattsson

Dunia Dosh: – Det er ingen steder som er bedre enn Norge om sommeren

Vi har tatt en snakk med vår forsidemodell Dunia Dosh for å høre hvilke planer hun har for sommeren.

Covergirls: De norske superstjernene Dunia Dosh, Haddy Ceesay, Ayan Mou og Eliiza Kuol pryder et av COSTUMES tre sommer-spesial utgaver.

© Desiree Mattson

Hva har vært høydepunktet så langt i karrieren?
– Høydepunktene har vært mange. Jeg har fått møtt mange fine mennesker. Jeg var stolt av å fronte Equality-prosjektet i 2021 i samarbeid med Costume, Plan Norge og Envelope1976. Også David Andersens høst- og julekampanje 2022 var et høydepunkt. Jeg var overalt på plakater. Det å jobbe med Desiree og Linda er en ære. Ellers så har jeg jobbet mye i utlandet, for både TEAM og andre byråer.

Hva gleder du deg mest til denne sommeren?
– Jeg gleder meg mest til å vise babyen min sommeren og det deilige liv. Vi skal på en ferie til vestlandet. Også har vi nettopp fått på plass et finansieringsbevis, så det blir forhåpentiligvis ny bolig innen sommeren. Jeg føler at jeg går inn i et nytt kapittel sammen med kjæresten og den lille jenta mi denne sommeren. Livet lyser om dagen!

Hva liker du å spise / drikke / gjøre når det er sommer?
– Jeg elsker å spise sesongens frukt og bær, drikke hjemmelaget lemonade og grille. Være ute i naturen, nyte været, danse og se på solnedganger. Jeg elsker virkelig sommeren.

Dunia Dosh frontet COSTUMES Equality-prosjekt i 2021.

© Janne Rugland

Hvordan var det på shoot med Costume?
– Å være på shoot med Costume er alltid fantastisk. Denne gangen var det ekstra herlig. Desiree og Linda planlagte shooten godt, vi fikk en fantastisk dag med sol på stranda i april. De hadde til og med leid en badstue som sto på stranda hvor vi kunne varme oss. Det føltes som vi kick-startet sommeren den dagen. Vi var en fantastisk gjeng på sett, med gode vibes. Det var nesten som vi ikke var på jobb, men at vi var en vennegjeng som hadde det gøy på stranda. Jeg hadde med babyen min, og alle var så flink med henne. Det er første gang jeg hadde shoot etter fødselen. Jeg hadde en veldig fin dag.

Hvilken look var din favoritt?
– Ohh det var veldig mange utrolig fine looks, Linda har overgått seg selv her. Min favoritt er metallisk-looken. Det var også en session hvor vi jentene hadde på forskjellige badedrakter i sterke farger - den tror jeg også ble dope.

Hva slags stil kjører du om sommeren?
– Jeg rocker lette sommerkjoler med sandaler hele sommeren.

Hva er ditt beste ferietips?
– Kast deg på hengekøyetrenden. Nå som den norske krona er svak og det er så dyrt med flybilletter, anbefaler jeg alle å sjekke ut alt vårt langstrakte land har å tilby. Norge er på sitt beste på sommeren, det er ingen steder som er bedre. Gå ut og nyt livet. Gå turer i skogen, på fjellet, ut på vannet. Dra på besøk til familie eller venner. Ellers anbefaler jeg å reise til et sted du ikke har reist til før, for å oppdage og oppleve nye ting. Jeg anbefaler også å ta en roadtrip langs kysten på vestlandet!